De kou overwinnen – Zo verwarmt u uw auto op de juiste manier!

0
393
Verwarming

Met dalende buitentemperaturen wordt autorijden steeds ongemakkelijker. Wie bang is voor beven en ijzige vingers achter het stuur kan ontspannen: met een paar simpele tips komt u het koude seizoen zonder bevriezing door en werkt de verwarming optimaal.

Niet opwarmen terwijl u stilstaat

Chauffeurs die gevoelig zijn voor kou hebben het bijzonder moeilijk in de herfst en winter – in de beginperiode na een koude start moeten ze het echt koud hebben voordat de auto is opgewarmd. Stilstaan ​​om op te warmen is nog steeds een populaire manier om uw auto lekker warm te krijgen voordat u op reis gaat. Door de uitlaatgassen die daarbij ontstaan ​​is dit alleen behoorlijk schadelijk voor het milieu, maar niet verboden. Bovendien warmen de motorolie en de binnentemperatuur op deze manier maar heel langzaam op; Volgens tests wordt hiervoor ca. 0,15 liter benzine verbruikt.

Stel de verwarming goed af

Met de juiste instelling van de verwarming zorgt u snel voor behaaglijke warmte in de auto. Zet dit op het hoogste niveau. Als de ruiten beslagen zijn, moet u de blazer in eerste instantie op de voorruit richten. Pas als het zicht volledig vrij is, kunt u teruggaan naar medium en de lucht in de voetenruimte richten. Van daaruit stijgt de warme lucht door het interieur van het voertuig. Het inschakelen van de airconditioner versnelt ook het drogen van de lucht.

Heeft u automatische klimaatbeheersing in de auto, dan hoeft u de ingestelde temperatuur niet te verhogen. De auto warmt altijd met dezelfde snelheid op, ongeacht of er een temperatuur van 22 of 30 graden is ingesteld.

Extra uitrusting voor behaaglijke warmte

Zelfs met een kleine beurs kunt u uw auto uitbreiden met enkele leuke extra’s om ook in de winter voor extra comfort te zorgen. Een stoelverwarming verwarmt bijvoorbeeld uw rug en stoel in een mum van tijd – ideaal om de kloof te overbruggen totdat de temperaturen in de auto draaglijk zijn. Als alternatief kunt u als goedkopere optie ook verwarmde stoelhoezen gebruiken. Ze worden aangedreven door de sigarettenaansteker. Maar het maakt niet uit of het om de ingebouwde stoelverwarming of de zitkussens gaat: beide eisen een enorme tol van de accu van uw auto. Om niet overbelast te raken en uw auto op een ochtend ineens niet meer start, moet u de stoelverwarming daarom spaarzaam gebruiken, zeker als u vooral korte afstanden rijdt. U wilt geen geld uitgeven aan elektrische stoelverwarming, maar heeft toch zin in een warme ondergrond tijdens het rijden? Probeer deze simpele truc: leg een tijdje voordat u gaat rijden een dun kussen op de verwarming en later op het autostoeltje.

Als handige extra om bevroren vingers te voorkomen, kunt u bij aankoop van een auto kiezen voor een stuurverwarming. Hij kost ongeveer 300 euro en verbruikt ongeveer half zoveel elektriciteit als stoelverwarming.

Bronnen: