De auto ruikt naar brandstof: de beste tips voor een betere geur

0
1809
Brandstofgeur in auto
© GettyImages / comzeal

Ruikt uw auto naar brandstof – en niet direct na het tanken? Dan moet u deze met spoed laten controleren, want er kan sprake zijn van ernstige schade. In deze blog leggen we uit wat de branstofgeur in de auto veroorzaakt en hoe u deze kunt verwijderen.

Auto ruikt naar brandstof: onderschat het niet

Als uw auto naar brandstof ruikt, moet u altijd de oorzaak ophelderen. De reden voor de geur kan onschadelijk zijn. Het kan echter ook een ernstiger probleem zijn dat u moet repareren. Wees voorzichtig met benzine- en dieselgeuren, omdat deze een negatieve invloed kunnen hebben op uw gezondheid en die van uw passagiers. Ze veroorzaken met name symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid of zelfs slaperigheid.
Tip: Kunt u de oorzaak niet zelf vinden? Ga voor de zekerheid naar een garage. De professionals maken snel duidelijk waarom uw auto naar brandstof ruikt.

Mogelijke oorzaken waarom uw auto naar brandstof ruikt

Als de binnenkant van uauto naar benzine ruikt, merkt u dat meestal meteen. Het doet denken aan de geur van een tankstation. De mogelijke oorzaken zijn divers:

  • Benzinestation: Als uw auto na het tanken naar benzine ruikt, kan het zijn dat alleen de dampen van het tankstation in het interieur zitten. Open de ramen en kijk of de geur daarna verdwijnt.
  • Reservebus: De reservebus in de kofferbak is vaak verantwoordelijk voor de benzinegeur in de auto. Als deze niet is voorzien van een interne coating, kunnen benzinedampen ontsnappen en de geur van een nieuwe auto verdringen.
  • Doorweekt textiel: Als er iets misgaat bij het tanken of het vullen van de reservebus, kan textiel zoals uw kleding, maar ook tapijten, zitkussens of vloermatten doordrenkt raken met benzine. Helaas is het in dit geval vaak niet voldoende om de auto gewoon te luchten om de geur van de nieuwe auto terug te krijgen.
  • Lekkende brandstofleiding: Als een brandstofleiding lekt, lekt er brandstof uit en zal de auto tijdens het rijden of stilstaan ​​naar benzine gaan ruiken. Onderzoek de motorruimte beter. Ontdekt u hier plekken die beduidend schoner zijn dan andere? Benzine werkt als een krachtig reinigingsmiddel in de motorruimte en verwijdert gemorste motorolie. Lekkages zijn zelden het gevolg van materiaal dat poreus is geworden – maar kan voorkomen bij oudere auto’s. In moderne voertuigen is de kans groter dat een externe kracht, zoals een ruwe landing op de stoeprand, verantwoordelijk is.

Brandstofgeur in de auto: hoe krijgt u de geur van een nieuwe auto terug?

Als uw auto naar diesel of benzine ruikt, is regel nummer 1: ventileren, ventileren, ventileren. Als dat niet helpt, kun je deze huismiddeltjes proberen:

  • Schone vloermatten en andere stoffen met een mengsel van warm water en afwasmiddel of bekledingsschuim. Laat ze daarna goed drogen.
  • Vul een kom met hele koffiebonen en laat deze enkele uren in de afgesloten auto staan.
  • Kook azijn, giet het in een zuurbestendige kom en laat het een nacht in de auto staan.
  • Als u vermoedt dat de reservebus de boosdoener is, kunt u het beste overstappen op een metalen bus en deze na het vullen zorgvuldig reinigen.
  • Verwijder de geur van benzine van uw handen met een pasta van zuiveringszout en water.
  • Het is beter om parfums te vermijden. Ze verwijderen de geur niet, ze maskeren hem alleen.
  • Absorberende producten zoals babypoeder of kattenbakvulling kunnen helpen om petroleumresten van stoffen te verwijderen.

Helpen deze huismiddeltjes niet om de nieuwe autogeur van uw auto te herstellen? Bezoek dan zeker eens een garage om de oorzaak op te helderen.
Heeft u een nieuwe reservebus nodig? Bestel benzineblikken en trechters in diverse maten direct online bij Motointegrator.