Brandstofbespaarders ontlasten de portemonnee

0
436
Brandstofbespaarders
© PathDoc / Shutterstock

Brandstof is een niet te verwaarlozen financiële last voor bijna elke automobilist. Daarom zoeken veel mensen naar auto’s die zo weinig mogelijk van de dure brandstof verbruiken. Waar moet je hier op letten? Welke modellen verbruiken het minst? Welke auto’s zijn echte brandstofbespaarders? Dit zijn de vragen die wij hier willen behandelen.

Standaard consumptie – een sprookje?

In hun zoektocht naar de zuinigste auto gebruiken automobilisten vaak de verbruikscijfers van de NEDC (New European Driving Cycle) als leidraad. Deze cijfers moet u echter met de nodige voorzichtigheid hanteren. Dit komt doordat de verbruikscijfers zijn berekend onder laboratoriumomstandigheden en met gestandaardiseerde meetmethoden. Zo wordt bijvoorbeeld een stadsrit met plattelands- en snelwegetappes van 50 km/h tot 120 km/h gesimuleerd. Snel optrekken en hard remmen, alsmede verbruik door airconditioning, radio en koplampen worden vermeden. Bovendien wordt de kamertemperatuur zo geregeld dat de ruimte tot 30 graden Celsius opwarmt, wat de optimale omstandigheden schept voor de stroming van brandstof en olie. Deze verbruikscijfers komen dus niet overeen met de werkelijke waarden in het verkeer.

Welke auto’s zijn het zuinigst?

Wanneer men op zoek is naar zuinige auto’s, moet men bij voorkeur op zoek gaan naar tests waarvan de resultaten gebaseerd zijn op verschillende dagelijkse rijsituaties. Als u de resultaten van dergelijke tests bekijkt, zult u zien dat de middenklassers van de VW-groep, zoals de VW Polo BlueMotion, bijzonder goed presteren. Bovendien profiteren ook andere merken van de Groep van de efficiënte VW-motoren, zoals de Seat Toledo en de Citigo van Skoda. Zelfs een paar zuinige SUV’s zitten onder de 6 liter. De Skoda Octavia 1.6 TDI Green Tec met 150 pk is bijvoorbeeld goed voor 5,4 liter diesel en ook de Skoda Superb heeft niet meer dan 6 liter per 100 km nodig. Echte brandstofbespaarders dus.

Bronnen: 

http://www.autozeitung.de/
http://www.autobild.de/
http://www.grueneautos.com/