Auto reinigen: onze beste tips voor een net interieur en exterieur

0
251
Auto reinigen
© GettyImages / Highwaystarz-Photography

Het snelle broodje tussendoor, de hond met vieze pootjes en vuil van de weg met uw schoenen de auto in gesleurd – uw auto heeft binnen zeer korte tijd een kleine poetsbeurt nodig. In deze blog leest u hoe u het best uw auto reinigen kunt, maar dan wel op de juiste manier, zodat u snel weer een duidelijk zicht van binnen en van buiten krijgt en u zich prettig voelt in uw auto.

Auto reinigen: goed onderhouden van binnen

Er is wat werk aan de binnenkant van uw voertuig, waarvan u sommige ook met huismiddeltjes kunt doen. De volgende tips helpen u bij het schoonmaken van uw auto:

  • Verwijder voorzichtig de vloermatten en sla ze eruit. Een mattenklopper helpt.
  • Allereerst moet u uw auto zonder water reinigen. Een krachtige stofzuiger zuigt niet alleen vuil uit tapijten; Uitgerust met een borstel, zuigt hij ook stof op dat op de armaturen ligt.
  • Als de tapijten hardnekkig vuil hebben, borstel ze dan uit met een grove borstel.
  • Een borstel helpt om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken, zoals de rails en ruimtes tussen autostoelen of de lamellen van de ventilatie.
  • Reinig het dashboard, de ruiten en de spiegels met water en eventueel wat glasreiniger. Voor de rest van de consoles is conventioneel afwaswater voldoende.

Als u geen risico’s wilt nemen, test u reinigings- en verzorgingsmiddelen altijd op een onopvallende plek. Voor kunststof onderdelen, lederen elementen of rubber worden bijvoorbeeld speciale reinigingsmiddelen aanbevolen.

De juiste zorg voor de stoelen: de auto reinigen zonder water

De autostoeltjes maken elke dag nogal wat mee. Dit leidt niet alleen tot vlekken, maar ook tot onaangename geuren. Eerst moet u de stoelen grondig stofzuigen. Wrijf nu een in de handel verkrijgbare schuimreiniger in de zittingoppervlakken, bij voorkeur met een spons en in cirkelvormige bewegingen. Na de inwerktijd met een vochtige doek bewerken. Verwijder eventueel achtergebleven schuim en wrijf over de gebieden tot het gewenste resultaat is bereikt.

Als u huismiddeltjes wilt gebruiken om uw auto schoon te maken, raden we scheerschuim, zuiveringszout of galzeep aan. Zuiveringszout kan zelfs geuren absorberen. Nadat het in werking is getreden, stofzuigt u de stoelen eenvoudig met een stofzuiger.

Waarschuwing: Was de autostoelen nooit met gewoon kraanwater. Omdat het kalk bevat, blijven er na het drogen altijd lelijke watervlekken achter – verwijder een vlek en maak een nieuwe. Het is beter gedestilleerd water te gebruiken.

Reinig de buitenkant van de auto: deze stappen zijn belangrijk

Ook aan de buitenkant hoopt zich veel vuil op – en niet alleen in de winter. Ga bij het reinigen van de buitenkant als volgt te werk:

  1. Maak de auto helemaal nat (bijvoorbeeld met een tuinslang) om het vuil los te maken.
  2. Verwijder nu het grove vuil met een hogedrukreiniger. Houd minimaal 30 centimeter afstand tussen de verf en de waterstraal om deze niet te beschadigen door de hoge druk.
  3. Breng speciale reinigingsproducten aan op bijzonder vuile plekken om uw auto schoon te maken. Dit omvat velgenreiniger voor de velgen en insectenverwijderaar voor bijzonder belaste plekken zoals het radiatorrooster of de voorruit. Tevens autoshampoo voor de overige oppervlakken.
  4. Na de inwerktijd kunt u de buitenkant van uw auto reinigen. Werk van boven naar beneden met een vochtige doek. Afspoelen met schoon water.
  5. Als u na het drogen krassen of steenslag in de lak ontdekt, moet u deze bijwerken.
  6. Polijst tot slot uw auto met een speciale autopoets en de juiste poetsdoek.

Wat kost een auto reiniging?

In veel deelstaten is het wassen van privéauto ’s op eigen terrein verboden. U dient dan wel een wasbox of hal te bezoeken. Het is in geen geval toegestaan ​​om uw auto op de openbare weg te wassen.

U kunt er ook voor kiezen om uw auto te laten reinigen. De professionals hebben totaal verschillende mogelijkheden, waardoor het resultaat vaak de indruk wekt van een nieuwe auto. Maar de kosten zijn daar ook naar. Reken rond de 120 tot 200 euro voor de interieurreiniging. De buitenreiniging varieert meestal van 200 tot 250 euro.

Bij Motointegrator kunt u hoogwaardige reinigingsmiddelen voor uw autoreiniging tegen lage prijzen direct online bestellen.