Vervalste onderdelen brengen uw voertuig in gevaar

0
1818
Vervalste onderdelen
© Shutterstock / wavebreakmedia

Voor leken is het vaak onmogelijk te weten of de reserve onderdelen van goede of slechte kwaliteit zijn en zij verliezen het overzicht in de reserveonderdelenjungle. Namaakgoederen vormen echter een groot gevaar, niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor uw portemonnee. De verzekeringsmaatschappij keert bij een ongeval met niet-goedgekeurde onderdelen mogelijk niet uit. De markt voor reserveonderdelen is nu onbeheersbaar geworden en verleidt steeds meer voertuigeigenaren met goedkope alternatieven. Dit brengt voor de gebruiker aanzienlijke risico’s met zich mee als gevolg van technische gebreken.

Vervalste onderdelen – Hoe herkent u ze?

De prijsklassen op de markt voor reserveonderdelen zijn enorm. Niettemin moet men niet alleen op de prijs letten, maar de hoogste prioriteit geven aan de kwaliteit. Om merkkwaliteit te onderscheiden van namaak, hebben fabrikanten gereageerd en beschermen zij hun kwaliteitsproducten. Dit doen zij met geavanceerde hologrammen, controlecijfers en codes tegen namaak. Dergelijke veiligheidskenmerken zijn in de meeste gevallen een indicatie van originele producten. Zij helpen de klant om goede goederen te krijgen. Een groot probleem is dat men vervalsingen vaak pas herkent als er al schade is. Let bij het kopen dus vooral op het bedrijfslogo, want dat wordt vaak misbruikt om goedkope accessoires visueel op te leuken.

De betrouwbare online winkel van Motointegrator biedt u gegarandeerd producten van hoge kwaliteit om een vervanging van diverse onderdelen met succes uit te voeren. Een competente service helpt u het juiste reserveonderdeel voor uw voertuig te kiezen. Een breed scala aan geteste accessoires van gerenommeerde fabrikanten, zoals ATE, Bosch of Ferodo, overtuigt door eersteklas kwaliteit, goede prijs-kwaliteitverhouding en eenvoudige online aankoop.

Bronnen:

http://www.autobild.de/
http://www.bild.de/
http://www.daserste.de/