BOSCH

BOSCH onderdelen en accessoires online kopen bij Motointegrator

Naast huishoudelijke en industriële technologie is Bosch ook sterk vertegenwoordigd in de automobielsector. Van remonderdelen via injectiesystemen tot elektrische systemen - Bosch is met zijn uitgebreide assortiment de grootste toeleverancier voor de automobielindustrie ter wereld. Overtuig uzelf van de kwaliteit van de fabrikant en bestel uw Bosch auto-onderdelen direct hier bij ons.

Toon meer >>

Producten van Bosch

In de automobielsector omvat de productportefeuille van Bosch bijna alles wat nodig is voor professionele autoreparatie. Het merk Bosch is ook één van de toonaangevende fabrikanten en leveranciers van originele uitrustingen in de automobielindustrie. Naast mechanische onderdelen biedt Bosch ook veel elektronische onderdelen voor auto's, motoren en andere voertuigen. De marktleider biedt klanten een ideale prijs-prestatieverhouding. Het merk is al jaren 's werelds grootste leverancier van brandstofinjectiesystemen. Bekende autofabrikanten zoals Audi of Mercedes gebruiken het veelzijdige assortiment van Bosch als original equipment manufacturer. 

Remschijven en remblokken van Bosch

Zowel remschijven als remblokken maken eveneens deel uit van het assortiment van de onderneming. Hier worden naast de goede schijfremmen van Bosch onder andere ook bijpassende rembloksets aangeboden.

Remschijven: Remschijven van Bosch zijn van hoge kwaliteit. Er zijn geschikte Bosch remschijven voor bijna elk merk (en model). Voor de vervaardiging van remschijven wordt onder meer hoogwaardig gietstaal gebruikt. De onderneming heeft meer dan 500 verschillende gecoate remschijven in haar assortiment. Het voordeel van deze remschijven is dat ze tijdens de montage niet met olie en antioxidantia hoeven te worden gereinigd en dat ze na montage niet zo snel oxideren op het voertuig. Bovendien biedt Bosch gietijzeren remschijven aan met een hoog koolstofgehalte, waarbij de warmte beter wordt afgevoerd door het hoge koolstofgehalte. Dit zorgt voor betere remprestaties en duurzaamheid van de remschijf en verhoogt het rijcomfort. Alle Bosch remschijven zijn ECE-R-90 gecertificeerd. Het assortiment remschijven omvat ook tweedelige remschijven, geperforeerde remschijven en remschijven met geïntegreerde wiellagers.

Remblokken: De onderneming hecht bijzonder veel belang aan de materiaalsamenstelling van de remblokken om een optimaal remeffect te bereiken. Bovendien wordt er bij de productie van de remblokken van Bosch op gelet dat de slijtage- en wrijvingscoëfficiënt alsook het comfortgedrag op het voertuig zijn afgestemd en dus tot een minimum kunnen worden beperkt.

Ruitenwissers van Bosch

Bosch biedt ook geschikte ruitenwissers voor bijna elk voertuig. Alle wisserbladen leveren over hun volledige lengte perfecte wisresultaten. De reden hiervoor is een speciale gladde coating.

Zelfs bij hoge snelheden garandeert het aërodynamische ontwerp een helder zicht. Het assortiment ruitenwissers van Bosch omvat:

  • Aerotwin
  • Bosch Retrofit Aerotwin
  • Bosch-Twin
  • Bosch-Twin met spoiler

Naast een vlak en elegant ontwerp hebben de Aerotwin ruitenwissers een zachte rubberen achterkant, aangepaste Evodium veerrails en een hard ruitenwisserblad. De dubbele rand op het wisserblad maakt een grondige reiniging mogelijk. Door de retrofit-versie te gebruiken, kan de Aerotwin-technologie worden toegepast op oudere voertuigen met conventionele wisserarmen. De dubbele ruitenwissers zijn voorzien van een slijtvaste wisserlip en een flexibele rubberen achterzijde. Een stille, soepele werking is dus gegarandeerd.

De fabrikant Bosch

In 1886 richtte Robert Bosch in een achtertuin in Stuttgart een werkplaats op voor fijnmechanica en elektrotechniek. Aanvankelijk hield Bosch zich bezig met fijnmechanische onderdelen, maar de oprichter richtte zich al in een vroeg stadium op elektrotechniek. De zaken stabiliseerden zich in 1895, toen het bedrijf van de stad Stuttgart de opdracht kreeg de eerste elektrische centrale te installeren.

Deze werd in 1887 gevolgd door de presentatie van de eerste laagspanningsmagneetontsteker, die voor gasmotoren werd geproduceerd. Weer tien jaar later volgde de eerste magneto-ontsteker, die weer voor auto's was bedoeld. Van een toen nog vrij kleine werkplaats veranderde de onderneming Bosch in een bedrijf. Robert Bosch werd een succesvolle fabrikant die wereldwijde faam verwierf. Dit legde ook de basis voor de intrede van de onderneming in de automobielindustrie.

De verdere ontwikkeling van Bosch

In 1901 opende Bosch zijn eerste fabriek in Stuttgart. Vijf jaar later produceerde de onderneming al 100.000 magneetontstekers. In hetzelfde jaar, 1906, voerde Bosch de achturige werkdag in en een paar jaar later werd een andere fabriek geopend in Feuerbach bij Stuttgart. De fabriek aldaar produceerde andere producten, zoals smeerpompen voor motoren of generatoren en koplampen.

Na 1900 groeide Bosch als onderneming zeer sterk, omdat ook de motorisering in het wegverkeer bleef toenemen. In 1901 bedroeg het aantal werknemers nog 45, maar zeven jaar later was het al meer dan 1.000.

Nadat de onderneming in 1898 een filiaal in Londen had geopend, begon ook de internationale ontwikkeling van het bedrijf. Tegen 1909 was Bosch actief met handelspartners op bijna elk continent en breidde uit naar New York in de VS, Sjanghai in China, Sydney in Australië en vele andere plaatsen.

De onderneming werd in 1917 omgezet in een naamloze vennootschap en bleef dat tot 1937, toen Robert Bosch zijn aandelen terugkocht en weer de enige eigenaar van de onderneming werd. In die tijd veranderde de onderneming ook haar naam in Robert Bosch GmbH.

Enkele succesvolle jaren volgden, waarin de fabrikant talrijke orders en samenwerkingsverbanden binnenhaalde. Het productassortiment werd in de jaren 1920 ook uitgebreid met producten voor de automobieltechnologie. Deze producten waren gericht op de dagelijkse werking van auto's. In 1921 werd ook in Hamburg een Bosch Servicewerkplaats geopend.

Reeds in 1926, toen Robert Bosch de leeftijd van 65 jaar bereikte, trok de toenmalige oprichter van de onderneming zich terug uit de bedrijfsactiviteiten. De oprichter van het bedrijf overleed in 1942. Er volgden nog meer jaren, waarin Bosch intern succes boekte en uitbreidde naar andere sectoren. Dit ging zo door gedurende de volgende decennia. Het werkterrein van de fabrikant werd geleidelijk uitgebreid. Bosch nam ook talrijke ondernemingen en aandelen over, bijvoorbeeld van Mannesmann Rexroth AG, Buderus AG of Solar Energy AG. 

Innovatie en ontwikkeling

Voortdurende nieuwe ontwikkeling en verbetering van bestaande producten zijn topprioriteiten bij Bosch. Zo heeft het merk in het verleden tal van ideeën uitgevoerd die tot het grote succes hebben bijgedragen. Naast de ontwikkeling van nieuwe producten hecht Bosch veel belang aan service en klanttevredenheid. De onderneming heeft zich ten doel gesteld de kopers een lange levensduur en operationele prestaties van hun producten te garanderen.

Bosch auto-onderdelen - bestel kwaliteitsartikelen bij Motointegrator tegen lage prijzen

Bent u op zoek naar laaggeprijsde en kwalitatief hoogwaardige Bosch auto-onderdelen? Dan vindt u gegarandeerd wat u zoekt! bijna vijf miljoen accessoires en onderdelen behoren tot ons assortiment, dat u gemakkelijk kunt doorbladeren via de cataloguszoekfunctie of de specifieke onderdelenzoekfunctie. Of het nu gaat om remsystemen, diverse filters of ontstekingssystemen van BOSCH - wij leveren het juiste reserveonderdeel snel bij u thuis, binnen 2-4 werkdagen

Jaar van vestiging: 1886
Website (Nederland): http://www.bosch-engineering.de/
Website (Engels): http://www.bosch.com/
BOSCH
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z