FERODO

FERODO Auto-onderdelen

De naam FERODO staat voor een premium merk voor remsystemen dat wereldwijd bekend staat als een toonaangevend bedrijf voor de originele uitrusting van remsystemen. Al meer dan 100 jaar schittert het merk met toonaangevende technische innovaties. Bij Motointegrator kunt u kwalitatief hoogwaardige schijfremmen en trommelremmen van FERODO als auto-onderdelen krijgen, die ook in originele uitrustingskwaliteit geleverd worden.

Toon meer >>

Hoogwaardige remsystemen van FERODO

Het remsysteem van een modern motorvoertuig is zeer complex. Het bestaat uit talrijke afzonderlijke onderdelen die onontbeerlijk zijn voor het remproces. Behalve het rempedaal zijn dat de remschijven, de remschoenen en de remleiding met remvloeistof. De verschillende onderdelen worden onder meer aangeboden door de fabrikant FERODO. U kunt ook remsystemen van FERODO verkrijgen als one-stop-oplossing.

Trommelremmen en schijfremmen van FERODO

Na de FERODO-Premier-Coating wordt de ECO-FRICTION-Coating beschouwd als de voorloper op de markt. Dit biedt het hoogste niveau van veiligheid en geluidsonderdrukking. De prestaties van de remmen zijn bewezen in tests op zes populaire voertuigmodellen. Dankzij hun hoge kwaliteit zijn deze remblokken reeds goedgekeurd door premium autofabrikanten. Sinds maart 2014 maken ze bijvoorbeeld deel uit van de originele uitrusting van de Mercedes-Benz C-Klasse. Audi installeert ze sinds september 2015 ook in zijn A4.

De tegenhanger van de remblokken zijn de remschijven van FERODO. Tijdens de instap maken ze indruk met betere remprestaties dankzij een niet-richtingsgebonden oppervlak. Geavanceerde metallurgie en constructie zorgen voor een lange levensduur. U ontvangt van de fabrikant voorgefabriceerde en uitgebalanceerde remtrommels van hoge kwaliteit, gemaakt van duurzame gegoten materialen, die u ook via Motointegrator kunt kopen.

Een onderdeel van de remsystemen van de fabrikant FERODO is de remklauw. Voor de aftermarket produceert de leverancier een schijfremklauw, te combineren met FERODO premium remblokken. U kunt de remschoenen van FERODO ook afzonderlijk of in een maxi-kit krijgen. De remschoenen remmen de wielen van talrijke auto's op betrouwbare wijze af. 

Als aanvulling op de remtrommels van de leverancier, combineren ze:

 • korte remafstanden
 • gering geluid 
 • superieure prestatie

De Maxi-Kits zijn ook verkrijgbaar als reparatieset voor remschoenen.

Breed scala aan hydraulica

Naast de remsystemen van FERODO biedt de fabrikant een breed assortiment hydraulische componenten aan. Deze zijn geschikt voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen. Het hydraulische systeem omvat:

 • Remleidingen 
 • Remslangen
 • Wielremcilinders
 • Hoofdremcilinder
 • Drukreduceerventiel
 • Koppelingsonderdelen zoals hoofdkoppelingscilinder en koppelingslaafcilinder

FERODO auto-onderdelen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen maken indruk door hun hoge kwaliteit van afwerking en duurzaamheid. Van remschoenvoeringen tot voeringnagels, de fabrikant besteedt aandacht aan stabiele materialen die geschikt zijn voor langdurige prestaties.

FERODO auto-onderdelen voor de autosport

Onder de merknaam FERODO-Rennsport verkoopt de onderneming auto-onderdelen voor raceauto's, motorfietsen en karts. Deze omvatten remblokken, remklauwen en vervangingsremsets. Zij voldoen aan de eisen van talrijke race- en high-performance voertuigen. 

De fabrikant brengt zijn race-ervaring naar tuning met het DS Performance-assortiment. De hoogwaardige tuning remblokken van FERODO zorgen voor een racegevoel op de weg. 

Kenmerken van de tuning remblokken:

 • hoge wrijvingscoëfficiënt van gemiddeld 0,46
 • lange levensduur van de remschijven
 • weinig schijfstof
 • geringe warmteoverdracht naar de remklauw

Dit laatste voorkomt dat de vloeistof gaat koken. FERODO heeft een uitgebreid assortiment remvloeistoffen voor gebruik op de weg en in de motorsport. Voor algemeen weggebruik zijn de specificaties DOT4 en DOT5.1 geschikt. FORMULA- en SUPER-FORMULA-producten zijn ontworpen voor de motorsport.

De fabrikant FERODO

FERODO staat voor innovatieve oplossingen van hoogwaardige remsystemen. Het bedrijf is één van de voorkeursleveranciers van originele uitrustingsstukken voor auto's en motorfietsen. Het produceert remonderdelen van topkwaliteit. De leverancier levert deze aan toonaangevende fabrikanten van motorvoertuigen over de hele wereld. Acht van de tien best verkochte automodellen in Europa bevatten onderdelen van de remsystemen van de fabrikant. Bovendien vervaardigt het bedrijf hoogwaardige producten voor de aftermarket, die u ook online kunt bestellen bij Motointegrator.

De geschiedenis van het merk FERODO

De geschiedenis van het bedrijf kent talrijke mijlpalen. In 1897 begint het merk met de productie van remmen voor door paarden getrokken voertuigen. In 1902 worden de eerste FERODO remblokken geproduceerd. Dit was een innovatieve stap in de wereld van de remtechnologie. In 1922 levert de fabrikant remblokken voor de eerste uitrusting van het Austin 7 voertuig van de Austin Motor Company.

Vier jaar later breekt J.G. Parry-Thomas het wereldsnelheidsrecord op Pendine Sands. Hij rijdt 272 kilometer per uur. Om het geconcentreerde vermogen van zijn racewagen tot stilstand te brengen, vertrouwt hij op de remsystemen van FERODO.

In 1956 introduceert de onderneming de eerste remblokken voor schijfremmen voor een in serie geproduceerd voertuig. Het is de Triumph TR3. Het merk zet de stap naar moderne technologie.

Bijna 40 jaar na het snelheidsrecord van Parry-Thomas, vestigt Donald Campbell een nieuw record. Hij rijdt 648,73 kilometer per uur op land. Hoogwaardige remsystemen staan voorop in de racewagens. Daarom doet Campbell ook een beroep op modellen van FERODO. In 1969 opent het bedrijf 's werelds grootste testfaciliteit voor remmen.

Ongeveer tien jaar later produceert het de eerste asbestvrije remblokken in Europa. Tegelijkertijd introduceert zij drie nieuwe producttypes:

 • Remschijven
 • Remvloeistof
 • Hydraulica

In 1998 wordt het merk overgenomen door Federal-Mogul. FERODO Rennsport is opgericht in Mondovi, Italië. De onderneming introduceert de siloxaantechnologie in 2005.

In 2012 lanceert de leverancier een technologie voor de bescherming tegen namaak. Het garandeert de authenticiteit van alle auto-onderdelen. Twee jaar later vindt een mijlpaal plaats op het gebied van remblokken van FERODO. Na intensief onderzoek presenteert de fabrikant het ECO-FRICTION® remblok voor de vervangingsmarkt. Dit toont aan dat het een 100 procent "groen product" is.

In 2015 maakte de remtrommel het assortiment van de onderneming compleet. Daardoor vestigt het zich als een wereldwijde expert voor remsystemen. De remsystemen combineren alles wat u voor het remmen nodig hebt en bieden een one-stop-oplossing.

FERODO is flexibel in zijn gamma. Naast onderdelen voor het remsysteem kunt u ook veiligheidsgerelateerde producten krijgen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de waarschuwingscontacten voor remblokslijtage van FERODO.

Koop remsystemen en meer van FERODO tegen een geweldige prijs.

Bij Motointegrator vindt u klassieke remsystemen en tuning remsystemen van FERODO met slechts een paar klikken. Van remschijven tot reparatiesets, onze online winkel biedt merkkwaliteit tegen een scherpe prijs. Onder onze vijf miljoen autoonderdelen- en accessoires vindt u ook koppelingen, koppelingsafstandstukken en andere reserveonderdelen. Naast FERODO auto-onderdelen, kunt u bij ons ook eersteklas motorfietsonderdelen krijgen.

Jaar van vestiging: 1897
Website (Nederland): http://www.ferodo.com/de-de/Pages/Home.aspx
Website (Engels): http://www.ferodo.com/
FERODO
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z