Snel rijplezier: zo werkt het met de toeristische rit op de Nordschleife

0
271
Nordschleife
© GettyImages / Jeryco

Ook al is de Formule 1, de koningsklasse op de Nordschleife van de Nürburgring, al een aantal jaren niet meer op de weg, het heeft zijn aantrekkingskracht niet verloren. Tegenwoordig kunt u ze gebruiken voor privéreizen en een interessante excursie beleven met het hele gezin. Lees hier wat u moet weten voor uw spoedbezoek.

Lengte van de Nordschleife: meer dan 20 kilometer rijplezier

De Nürburgring wordt beschouwd als een van de beroemdste circuits voor professionele coureurs in Duitsland. De beruchte Nordschleife is precies 20,83 kilometer lang en biedt 73 bochten. Bovendien heeft hij een stijgingspercentage tot 18 procent en een stijgingspercentage tot 11 procent, wat een rit bijzonder aantrekkelijk maakt. Het is ook het langste permanente racecircuit ter wereld.

Welke records zijn er op de Nordschleife?

Als u geïnteresseerd bent in de behaalde records op de Nordschleife, zijn er twee vormen:

1) de snelste rondetijd

2) de hoogste gemiddelde snelheid op verschillende routevarianten

Bekende Formule 1-grootheden als Niki Lauda en Clay Regazzoni hebben zich vereeuwigd in de Nordschleife-recordlijst. Vanuit Duits perspectief zijn de namen van Stefan Bellof, Timo Bernhard en Helmut Dähne direct gekoppeld aan ronderecords op de Nordschleife.

Het ronderecord van de Nordschleife werd voor het eerst gevestigd in een Mercedes Silver Arrow in 1939 en was toen 9:43,1 min. In 1961 lagen de rondetijden daar ver onder. In 1975 was Niki Lauda, ​​wiens carrière onlosmakelijk verbonden is met zijn zware ongeval op de Nordschleife, de enige coureur die dit deel van de baan in minder dan 7 minuten aflegde.

Toeristenritten op de Nordschleife: wat u moet weten

Sinds het deel van de Nürburgring is afgesloten, kunnen particulieren in principe ook op de Nordschleife rijden. Deze worden aangeboden als toeristische reizen waarvoor u online en ter plekke tickets kunt kopen. Hiermee kun je de slagboom naar het circuit openen en in de voetsporen treden van Michael Schumacher en andere racelegendes.

Als u zich nu afvraagt ​​met welke auto’s u rondjes kunt rijden op de Nordschleife, dan is het antwoord simpel. Want de vereisten voor een reis door de “groene hel”, zoals dit gedeelte ook wel wordt genoemd, zijn simpel:

  • een geregistreerd en verzekerd voertuig
  • een rijbewijs
  • het naleven van de verkeersregels
  • naleving van een gedragscode

Dit laatste dient om zowel uw veiligheid als de veiligheid van andere bestuurders te waarborgen. U kunt de Nordschleife van de Nürburgring met uw eigen voertuig bedwingen. Of heeft u zin om in een bijzondere auto te rijden? In dit geval is er een autoverhuur direct ter plaatse. En ook met uw caravan, stacaravan of bus kunt u een sjieke rit maken op het circuit.

Sla voor vertrek het noodnummer 0800/0302112 op uw smartphone op. Hierdoor kunt u bij een ongeval direct hulp inroepen.

Tip: In vrijwel geen andere situatie dan bij het rijden op de Nordschleife is de richtingaanwijzer zo belangrijk. Want als een snellere auto u van achteren nadert, moet u die doorlaten. Met de richtingaanwijzer kunt u eenvoudig aangeven in welke richting u gaat uitwijken.

Hoeveel kost een rondje op de Nordschleife op de Nürburgring?

De prijzen voor toeristische ritten op de Nordschleife zijn afhankelijk van de dag van de week. Een rondje op het populaire circuit kost van maandag t/m donderdag 25 euro en van vrijdag t/m zondag 30 euro. Als u er niet alleen mee wilt rijden, maar het daadwerkelijke circuit van Formule 1-coureurs wilt aanpakken, moet u rekening houden met een prijs van 30 euro voor 15 minuten.

Voor iedereen voor wie een eenvoudig uitstapje naar de Nordschleife niet genoeg is, is er de mogelijkheid om een ​​abonnement te kopen voor de populaire excursiebestemming. Deze kost 2.200 euro.

U kunt uw voertuig zo afstemmen dat het rijden op de Nordschleife echt leuk wordt. Ontdek een grote selectie motorsportcomponenten online bij Motointegrator.