Autostoelen reinigen: de beste huismiddeltjes voor vuil en vlekken

0
772
Autostoelen

Vroeg of laat krijgt elk autostoel zijn eerste vlek. U hoeft geen chemicaliën te gebruiken om schoon te maken: er zijn talloze huismiddeltjes die u kunt gebruiken om uw autostoelen schoon te maken. We laten u zien welke gereedschap u kunt gebruiken om uw stoelen optimaal schoon te maken en elke vlek te laten verdwijnen.

Autostoelen schoonmaken: zuiver water kan problematisch zijn

De aanbeveling is vaak om chemische reinigingsmiddelen op autostoelen te vermijden. Ze kunnen vlekken geven of de stof doen vervagen. Werken met alleen water is echter ook geen goed idee: kalkvlekken blijven vaak op de bekleding achter.

We raden daarom aan om huismiddeltjes te gebruiken bij het schoonmaken van de autostoelen. Ze verwijderen de vlek zonder resten achter te laten. Ook voor autostoelen kunt u speciale verzorgingsproducten gebruiken. Houd bij het kiezen rekening met het materiaal van de autostoel. Lederen stoelen hebben een ander onderhoud nodig dan autostoelen van stof of vezelstof.

Schone autostoelen: de beste huismiddeltjes

De volgende huismiddeltjes helpen u om uw autostoelen goed schoon te maken:

  • Scheerschuim: Scheerschuim helpt in bijna elke situatie tegen vlekken. Het verwijdert gemakkelijk water- en vetvlekken. Om autostoelen schoon te maken met scheerschuim, brengt u het aan op de gehele (!) bekleding en laat u het 30 minuten intrekken. Veeg het vervolgens af met een vochtige doek.
  • Azijn: Meng azijn met water en gebruik het om kalkvlekken en ander vuil te verwijderen. Het huismiddeltje is zelfs geschikt voor leer en kunstleer. Bevochtig een spons met het azijnwater en breng het aan op de bevlekte plekken. Laat het een paar minuten intrekken en dep de plekken af ​​met een vochtige doek.
  • Citroensap: Citroensap werkt volgens hetzelfde principe als azijnwater: verdun het sap met water en gebruik het mengsel tegen watervlekken en vettige resten.
  • Zout: Zout heeft het vermogen om vocht op te nemen. Om watervlekken te verwijderen, bevochtigt u ze eerst met water en bestrooit u ze met huishoudzout. Let op: Laat het voertuig voor de zekerheid gedurende deze tijd niet in de zon staan ​​- er bestaat een risico op vervaging.
  • Cold shock spray: Met deze spray verwijdert u vlekken met kalk of suiker door ze te bevriezen. Kies een spray zonder smeermiddelen, anders is er kans op nieuwe vlekken.
  • Wasmiddel: Maak voor dit huismiddeltje een mengsel van afwasmiddel en heet water. Bewerk nu het hele oppervlak met een borstel, werkend in de wasmiddeloplossing. Droog het oppervlak vervolgens af met een doek. Belangrijk: Parkeer de auto na het reinigen op een warme plaats met de ramen open zodat het resterende vocht uit de bekleding kan verdampen.

Meer tips voor het schoonmaken van autostoelen

Afhankelijk van wat voor soort vuil er op uw autostoelen zit, kunnen deze reinigingstips u ook helpen:

  • Een licht vochtige vuilwisser helpt hardnekkige vlekken te verwijderen. Test het eerst op een onopvallende plek om verkleuring te voorkomen.
  • Als u een meubelborstel voor uw stofzuiger hebtkunt u deze gebruiken om aangekoekte vlekken te verwijderen. Daarna moet u echter opnieuw werken met een vochtige doek.
  • Wrijf niet te hard over de vlek met het gekozen reinigingsmiddel of huishoudproduct. Het materiaal kan verkleuren of zelfs beschadigd raken door schuren.
  • Verwijder geuren van de stoelen met warm azijnwater.
  • Een stoomreiniger kan u ook helpen om de autostoelen schoon te maken.

Met beschermhoezen of een deken voorkomt u vanaf het begin vlekken op de autostoelen. Ook in de auto kunt u poetsdoeken klaar houden, waarmee u net gevormde vlekken direct kunt verwijderen. Dit is de meest effectieve vorm van vlekverwijdering.

Reinigings- en verzorgingsproducten voor uw autostoelen nodig ? Bestel ze nu bij Motointegrator en kijk uit naar uw poriënvrije stoelhoezen.