Comfortabel slapen op een autoluchtbed: kosten en modellen in één oogopslag

0
416
Autoluchtbed

Er zijn situaties waarin de auto een slaapplaats wordt, opzettelijk of onvrijwillig – of het nu gaat om een ​​geïmproviseerde oplossing voor een feestje of omdat een onverwachte file de planning op zijn kop heeft gezet. Met een autoluchtbed is de nacht in het voertuig verrassend comfortabel. In dit artikel leest u hoe u het juiste product selecteert en met welke kosten u rekening moet houden.

Auto-luchtbed: is een normaal luchtbed ook goed?

Het basisprincipe van een auto-luchtbed verschilt nauwelijks van een conventioneel luchtbed, dat ook in een tent wordt gebruikt. En toch heeft het een aantal functies die het gebruik in de auto vergemakkelijken:

  • Veel modellen zijn 40:60 gesplitst. U kunt ze dus in elk voertuig gebruiken, ook als slechts een deel van de achterbank kan worden neergeklapt. U blaast dan een of beide helften op als dat nodig is.
  • Afhankelijk van het model passen auto-luchtbedden op de meeste gangbare kleine auto’s, stationwagens of SUV’s en kunnen ze tot op zekere hoogte worden aangepast. De vorm is ook niet bepaald rechthoekig, maar vaak meer boogvormig om zich optimaal aan te kunnen passen aan het silhouet van de auto.
  • Het oppervlak is niet met rubber bekleed, maar gecoat en daardoor bijzonder aangenaam voor de huid.

Ook een normaal matras doorstaat de test in het voertuig. Als u uw auto echter regelmatig ombouwt tot bed, kunt u beter het autoluchtbed gebruiken.

Tip: Als u alleen reist en uw auto breed genoeg is, kunt u uw bed voor de nacht op de achterbank plaatsen. U klemt eenvoudig een achterbank reisbed tussen de rugleuning van de achterbank en de voorstoelen. Modellen met afgedekte armleuningen en hoofdbescherming zijn handig.

Een autoluchtbed kopen voor een stationwagen of SUV: waar moet u op letten?

U zult merken dat het aanbod aan auto-luchtbedden enorm is. Om het juiste model te vinden, moet u eerst de afmetingen nader bekijken. De auto-luchtbedden zijn meestal ontworpen voor kleine auto’s, stationwagens of SUV’s en hebben de bijbehorende standaardafmetingen. Let ook op deze factoren:

  • Gewicht: Het gewicht van het auto luchtbed is belangrijk als u het regelmatig in en uit laadt, maar ook met het oog op de maximale belading, zeker bij kleinere auto’s met minder vermogen.
  • Ligoppervlak: Zorg ervoor dat het luchtbed niet alleen in uw kleine auto past, maar dat er ook een voldoende groot ligoppervlak is.
  • Materiaal: Het materiaal moet zo robuust mogelijk zijn, anders ontstaan ​​er snel gaten. Een gecoat oppervlak maakt een nachtrust comfortabeler dan op glad plastic.
  • Laadvermogen: Auto-luchtbedden hebben verschillende belastingslimieten in de test. Deze zijn vooral belangrijk als u het matras voor twee of drie personen wilt gebruiken.
  • Pompproces: Er zijn auto-luchtbedden die u met uw mond of met een blaasbalg moet opblazen. Zelfopblazende modellen en matrassen met een meegeleverde pomp die wordt bediend via de 12 volt stroomaansluiting van de auto zijn comfortabeler.
  • Hoofdbord: Veel matrassen hebben een apart opblaasbaar hoofdbord, dat u optioneel als rugleuning kunt gebruiken terwijl u zit.
  • Opbergen: Idealiter kan het luchtbed zonder lucht worden opgevouwen om ruimte te besparen en in een draagtas worden opgeborgen.

Welke kosten moet u verwachten voor een autoluchtbed?

De kosten van auto-luchtmatrassen variëren sterk, afhankelijk van de grootte, kwaliteit en het inflatiemechanisme. Verwacht ongeveer 50 tot 70 euro* te betalen voor een met de hand opblaasbaar matras voor een kleine auto. Robuuste modellen van SUV-formaat kunnen meer dan 80 tot 140 euro* kosten, zeker als u waarde hecht aan een compressor.

Tip: Het is beter om een ​​paar euro meer uit te geven en een robuust model te kopen. Niets is vervelender dan wanneer een kleine steen tijdens het rijden ’s nachts een gaatje in het luchtbed van de auto boort en u  ’s ochtends op de vloer van de kofferbak ligt.

U kunt meer praktische gadgets van hoge kwaliteit ontdekken bij Motointegrator – blader nu!

*Marktprijzen vanaf 1.9.2022