Vul nu het ruitenreiniger reservoir met zomer ruitenreiniger!

0
811
Zomer ruitenreiniger
© vvvita / Shutterstock

Bevat uw ruitenwissersysteem nog oude vloeistof met antivries van vorige winter? Dan is het de hoogste tijd om uw auto om te bouwen voor de zomer en hem te vullen met zomer ruitenreiniger die het typische zomervuil kan aanpakken.

Wat de zomer kan doen

Niet voor niets is er in speciaalzaken zomer ruitenreiniger en winterruitenreiniger verkrijgbaar. De twee varianten verschillen in samenstelling en zijn ontwikkeld voor de speciale eisen die in elk seizoen aan het ruitenwissersysteem van een auto worden gesteld. In de winter is het belangrijk dat de vloeistof niet bevriest bij lage temperaturen, daarom bevatten winterruitenreinigers extra antivries. Dit verlaagt het vriespunt van het mengsel en zorgt ervoor dat het ruitenwissersysteem zelfs bij temperaturen onder het vriespunt een helder zicht biedt. In de zomer is dit kenmerk minder belangrijk; in plaats daarvan hebben bestuurders te maken met bijzonder hardnekkig vuil op hun voorruit. Het komt onder andere door stuifmeel en insecten die op de voorruit stuiteren. Winterruitenreinigers hebben meestal niet het nodige oplossende vermogen om dergelijk vuil volledig te verwijderen. Daarom zijn er speciale zomerruitenreinigers verkrijgbaar waarvan de samenstelling het “zomervuil” doeltreffend aanpakt.

Hoe herkent u een goede ruitenreiniger?

Een goede zomervoorruitreiniger moet in de eerste plaats alle soorten vuil van de voorruit kunnen verwijderen (remstof, uitlaatroet, insectenvuil, plantenstuifmeel…). Bovendien is het belangrijk dat de chemische vloeistof compatibel is met de materialen van de auto (vooral verf en plastic). Producttests door verschillende instellingen, bijvoorbeeld de Gesellschaft für technische Überwachung (GTÜ), helpen bij de aankoopbeslissing. In de tests worden verschillende ruitenreinigers gecontroleerd en beoordeeld aan de hand van een aantal criteria.

Voorruitreiniger bijvullen – zo doet u dat

Afhankelijk van het product moet u het concentraat ruitenreiniger eerst met water mengen. Dit gebeurt volgens een bepaalde verhouding, die op de fles is aangegeven. Mengverhoudingen van 1:10 of 1:100 zijn gebruikelijk.

Het mengsel giet u vervolgens voorzichtig in het ruitensproeierreservoir van de auto. U kunt de container meestal herkennen aan het voorruitsymbool op het deksel.

Zomer- en winterruitvloeistof mengen?

Deskundigen raden af de twee vloeistoffen te mengen, omdat dit hun doeltreffendheid vermindert. Zomervoorruitvloeistof die zich mengt met een residu van wintervoorruitvloeistof in het ruitensproeierreservoir is daarom minder effectief bij het aanpakken van hardnekkig vuil. Daarom is het raadzaam het reservoir leeg te spuiten alvorens het met zomervloeistof te vullen.

Koop ruitenvloeistof bij Motointegrator

Als het gaat om het upgraden van uw auto voor de warme dagen, is Motointegrator er om u te helpen met een enorme selectie van topproducten. Wij bieden ook een eersteklas assortiment ruitenwisservloeistoffen van populaire merken als Liqui Moly, Comma en 4MAX. Voor helder zicht in de zomer, bestelt u nu gemakkelijk online zomer ruitenvloeistof en profiteer van onze lage prijzen!

Bron:

http://www.gtue.de/