Zijn moderne auto’s te groot om te parkeren?

0
291
Parkeren
© ©mark / Shutterstock

De technologie van onze auto’s wordt steeds geavanceerder, het design steeds sensationeler en de auto’s zelf steeds groter. En toch – of mede daardoor – gebeuren er steeds vaker ongelukken met parkeren en manoeuvreren.

Maar hoe kon het aantal parkeerongelukken zo sterk toenemen? Wat zijn de redenen?

30 procent meer parkeerongelukken in de afgelopen tien jaar

Volgens studies is het aantal parkeer- en manoeuvreerongevallen in de laatste tien jaar met 30% gestegen – geen onbelangrijk cijfer. Als u kijkt naar de redenen, wordt u snel bewust van de grootte van de auto’s. Dit is de afgelopen jaren gemiddeld gestegen. De parkeerplaatsen zijn daarentegen geenszins groter geworden. En zo gebeuren er steeds meer ongelukken op parkeerplaatsen, vooral met bestelwagens of SUV’s. Tachtig procent van de aanrijdingen met parkeerders vindt plaats wanneer het voertuig achteruit uit de parkeerplaats rijdt.

Slecht zicht en onbetrouwbare parkeerhulpen

Maar er zijn andere factoren dan de grootte van de auto’s die een rol spelen. Onder andere het ontwerp van autoruiten is veranderd. Met name de achter- en zijruiten laten vaak geen goed zicht rondom meer toe. Als gevolg daarvan vertrouwen steeds meer bestuurders uitsluitend op hun parkeerhulp, die de zijkanten niet voldoende afdekt om parkeer- en manoeuvreerongevallen betrouwbaar uit te sluiten.

De toekomst van parkeren: intelligente hulpsystemen voor de bestuurder

Ook al zijn de huidige parkeerassistenten nog niet in alle opzichten betrouwbaar, toch zijn het voorlopers van systemen die in de nabije toekomst actief zouden kunnen bijdragen tot een revolutie op het gebied van parkeren en manoeuvreren. Geautomatiseerde parkeerhulp en autonome noodremsystemen zouden ons in de toekomst kunnen beschermen tegen vervelende parkeerhobbels en zo hun steentje bijdragen aan een veilig verkeerssysteem.

Parkeer hobbels? – Auto-onderdelen in de online winkel van Motointegrator

Een auto kan zeker beschadigd raken bij een parkeer- of manoeuvreerongeval. Heeft uw auto een reparatie of vervanging van een auto-onderdeel nodig? Dan bent u bij Motointegrator aan het juiste adres! In onze online winkel vindt u reserveonderdelen voor alle gangbare automodellen – bestel uw auto-onderdelen gewoon online en wij leveren alle reserveonderdelen, van reservebanden tot remschijven en schokdempers, gemakkelijk en zonder complicaties bij u thuis!

Bron:

http://www.autobild.de/