Gloeilampen vervangen – tips en trucs

0
324
Gloeilampen vervangen
©Fineart1/Shutterstock

Het is niet ongewoon dat een autolamp stuk gaat. En de vragen rijzen regelmatig: kan en moet ik de gloeilampen van de auto zelf vervangen en zo geld besparen, of is het raadzamer om naar een garage te gaan? En waar moet ik rekening mee houden als ik de lampen vervang?

Zelf de gloeilampen vervangen of naar de garage?

Veel autobezitters laten de gloeilampen vervangen in de garage in plaats van het zelf te doen. In theorie moeten auto-onderdelen die bijzonder gevoelig zijn voor slijtage of beschadiging, gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd en vervangen. In de praktijk zijn er echter sommige fabrikanten en automodellen waarbij het vervangen van de gloeilampen zeer lastig is.

Het is de moeite waard na te gaan hoe de vervanging van de gloeilamp op uw eigen auto werkt. Bij veel Toyota en VW modellen is het mogelijk de gloeilampen zonder problemen zelf te vervangen. Rijdt u daarentegen een Audi A3, een BMW 3-serie of een Renault Mégane, dan ontkomt u niet aan een bezoekje aan de garage.

Waarop moet u letten bij het vervangen van de lampen?

Zelfs als u al xenonkoplampen hebt, kunt u ze niet zelf vervangen, maar moet u daarvoor naar een garage. Bovendien zijn er enkele tips en trucs waarvan u op de hoogte moet zijn als u het aandurft de lampen zelf te vervangen. Doe eerst de lichten en het contact uit. Terwijl het vroeger gebruikelijk was de accu los te koppelen, moet dit in moderne voertuigen worden vermeden. U moet ook een veiligheidsbril dragen om uw ogen te beschermen, aangezien de halogeenlampen onderhevig zijn aan veel inwendige druk. En u moet ook contact van de lamp met uw handen vermijden. En ten slotte is het zinvol de koplampen opnieuw af te stellen na het vervangen van de lampen. Dit is de enige manier om te voorkomen dat tegenliggers verblind worden.

U kunt geschikte halogeenlampen voor uw auto in hoge kwaliteit en tegen lage prijzen in de online winkel van Motointegrator krijgen.

Bronnen:

http://www.auto-service.de
http://www.autobild.de