VALEO

VALEO onderdelen en accessoires

 Bij Motointegrator vindt u een breed scala aan belangrijke onderdelen voor uw voertuig. Naast koplampen vindt u bij VALEO ook ventilatie- en airconditioningsystemen en auto-onderdelen voor verlichting, aandrijfsystemen en meer. VALEO biedt ook een ruim assortiment elektrische onderdelen, onderdelen voor landbouwmachines en een nieuwe hoofdcilinderkoppelingsaandrijving aan. U hoeft alleen maar uw voertuigspecifieke gegevens in te voeren en wij bieden u een selectie van geschikte onderdelen van VALEO aan.

Toon meer >>

 Bestel VALEO auto-onderdelen online

De auto is een belangrijk vervoermiddel dat bijna onmisbaar is in het dagelijks leven. Het moet functioneren en, indien mogelijk, u zonder incidenten van A naar B brengen. Dit is echter alleen mogelijk als uw voertuig de juiste zorg krijgt, d.w.z. regelmatig wordt gereinigd, onderhouden en diverse reserveonderdelen worden vervangen. In de Motointegrator online winkel vindt u alle belangrijke VALEO onderdelen die u nodig heeft. 

 Ventilatie- en airconditioningsystemen van VALEO

Een airconditioningsysteem is alleen nuttig als het ook echt goed koelt. Het is niet ongewoon dat de ventilatieopeningen vuil worden en koeling niet meer mogelijk is. In het ergste geval is het systeem defect en moet het worden vervangen. U kunt VALEO ventilatie- en airconditioningsystemen gemakkelijk online bestellen bij Motointegrator en bij u thuis laten bezorgen. In onze online winkel vindt u een compleet assortiment om de functionaliteit van het airconditioningsysteem te herstellen.

VALEO koppelingen en accessoires voor elk voertuig

Zowel de koppelingsbediening als de koppelingen van VALEO maken deel uit van de krachtoverbrengingssystemen die zeer belangrijk zijn voor uw voertuig. Comfortabele krachtoverbrenging is net zo belangrijk als efficiëntie en een hoge kwaliteitsnorm. VALEO koppelingen zijn ontworpen om trillingen en geluid te verminderen en een betere bescherming van de aandrijflijn te bieden. Een groot voordeel van de kwaliteitscontroles van VALEO voor de koppeling is dat het brandstofverbruik door een hoog rendement wordt verminderd.

Optimale verlichting met verlichting van VALEO

Verlichting op het voertuig is essentieel bij schemering, in het donker en in het koude jaargetijde. Combinatie achterlichten van VALEO helpen om ervoor te zorgen dat volgende bestuurders u goed herkennen. Het is belangrijk dat de helderheid niet wordt aangetast door vuilafzettingen. 

Ruitenwissers van VALEO voor goed zicht 

Of het nu gaat om een voorruit of een achterruit, optimaal zicht moet gegarandeerd zijn. Om dit te allen tijde te garanderen, moeten koplampen van hoge kwaliteit worden gebruikt. VALEO koplampen voldoen aan deze eis en kunnen bovendien individueel aan het desbetreffende voertuig worden aangepast. In onze online winkel vindt u niet alleen scharnierloze ruitenwissers van VALEO, maar ook beugelruitenwissers. Deze kunnen vaak in een paar eenvoudige stappen worden vervangen, zodat een smeerfilm op de voorruit effectief kan worden voorkomen. 

De fabrikant VALEO

De fabrikant VALEO is een bedrijf dat kan terugblikken op een lange geschiedenis. In de loop der jaren heeft VALEO een stevige positie op de markt verworven en is nu één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van motorelektronica en aandrijfsystemen, alsmede thermische systemen en vision-systemen.

Geschiedenis van de fabrikant

De geschiedenis van VALEO begon in 1923 met de oprichting van de firma Ferodo, die in Parijs actief was als toeleverancier voor de bedrijfsvoertuigen- en automobielindustrie. Ongeveer negen jaar later nam Ferodo de productie van complete koppelingsets over, maar dan onder de Duitse automobielleverancier Fichtel en Sachs, die de licentie leverde. Dit werd 30 jaar later gevolgd door de intrede van de onderneming op de Duitse markt, waar de productie van aandrijflijnen werd uitgevoerd. 

Pas in 1980 werd het bedrijf Ferodo omgedoopt tot VALEO. Slechts zeven jaar later kon VALEO het bedrijf Neimann en zijn dochteronderneming Paul Journée voor zich winnen. Dit betekende op zijn beurt dat er nu ruitenwisseractiviteiten in het programma konden worden opgenomen. In de loop van de volgende jaren vonden verdere overnames plaats tot tenslotte, in 1994, het Duitse bedrijf Borg werd overgenomen voor het gebied van de elektronica in het interieur van het voertuig. 

In 1996 werden producten op het gebied van voertuigvergrendeling en anti-diefstal toegevoegd, die in 1998 werden aangevuld met parkeerhulp- en ruitenwissersystemen. Het laatste gebied, verwarmings- en airconditioningsystemen, werd in 2016 toegevoegd en werd overgenomen van het Beierse bedrijf Gilching. 

 VALEO locaties

De divisie comfort- en rijhulpsystemen wordt bediend in de vestiging Bietigheim-Bissingen in Duitsland. Dit geldt ook voor ruitenwissermotoren, alsmede voor ruitenwissers en ruitenwisserstangen, die wereldwijd vanuit Bietigheim worden verzonden. Intussen is VALEO in Duitsland vertegenwoordigd met drie belangrijke vestigingen, waar aandrijflijnen en remsystemen voor de automobielindustrie worden vervaardigd, maar ook ontwikkeld. In 2019 werd de site in Bremen toegevoegd, die zich uitsluitend bezighoudt met de productie van modules voor de front-end.

Voornaamste afzetmarkt en belangrijkste producten van VALEO

VALEO is nu één van de toonaangevende bedrijven voor een breed assortiment van produkten voor het voertuig. Deze omvatten aandrijflijnen, bijvoorbeeld VALEO koppelingen, maar ook VALEO ruitenwissers, VALEO achterlichten, VALEO ventilatie en airconditioning systemen, om maar een kleine samenvating te noemen van het uitgebreide assortiment uit de online winkel. De belangrijkste categorieën bij VALEO zijn:

  • Hulpmiddelen voor het parkeren en besturen van auto's
  • Klimaatregelingsystemen en toebehoren voor auto's
  • Koppelingen en koppelingskits VALEO voor vrachtwagens
  • Ruitenwissers en ruitenwissermotoren voor auto's
  • Verlichting voor auto's: koplampen en mistlichten

Doel van de producten

De talrijke producten in de VALEO online winkel zijn in de eerste plaats bedoeld om de aandrijving en de veiligheid van het voertuig te verzekeren. Dit geldt in het bijzonder voor ruitenwissers en dergelijke, alsmede voor adequate verlichting. Het maakt niet uit of deze reserveonderdelen bedoeld zijn voor een reparatie of om auto's de finishing touch te geven bij racen, tuning of off-road rijden. 

Eersteklas onderdelen van VALEO

In onze online winkel vindt u tal van onderdelen voor alle automerken van topkwaliteit, maar tegen redelijke prijzen. Onze online winkel is gecertificeerd door Trusted Shops. Hoge klanttevredenheid en zeer goede klantenbeoordelingen zijn de sleutel tot ons succes.

Jaar van vestiging: 1923
Website (Nederland): http://www.valeoservice.com/html/deutschland/de/
Website (Engels): http://www.valeo.com/
Catalogus van de fabrikant: http://outcat-cs.tecdoc.net/ows/de/5E1D2320AD5BDEE033626EBF46A86364.ows_cs5.srv;jsessionid=5E1D2320AD5BDEE033626EBF46A86364.ows_cs5?view=VIndexFramesetJsp
VALEO
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z