Vervang bougies met onze stap-voor-stap handleiding

0
466
Bougies
©Radu Bercan/shutterstock

Een vuistregel onder autodeskundigen die al jaren geldt, zegt dat u de bougies in uw auto na ongeveer 30.000 kilometer moet  vervangen. Naarmate de bougies verslijten, worden ze onaangenaam merkbaar door meer ontstekingsfouten en een hoger brandstofverbruik. Door de voortdurende ontwikkeling van materialen in de auto-industrie neemt het vervangingsinterval van een bougie toe. Zelfs wel tot 60.000 kilometer, afhankelijk van de motor en de fabrikant. Door de bougies tijdig te vervangen, bespaart u zichzelf een hoop ellende. En beschermt u uw portemonnee en het milieu in gelijke mate.

Bougies vervangen – Hoe doet u dat!

De eerste stap is, natuurlijk, de motorkap openen. Zorg ervoor dat u de bougies pas vervangt wanneer de motor volledig is afgekoeld. Het aluminium van de motor zet bij het opwarmen meer uit dan de bougie. Met als gevolg dat de bougie vast komt te zitten.

Bij de meeste automodellen bevinden de bougies zich gewoon onder een deksel op de cilinder. Gewoonlijk kunt u de afdekking door middel van een clip gemakkelijk verwijderen, wat leidt tot de volgende stap, het verwijderen van de bougiestekker. Nadat alle onderdelen met succes zijn verwijderd, kunt u de bougies tegen de wijzers van de klok in losdraaien met een speciale bougiesleutel. Voordat u de nieuwe onderdelen plaatst, is het raadzaam de schroefdraad en de rand van de schroefdraad met een pluisvrije doek schoon te maken om te voorkomen dat er vuil of andere resten in het bougiegat terechtkomen. Schroef vervolgens de nieuwe bougies er weer vakkundig in en sluit alle deksels.

De juiste bougie voor uw voertuig

Welke bougies voor uw auto de juiste zijn, kunt u vinden in de handleiding. Dit komt omdat u de juiste stekker voor uw voertuig in de papieren kunt vinden aan de hand van het chassis- en typenummer en de motoruitvoering. Bij Motointegrator kunt u niet alleen stekkers van Bosch, NGK, Denso en vele andere fabrikanten kopen, maar ook tal van andere artikelen voor uw auto om versleten slijtageonderdelen te kunnen vervangen. Kies tussen één, twee, drie of vier bougies en vind de perfecte bougie voor uw auto. Vind andere hoogwaardige onderdelen en accessoires voor uw voertuig gemakkelijk in de Motointegrator online winkel.

Tip: U heeft één bougie per cilinder nodig, wat betekent dat u, afhankelijk van het aantal cilinders, meerdere bougies moet vervangen.

Bronnen:

http://www.auto-service.de/
http://www.ngk.de/
http://www.auto-anleitung.de/