NGK

NGK onderdelen en accessoires

NGK produceert onder meer onderdelen voor de ontsteking van voertuigen. Tot de aangeboden producten behoren hoogwaardige bougies, bougiekabels en gloeibougies. Dankzij de hoge kwaliteit onderscheiden NGK reserveonderdelen zich door hun lange levensduur.

Toon meer >>

Producten voor het ontstekingssysteem van NGK

NGK is de specialist als het gaat om componenten voor de ontsteking en de daaropvolgende verbranding. Deze onderdelen worden niet alleen aangeboden voor motorvoertuigen, maar ook voor motorfietsen en vrachtwagens. Zelfs voor motorboten en kleine apparaten zoals benzine grasmaaiers biedt NGK de juiste bougies.

Bij Motointegrator vindt u een uitgebreide selectie van bougies, bougiekabels, bougiestekkers en gloeibougies van NGK. Deze reserveonderdelen worden ook gebruikt door gespecialiseerde werkplaatsen. Naast alle onderdelen rond de ontsteking produceert de fabrikant ook elektronische onderdelen voor uitlaatsystemen.

Bougies van NGK voor bijna alle automerken

Volgens de fabrikant dekt het bedrijf 93 procent van alle automerken waarvoor het bougies produceert. Bovendien gebruiken veel autofabrikanten al NGK bougies in hun eerste uitrusting. 

Om aan elke vraag te kunnen voldoen, produceert NGK de volgende typen bougies:

 • Iridium bougies
 • Platina bougies
 • Bougies met meerdere massa-elektroden
 • Bougies met V-inkeping in de middenelektrode
 • Bougies met extra vonkbrug
 • Half-oppervlakte bougies
 • Hybride bougies
 • Race bougies
 • LPG/CNG bougies

De kwaliteit van een bougie mag nooit worden onderschat, want zij is verantwoordelijk voor de perfecte ontsteking van het lucht-brandstofmengsel. Daarom is het raadzaam te vertrouwen op de hoge kwaliteit van NGK bougies en de andere reserveonderdelen van de fabrikant. Koop zowel bougies als andere onderdelen van NGK via Motointegrator. Voer daartoe het gewenste reserveonderdeel in de zoekfunctie in of selecteer de categorie na het kiezen van uw voertuigmodel via de categorieën.

Sensorcomponenten voor uitlaatsystemen van NGK

NGK biedt niet alleen hoogwaardige bougieleidingen, bobines en bougies. De fabrikant produceert ook onderdelen die in de buurt van het uitlaatsysteem worden geplaatst. Bij NGK kunt u onder andere lambdasondes, druksondes en temperatuursondes kopen. Deze reserveonderdelen zijn ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voertuig altijd soepel rijdt.

Lambdasondes zijn bijvoorbeeld essentieel om ervoor te zorgen dat elke auto de voorgeschreven uitlaatgasemissiewaarden haalt. Dit draagt ook bij tot de bescherming van het milieu. Om dit doel te bereiken dekt NGK met zijn lambdasondes 76 procent van alle voertuigtypes af. Deze worden ook vaak als originele uitrusting gebruikt.

De temperatuursensoren daarentegen meten regelmatig de temperatuur van de uitlaatgassen en zorgen ervoor dat optimale omzettingspercentages worden bereikt.

Snelheidssensoren van NGK

Bougies en perfecte bougiekabels zorgen ervoor dat de motor correct loopt. Hierdoor ontbrandt het mengsel op het juiste moment. Afgezien daarvan zijn echter ook snelheidssensoren van bijzonder belang. Deze sensoren meten bijvoorbeeld de stand van de nokkenas, waardoor de injectie op het juiste moment plaatsvindt. Dit ondersteunt het werk van de bougies - een perfect samenspel om een lange levensduur van elke motor te garanderen.

Breng alle onderdelen met elkaar in verbinding, zodat u lang van uw voertuig kunt genieten. Behalve dat u het milieu beschermt, kunt u er zeker van zijn dat u met onderdelen van NGK ook uw portemonnee spaart: De perfecte samenwerking tussen injectie, ontsteking en uitlaatgastemperatuur zorgt ervoor dat uw voertuig minder brandstof nodig heeft. U kunt de benodigde onderdelen direct bij Motointegrator kopen tegen een onverslaanbare prijs.

NGK - van de bougie tot het omvangrijke productassortiment

De NGK Spark Plug-onderneming werd in 1936 in Japan opgericht. In die tijd werden bougies geproduceerd, die zo'n succes kenden dat het assortiment kort daarop werd uitgebreid. Een bijzonder kenmerk was het materiaal keramiek. Snijplaten en snijgereedschap werden van dit materiaal gemaakt. Enkele tientallen jaren later werd de eerste lambdasonde ontwikkeld, die tegenwoordig niet meer is weg te denken uit een voertuig.

In 1975 was het zover: de eerste vestiging in Duitsland werd opgericht, namelijk in Ratingen. In 2015 nam NGK het Amerikaanse bedrijf Wells Manufacturing over en kon vanaf dat moment meer dan 37.000 reserveonderdelen aanbieden.

Leverancier van eerste uitrusting voor vele automerken

Dankzij deze succesvolle ondernemingsgeschiedenis is NGK al jarenlang de wereldwijd toonaangevende eerste-uitrustingsleverancier voor zeer veel autofabrikanten. De technologie van de fabrikant is ook geïnstalleerd in Formule 1-auto's. Als sponsor in de motorsport is de onderneming vooral betrokken bij Formule 1-races en het Wereldkampioenschap Rally. De daar geteste onderdelen worden later geschikt gemaakt voor massaproductie. Als u uw voertuig hoge kwaliteit wilt blijven geven, moet u ook NGK producten kiezen, die wij bij Motointegrator voor u in originele uitrustingskwaliteit aanbieden. 

Wereldwijde distributie

Het hoofdkantoor van NGK bevindt zich nog steeds in Nagoya, Japan. Van daaruit worden alle filialen beheerd, die nu over de hele wereld verspreid zijn. Er zijn thans immers 60 ondernemingen van het concern, waarvan sommige in Duitsland zijn gevestigd. NGK heeft in totaal 16.400 mensen in dienst en realiseert een jaaromzet van ongeveer 3,7 miljard euro. 

De groep is onderverdeeld in twee divisies, die onderdelen produceren voor de oorspronkelijke uitrustingsmarkt en voor de vervangingsmarkt:

 • Automotive
 • Technisch keramiek

Originele NGK onderdelen online kopen

Bent u op zoek naar de juiste bougie of lambdasonde van NGK? Selecteer dan uw voertuigmodel bij Motointegrator en u vindt meteen de passende onderdelen van de fabrikant. U kunt ook de zoekfunctie voor specifieke onderdelen gebruiken om precies het onderdeel te vinden dat u nodig hebt. Wij sturen u de NGK auto-onderdelen binnen de kortst mogelijke tijd toe, zodat u het probleem aan uw voertuig zo snel mogelijk kunt verhelpen. Onze hoge klanttevredenheid bevestigt dat wij altijd streven naar hoge kwaliteit en een zeer goede klantenservice. Indien u het gezochte onderdeel niet onmiddellijk vindt, helpen wij u graag verder.

Jaar van vestiging: 1936
Website (Nederland): http://www.ngk.de/de/home/
Website (Engels): http://www.ngk.de/
NGK
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z