Professionele autodetailing: redenen, kosten en procedure

0
475
Autodetailing
© GettyImages / MikhailZykov

De professionele autodetailing garandeert een zachte en professionele reiniging van de auto. Daarbij zoekt de specialist ook naar schade en eigenaardigheden en repareert deze indien nodig. Deze procedure is bedoeld om de waarde van het voertuig te verhogen. We hebben alle belangrijke informatie over professionele auto detailing voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet wat belangrijk is.

Wat zijn de voordelen van professionele autodetailing?

Ook als u uw auto nieuw heeft gekocht, is het een goed idee om de auto af en toe te laten restaureren. Hierdoor kunt u schade niet alleen laten opsporen, maar ook voorkomen.
Met name roestvorming en de doorlaatbaarheid van rubberen afdichtingen kan de specialist met de juiste behandeling gericht tegengaan. Opknappen is ook handig als u uw oude voertuig te koop wilt aanbieden, omdat het de waarde van uw auto kan verhogen.
Natuurlijk kunt u proberen de stoelen bijvoorbeeld zelf schoon te maken, maar het is beter om een ​​specialist in te schakelen. Een vakman gebruikt speciaal gereedschap en schoonmaakmiddelen om verdere schade aan de stof of lak te voorkomen.

Wat houdt een autodetailling in?

De professionele detailling van uw auto omvat het reinigen van het interieur en het reinigen van de buitenkant van het voertuig. Tijdens de uitwendige reiniging reinigt en verzorgt de specialist het oppervlak van de auto nauwkeurig. Zowel de lak wordt nauwkeurig onderzocht als het wassen van de motor en de bodemplaat zijn inbegrepen. Hiervoor gebruiken werkplaatsen speciale gereedschappen en reinigingsmiddelen. Dit omvat onder andere speciale materiaalverzorging en afdichting met geschikte onderhoudsproducten. Interieurreiniging maakt ook deel uit van de voertuigdetailling. Autostoelen, tapijten en zitkussens worden professioneel gereinigd. Ook storende geuren worden op deze manier grotendeels geëlimineerd. Daarnaast worden er ook kleine reparatiewerkzaamheden uitgevoerd als onderdeel van de autodetailing.

Hoe vaak moet u uw auto laten detailen?

Voertuigdetailing is zinvol als u de auto verkoopt, een lease rendement op handen is en u zo kortingen en extra kosten kunt besparen. Of een gebruikte auto is gekocht en u wilt het voertuig visueel en hygiënisch onder de loep nemen. Daarnaast is autoreiniging aangewezen als er ongewenste geurtjes of vuil in de auto zitten, zodat u het rijcomfort vergroot. Verder repareert de specialist beschadigingen zoals schaafplekken, deuken en andere mankementen aan de auto. Een andere taak van autodetailing is het behouden van de voertuigwaarde van een historische auto.

Hoe zou een autodetailing eruit kunnen zien?

Als de specialist slechts kleine verontreinigingen verwijdert, b.v. vuil op de autostoelen, duurt het proces meestal slechts 1 tot 2 uur. Voor een volledige detailing heeft uw specialist mogelijk tot 2 dagen nodig om uw auto te detailleren. De daaruit voortvloeiende kosten zijn navenant hoger.
Als onderdeel van de reiniging van het interieur maakt de specialist bijvoorbeeld het interieur, de stoelen, de ramen, de bagageruimte en de vloer schoon. De individuele afdichtingen van de auto mag de specialist niet verwaarlozen. Als er lederen elementen in uw auto zitten, moet de specialist deze ook apart behandelen.

  • Reiniging van het interieur (stofzuigerreiniging, interieurruitenreiniging, onderhoud van de cockpit, bagageruimtereiniging)
  • Leer detailing
  • Intensieve verzorging (stofzuigen van het interieur van het voertuig, reinigen en drogen van de vloermatten, reinigen van de ventilatiesleuven, impregneren, geurverwijdering, enz.)

Wilt u ook de buitenkant laten reinigen, dan kunt u naast het met de hand wassen en ramen lappen ook het lakwerk laten reinigen of lakken.

  • Exterieurreiniging (handwas, velgvoorbereiding, voorruitreiniging, kunststofreiniging, etc.)
  • Voorbereiding van de lak (lakverzorging, velgenreiniging, bandenbehandeling, waxverzegeling, enz.)
  • Keramische verfafdichting

Het reinigen van de motorruimte en de onderkant van het voertuig kan ook nuttig zijn. Want een wasbeurt verwijdert bladeren en zoutresten van de motor, wat vooral na de winter optreedt.

  • Motorruimte wassen / motor wassen
  • Wassen voor bodemplaat en afdichting

Naast intensief reinigen en poetsen is het gebruik van hoogwaardige reserveonderdelen natuurlijk ook belangrijk om een ​​prettige rijervaring te hebben. Alle benodigde reserveonderdelen zijn te vinden in onze winkel.