MANN-FILTER

MANN-FILTER onderdelen en accessoires

Regelmatig onderhoud en vervanging van slijtage-onderdelen verlengt de levensduur van het voertuig en draagt bij tot het rijcomfort.  Deze slijtage-onderdelen omvatten alle filters van het voertuig (zowel interieur als motor). Bij Motointegrator, bieden wij talrijke filters van het merk Mann-Filter aan. Van cabinefilters tot oliefilters en brandstoffilters, u vindt een breed scala aan Mann-Filter filters.

Toon meer >>

Mann-Filter merk filters

  • Cabineluchtfilters: De cabineluchtfilters van Mann-Filter zijn biofunctionele filters. Deze zijn vooral geschikt voor mensen met een allergie of astma. De filters vormen een soort barrière die werkt tegen bacteriën en allergenen die zich in de lucht bevinden. Volgens de fabrikant kan het FreciousPlus allergie luchtfilter van Mann-Filter meer dan 95 procent van de ongewenste deeltjes uit de lucht filteren (inclusief virus-aërosolen). Het autofilter voorkomt ook dat er bacteriën of schimmels op het filter groeien.
  • Luchtfilter: De luchtfilter van Mann-Filter reinigt ook de lucht, maar richt zich vooral op fijn stof, pollen, roet en andere deeltjes. Op die manier wordt ook de motor van het voertuig het best beschermd tegen slijtage. De filteroplossingen zijn verkrijgbaar naar gelang van de individuele behoeften, met getrapte balg, in trapeziumvorm of ovaal. Mann-Filter verkoopt de luchtfilters ook synoniem als motorfilters. Het filter voorkomt voortijdige slijtage van de motoronderdelen, vermindert het brandstofverbruik, beschermt tegen storingen van de elektronische componenten en zorgt in het algemeen voor een ideaal koppel en goede motorprestaties.
  • Oliefilter: De derde categorie filters heeft betrekking op de olie in het voertuig. Het oliefilter is grotendeels verantwoordelijk voor de goede werking van het voertuig, zelfs onder de zwaarste belastingen. Een oliefilter is een slijtageonderdeel en moet, net als vele andere filters en vervangingsonderdelen, regelmatig worden gecontroleerd en vervangen. Voor dit doel biedt de fabrikant oliefilters aan voor de verschillende vereisten. De filters zijn individueel afgestemd op het desbetreffende voertuig en model. Op die manier blijven de motorprestaties van het voertuig evenredig lang behouden en voorkomt het filter ook dat olieresten de motor of onderdelen beschadigen. 
  • Brandstoffilter: Mann-Filter brandstoffilters filteren vuildeeltjes uit de brandstof. Hierdoor kan de motor krachtig draaien, omdat zelfs de kleinste schurende deeltjes worden verwijderd. Op die manier is er minder slijtage en kunnen de onderhoudskosten van het voertuig worden beperkt. Het assortiment van Mann-Filter omvat verschillende types in deze categorie. Beginnend met een spin-on brandstoffilter tot het inline filter en diverse filterelementen. De PreLine filteroplossing is een modulair retrofit systeem ontworpen voor vrachtwagens, bussen en industriële dieselmotoren.

Naast de klassieke en veel gevraagde filters, biedt Mann-Filter ook oplossingen voor speciale toepassingen. Daartoe behoren droogmiddelen voor het reinigen en ontvochtigen van perslucht. Het assortiment is ook uitgebreid met koelwaterfilters, transmissieoliefilters, centrifuges, ureumfilters en andere producten van Mann-Filter.

Het merk Mann-Filter

De Mann+Hummel Groep staat achter het merk Mann-Filter. Het bedrijf fabriceert filters voor bijna elk type voertuig. Het werd in 1941 opgericht door Adolf Mann en Erich Hummel, toenmalige directeuren van de Stuttgartse breigoedfabrikant Bleyle. Aangezien de firma Bleyle de productie wegens de oorlog moest stopzetten, verwierven de ondernemers Mann en Hummel de afdeling filtersystemen van de automobieltoeleverancier Mahle. De werknemers van Bleyle vonden een nieuwe baan in de filterfabriek en produceerden vanaf dat moment luchtfilters van textiel en vilt voor de automobielindustrie.

Geschiedenis van Mann-Filter

In die tijd waren de geproduceerde Mann-filters een groot succes in de automobielindustrie. Luchtfilters werden onder andere gebruikt voor de Duitse Tiger en Panther gepantserde gevechtsvoertuigen. Het bedrijf bleef ook na het einde van de oorlog hoogwaardige luchtfilters produceren onder de merknaam Mann-Filter.

In het midden van de jaren vijftig werd een tweede fabriek geopend in Ludwigsburg, alsmede filialen in Bösperde en Marklkofen. Sinds 1958 produceert Mann+Hummel GmbH ook oliefilters voor de automobielindustrie. Vandaag de dag is het bedrijf één van de topfabrikanten op het gebied van filtersystemen. Met meer dan 40 vestigingen wereldwijd en meer dan 14.000 werknemers is Mann+Hummel uiterst succesvol. De portefeuille omvat:

  • Vloeistoffilters
  • Luchtfiltersystemen
  • Inlaatsystemen
  • Cabinefilters
  • Cilinderkopdeksels van kunststof
  • Filterelementen

De onderneming haalt ongeveer 90 procent van haar jaaromzet uit leveringen aan de automobielindustrie.

De resterende tien procent wordt gegenereerd door industriële filters.

De levering van de meer dan 6.000 verschillende producten van Mann-Filter vindt niet alleen in Duitsland plaats. In totaal levert Mann-Filter wereldwijd in talrijke landen aan autofabrikanten en verkopers van reserveonderdelen. Van Argentinië tot Australië, Brazilië, China, India, Mexico en Noord-Amerika. De productvariëteit heeft betrekking op meer dan 60.000 verschillende voertuigen en modellen, zodat u gegarandeerd een geschikt Mann-Filter voor uw auto of ander type voertuig zult vinden.

De ontwikkeling van de onderneming

Hummel+Mann GmbH investeert elk jaar een bepaald percentage in onderzoek en ontwikkeling. Fundamenteel onderzoek, technologische ontwikkeling, innovatie en samenwerking met andere wetenschappelijke instellingen zijn zeer belangrijk voor het bedrijf.

Het technologiecentrum in Ludwigsburg is het vlaggenschip van het onderzoekswerk. Samen met meer dan 1.200 ontwikkelaars wereldwijd werkt het team samen met universiteiten of andere wetenschappelijke instellingen.

Mann-Filter - Kwaliteit tegen de beste prijs

Het merk Mann-Filter behoort tot Hummel+Mann GmbH en omvat meer dan 6.800 producten die meer dan 300.000 toepassingen mogelijk maken. Dit is de verklaring van het bedrijf zelf, dat bijzonder trots is op zijn enorme assortiment. Of het nu brandstof-, lucht- of oliefilters van Mann-Filter zijn - u kunt de talrijke filters van Mann-Filter ook bij Motointegrator krijgen. Zoek naar uw voertuigmodel of selecteer het gewenste reserveonderdeel uit de zoekfunctie. U kunt ook een onderdeelnummer gebruiken om snel en gemakkelijk het gewenste Mann-Filter auto-onderdeel te vinden. Ons assortiment omvat ongeveer vijf miljoen reserveonderdelen en accessoires van alle automerken en fabrikanten. Dit stelt ons in staat een hoog niveau van productbeschikbaarheid en klanttevredenheid te bereiken. Bestel uw nieuwe filter voor uw voertuig snel en eenvoudig bij Motointegrator.

MANN-FILTER
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z