GVK afdichting: hoe doet u dat en wanneer heeft het zin?

0
69
GVK afdichting
© GettyImages / Nitat Termmee

Bent u eigenaar van een boot, camper of hottub, dan bent u hoogstwaarschijnlijk ook de eigenaar van GVK (glasvezelversterkte kunststof). Dit materiaal kenmerkt zich door zijn robuustheid en lange levensduur. Toch moet het goed worden verzorgd om ervoor te zorgen dat de glans en functionaliteit in de loop van de tijd behouden blijven. Een belangrijke factor is GVK afdichting. In deze blog leggen wij uit hoe u uw GVK kunt reinigen, polijsten en afdichten. Dan heeft u er lang iets aan.

Waarom is GVK afdichting belangrijk?

GVK-oppervlakken kunnen veel verdragen. Maar na verloop van tijd worden ze ook blootgesteld aan UV-straling, vocht en vuilafzetting. Zonder de juiste verzorging en bescherming kan glasvezelversterkte kunststof zijn glans verliezen en gevoeliger worden voor beschadiging. Alleen een hoogwaardige GVK-afdichting kan helpen: deze vormt een beschermlaag en voorkomt dat vuil en andere afzettingen zich hechten. Hierdoor wordt de levensduur van uw oppervlakken aanzienlijk verlengd.

Voorbereiding: Deze materialen heeft u nodig voor GVK afdichting

  • Glasvezelreiniger: Gebruik een reiniger die speciaal voor glasvezel is ontworpen. Hierdoor worden vuil, was en oude kitresten van het gehele oppervlak verwijderd
  • Polijstmiddel: Een hoogwaardig GVK-polijstmiddel zorgt ervoor dat het oppervlak weer glad wordt. Het verwijdert zichtbaar krassen en verkleuringen
  • GVK-afdichting: Met behulp van een GVK-afdichting beschermt u de ondergrond tegen UV-straling en waterretentie
  • Microvezeldoek en sponzen: Deze worden gebruikt voor het aanbrengen en polijsten van de middelen en reinigers
  • Beschermende kleding en handschoenen: De producten die u gebruikt, bevatten chemicaliën. Bescherm uzelf en uw kleding beter

Reinigen en afdichten van GVK: stap voor stap

Met deze stapsgewijze handleiding leert u precies wat u moet doen om bevredigende resultaten te bereiken:

  1. Maak uw GVK grondig schoon

Begin eerst met het zorgvuldig reinigen van uw oppervlak. Neem hiervoor de GVK-reiniger en een microvezeldoekje. Verwijder grondig al het vuil en puin. Laat alles daarna volledig drogen voordat u doorgaat naar de volgende stap.

  1. Polijst het oppervlak

Als uw GVK-oppervlak krassen vertoont of vervaagd is, is het raadzaam een ​​GVK-polijstmiddel te gebruiken. Breng het product aan en werk in kleine delen om het oppervlak terug te brengen naar de oorspronkelijke, d.w.z. nieuwe staat.

  1. Breng de GVK-sealer aan

Nadat het GVK is gereinigd en gepolijst, is het tijd om het te verzegelen. Volg de instructies van de fabrikant en breng de GVK-kit gelijkmatig aan. Gebruik hiervoor een spons of doek en bedek het hele oppervlak. Ook na deze stap geldt: Laat alles goed aan de lucht drogen.

  1. Breng een tweede laag aan (optioneel)

Voor nog meer bescherming en een nog langere levensduur kunt u ook een tweede laag GVK-kit aanbrengen. Meer helpt meer. Zorg er ook hier weer voor dat alles vooraf kan drogen.

Veel Gestelde Vragen

FAQ 1: Welke wax is het beste voor GVK?

In plaats van wax adviseren wij een GVK-kit te gebruiken. Deze is speciaal voor dergelijke ondergronden ontwikkeld en beschermt nog effectiever tegen UV-straling en water.

FAQ 2: Hoe moet ik GVK regelmatig onderhouden?

Regelmatig reinigen en afdichten kan van cruciaal belang zijn voor uw GVK. Zorg ervoor dat u geen krassen op uw oppervlakken maakt en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar producten die speciaal voor GVK zijn ontwikkeld.

FAQ 3: Kan GVK in de winter buiten blijven?

Ja, GVK kan buiten overwinteren. Ook hier adviseren wij vooraf een grondige reiniging en afdichting met de juiste producten.

Conclusie

Het afdichten van GVK-oppervlakken is niet moeilijk en kan een cruciale factor zijn. Als u dit correct en met regelmatige tussenpozen doet, behoudt u de glans en levensduur van uw glasvezelversterkte kunststof. Het enige belangrijke is dat u de juiste producten gebruikt. Gebruik hiervoor GVK-reinigingsmiddelen en GVK-kit die speciaal voor dergelijke ondergronden zijn ontwikkeld.

Bezoek de Motointegrator online winkel voor hoogwaardige producten voor GVK-verzorging en onderhoud.