LEMFOERDER

Lemförder auto-onderdelen

Het merk Lemförder is vooral bekend voor hoogwaardige ophangingsgewrichten, transmissiesteunen en stuursystemen. Het bedrijf richt zich op auto-, bestelwagen- en bedrijfswagenonderdelen, die u hier bij Motointegrator kunt bestellen.

Toon meer >>

Producten van Lemförder - Chassis, stuurinrichtingen en meer 

In het stuursysteem en de chassistechniek van een moderne auto of bestelwagen zijn ongeveer 70 verschillende afzonderlijke onderdelen ingebouwd. Chassis en stuurinrichtingstechniek zijn onderdelen die van belang zijn voor de veiligheid, zodat de grootste zorg moet worden besteed aan het ontwerp, de fabricage en de montage ervan. Dit garandeert de grootst mogelijke veiligheid en maximaal comfort. De firma Lemförder beantwoordt precies aan deze behoefte aan veiligheid en biedt met haar assortiment talrijke afzonderlijke onderdelen aan die in de stuurinrichting en de chassistechniek noodzakelijk zijn.

Koppelingsstangen en trekstangen van Lemförder

Voor een stabiele wegligging van een voertuig bij oneffenheden in het wegdek en in bochten is een samenspel van alle chassisdelen noodzakelijk. Stabilisatorstangen, of beter bekend als koppelstangen, zorgen voor een optimaal rijcomfort. Lemförder koppelstangen kunnen zowel in de vooras als in de achteras worden gemonteerd. Zij zorgen voor een perfecte wisselwerking tussen de wielgeleiding en de stabilisator. In bochten wordt zo de zijdelingse helling van het voertuig tot een minimum beperkt en wordt een veilige en constante wegligging gegarandeerd. De geïntegreerde kogelgewrichten aan beide uiteinden voldoen aan de hoogste eisen. De hoogwaardige materialen en hun verwerking zorgen voor een beter geleidingsgedrag, een ideale afdichting en een geringere geluidsoverdracht. Bovendien is een lange levensduur gegarandeerd. 

Om het voertuig optimaal recht op de weg te laten rijden, d.w.z. in het spoor te houden, moeten hoogwaardige trekstangen worden gemonteerd. De stuurbewegingen van de bestuurder worden overgebracht op de voorwielen. Lemförder trekstangen zorgen voor meer rijcomfort, beheersbaarheid en verminderde bandenslijtage. Er worden ook hoge eisen gesteld aan het ontwerp van de trekstangverbindingen en -gewrichten. Door jaren van onderzoek en ontwikkeling biedt Lemförder optimale oplossingen van hoge kwaliteit. 

Lemförder trekstangen zorgen voor nauwkeurig sturen en veilig weggedrag. De in de stuurinrichting ingebrachte krachten worden via het binnenste axiale gewricht door de spoorstang overgebracht op het buitenste kogelgewricht. Om beide wielen fijn te kunnen afstellen, zit er in het midden een schroefdraad. Deze fijnafstelling moet worden uitgevoerd door een vakman of vakbekwaam personeel om de veiligheid tijdens het rijden te waarborgen. 

Lagers voor ophanging en aandrijflijn

Na het gebruik van kogelgewrichten is het belangrijkste type gewricht het rubber-metaallager dat wordt gebruikt om de wielen te geleiden. Deze metalen lagers brengen als elastisch verbindingselement druk- en schuifkrachten over en isoleren oscillaties, structuurgeluiden en trillingen. Zij worden gebruikt wanneer tegelijkertijd beweegbare en dempende verbindingen vereist zijn. In een personenauto worden ongeveer 15 verschillende rubber-metalen onderdelen gemonteerd, en deze zijn ontworpen om duurzaam te zijn.

Lemförder fabriceert twee verschillende soorten rubber-metaal lagers in het chassis. Eén daarvan is het conventionele lager, dat mechanisch dempt, en het hydraulische lager. Hydraulische lagers werken ook met olie. De vloeistof in het rubberen element zorgt voor een stromingsweerstand die schokken enerzijds en trillingen anderzijds dempt. Deze lagers worden gebruikt zodra een elastisch lager met frequentie-afhankelijke demping gewenst is. 

De fabrikant Lemförder

Stuurinrichtingen, veerverbindingen of transmissiesteunen - Lemförder biedt eersteklas auto-onderdelen. De fabrikant is het eerste adres voor producten in de sector chassis- en stuurtechnologie in de automobieltechniek. Vooral bestuurders van bestelwagens en bedrijfsvoertuigen vertrouwen op de fabrikant, maar ook de onderdelen voor personenauto's zijn populair.

De geschiedenis van Lemförder

In 1947 werd in Duitsland de firma Lemförder opgericht door Jürgen Ulderup. In die tijd had hij een ontwikkeling gepatenteerd: het kogellager voor het chassis. Deze ontwikkeling maakte de fabrikant vanaf 1948 tot de belangrijkste leverancier van de Duitse automobielindustrie. In datzelfde jaar werd het bedrijf gekocht door de grootste Duitse fabrikant van auto-onderdelen, ZF Friedrichshafen AG, die gespecialiseerd was in de levering van chassisonderdelen. In 2000 breidde de fabrikant zijn werkterrein uit met de levering van stuurdelen en volledig geassembleerde assen. Sindsdien staat de onderneming bekend onder haar nieuwe naam - ZF Lemförder AG.

Vandaag de dag levert ZF Lemförder AG aan de grootste autofabrikanten ter wereld. Maar de auto-onderdelen zijn ook zeer gewild op de secundaire markt in Europa, vooral in Duitsland. Wij bij Motointegrator zijn op de hoogte van de populariteit van Lemförder auto-onderdelen, zodat ons assortiment van producten van deze fabrikant ook navenant uitgebreid is.

Kwaliteit van de hoogste perfectie

Lemförder heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld, zodat innovatie deel uitmaakt van het dagelijks bedrijfsproces. In de afzonderlijke processen wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie, zodat de onderdelen optimaal ontworpen zijn op het gebied van krachttoepassing, materiaal, afmetingen, duurzaamheid en functionaliteit.

De ingenieurs zijn erin geslaagd lichtgewicht componenten uit composietmaterialen te vervaardigen, die als basis voor de serieproductie worden gebruikt. De vervaardigde produkten zijn overtuigend op het gebied van veiligheid en comfort bij gebruik in het voertuig. Om dit te garanderen, controleert het bedrijf zorgvuldig elk detail. Met een zogenaamde tolerantietest wordt de reactie van elk materiaal nauwkeurig getest. Ook de blootstelling aan krachten en de toestand van de weg worden gecontroleerd. Door middel van deze tests, die door machines worden uitgevoerd, test de onderneming welke producten bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en tegen een hoge werkbelasting. 

De fabrikant streeft ernaar elk proces bij Lemförder te optimaliseren. De producten worden vervaardigd volgens de modernste procédés. Bovendien worden in elk stadium van de productie een elektronische kwaliteitscontrole en een visuele inspectie uitgevoerd. Het bedrijf is gecertificeerd volgens TS 16949 en is dus onderworpen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen en de strengste audits in de automobielindustrie.

Lemförder auto-onderdelen - goedkoop en gemakkelijk online te bestellen

Als stuurinrichting of ophanging onderdelen moeten worden vervangen in uw voertuig, vindt u originele Lemförder auto-onderdelen van de hoogste kwaliteit bij Motointegrator. Gebruik ons eenvoudig zoekvenster om uw geschikt reserveonderdeel te vinden. Daarna worden alle geschikte auto-onderdelen getoond en kunt u uw beslissing nemen in het comfort van uw eigen huis. Als u vragen hebt over producten, bestellingen of andere onderwerpen, zal onze klantendienst u zo goed mogelijk helpen.

Jaar van vestiging: 1947
Website (Engels): http://www.zf.com/brands/content/en/lemfoerder/homepage_lemfoerder/homepage_lemfoerder.jsp
Catalogus van de fabrikant: http://www.zf.com/brands/content/en/lemfoerder/products_lemfoerder/online_cataloge_lemfoerder/webcat3_lemfoerder_1/online_catalog_lemfoerder.html
LEMFOERDER
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z