De kracht van duct tape

0
1189
duct tape
© GettyImages/ EMS-FORSTER-PRODUCTION

De Kracht van Duct Tape

23 November is de dag van de afwerking, maar hier kunt u alles lezen over de afwerking van uw auto met duct tape. Ook dat is een manier om af te werken. En het is soms (vaak) zo dat geïmproviseerde oplossingen langer meegaan dan de originele oplossing.

Daarom een artikel over duct tape.

Waar komt duct tape vandaan?

Duct tape is een sterke, op textiel gebaseerde, multifunctionele plakband. Het is meestal 48 mm breed en werd oorspronkelijk ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942 onder de naam “Duct Tape” als waterdichte afdichtingstape voor munitiekoffers. Na de oorlog begonnen mensen het voor meerdere doeleinden te gebruiken en de naam “ducttape” kwam van het gebruik op verwarmings- en airconditioningkanalen. Duct tape is een sterke tape die is opgebouwd uit drie lagen.

De toplaag (1) is een veerkrachtige kunststof (Polyethyleen). De onderste laag (3) is een op rubber gebaseerde lijm. De middelste laag (2) is een weefselgaas. Door deze drie lagen samen te drukken, werd ducttape vervaardigd. Duct-tape kan, wanneer dubbelgevouwen op zichzelf, een auto van 900 kg uit een greppel trekken, en heeft het duidelijke voordeel dat er geen ander gereedschap nodig is om het te snijden – u scheurt het gewoon met uw blote handen!

Een veelgehoorde grap is dat een klusjesman maar twee gereedschappen nodig heeft: ducttape voor het “plakken” en het smeermiddel WD-40 voor het “losmaken”.

Duct tape voor noodgevallen

OVERVERHITTING VAN DE AUTO – In het geval dat uw auto oververhit raakt en een slang kapot is, is ducttape een tijdelijke vorm van reparatie. Tape de slang af en giet een mengsel van antivries en water in de radiator. Als alles te heet en dampend is, wikkel dan je handen met ducttape op de plek waar je hete delen aanraakt. Dit werkt als isolator. Maar wacht niet te lang. Duct-tape is alleen bestand tegen temperaturen tot 200 ° F (93 ° C). Gebruik het ook niet om een ​​lek in de gasleiding van uw auto te repareren – de benzine lost de lijm op.

GLASSCHADE – als het raam kapot is gegaan, gebruik dan ducttape aan de BINNENKANT VAN HET RAAM – Voordat je gebroken vensterglas verwijdert, plak dan duct tape kriskras over de gebroken ruit om alles bij elkaar te houden. Dit zorgt ervoor dat er geen scherven uitvallen en je je niet snijdt. Het voorkomt dat glas aan de binnenkant breekt totdat het kan worden gerepareerd. Duct-tape zal zelf standhouden.

EERSTE HULP – Duct-tape kan fungeren als verband, gebruikt worden voor spalken, in zeldzame gevallen als tourniquets. Je kunt een kopje maken voor water, of tijdelijk de huid weer aan elkaar plakken als er een diepe snee is.

REPARATIE LICHTEN – bijvoorbeeld als er iemand zojuist achteruit in uw auto is gereden en het achterlicht heeft verbrijzeld! Een snelle reparatie die duurt totdat je tijd hebt om naar de garage te gaan. Gebruik, afhankelijk van waar de scheuren liggen, gele of rode ducttape om de resterende delen bij elkaar te houden. Zelfs een koplamp is op deze manier te repareren door een zaklamp met duct tape vast te zetten.

Van NASA – Apollo 13’s incident waarbij ducttape het leven van drie astronauten redde (zie film uit 1995), Maar ook Apollo 17, waar met duct tape een spatbord werd vastgezet en zo de missie van de maanlanding mede tot een succes maakte. Tot het gebruik door muzikanten en filmploegen, tot thuis en om huis gebruik, je kan zelfs zo ver gaan om er parodies op te maken onder de naam Duck Tape Man en die op youtube te plaatsen. Kortom, met duct tape kan je alle kanten op.

Duct tape bananenschil
© GettyImages / Caroline Purser

37 toepassingen voor duct tape voor uw auto

  1. Repareer een kapot achterlicht.
  2. Repareer de bekleding van de stoelen in uw auto.
  3. Gebarsten voorruit/raam repareren.
  4. Achteruitkijkspiegel weer vastmaken.
  5. Repareer kapotte slangen.
  6. Repareer een gebroken ventilatorriem.
  7. Voor noodslepen en geen touw – draai een lang stuk tot een touw.
  8. Noodgordel – voor het geval de gesp niet werkt.
  9. Houd de motorkap van de auto dicht.
  10. Houd een autodeur dicht.
  11. Als het kofferdeksel niet sluit door de omvang – gebruik het om het deksel naar beneden te houden.
  12. Plak plastic over een gebroken ruit.
  13. Tape gescheurd tapijt.
  14. Rol wat duct tape op tot een rolletje van een halve centimeter doorsnee. Knip het doormidden. Oordoppen of neuspluggen.
  15. Voor de veiligheid, bedek je handen met een paar lagen tape als je hete, scherpe of radioactieve voorwerpen vasthoudt.
  16. Nooddakdrager voor uw auto.
  17. Bedek roestgaten in uw auto.
  18. Houdt uw bumper op zijn plaats.
  19. Houdt uw uitlaat omhoog – voor het geval hij valt.
Duct Tape uitlaat
© GettyImages / BirdofPrey
  1. Repareer sierlijsten op auto’s.
  2. Lap gaten in cabriolets.
  3. Maak een zakje en bevestig het aan een deur zodat je spullen kunt vasthouden.
  4. Kan gebruikt worden om de vloer schoon te maken als er geen stofzuiger beschikbaar is.
  5. Houdt een auto accu vast.
  6. Tijdelijk je broek of rok zomen.
  7. Repareer sierlijsten op auto’s.
  8. Heb je iets dat je wilt zeggen? Maak je eigen bumpersticker.
  9. Je raakt nooit meer buitengesloten van je auto als je met ducttape een extra sleutel aan het onderstel vastplakt.
  10. Als je een mini-van naar de wasstraat brengt, plak dan de achterruit ruitenwisser af met Duct Tape . Dit houdt het op zijn plaats en het zal niet beschadigd worden als de busjes door de wasstraat gaan.
  11. Duct tape is een geweldige “ophouder” voor een bungelende parkeerlicht.
  12. Gebruik duct tape om een losse ruitenwisser af te plakken.
  13. Bij lekkage, plak je de naad van de voorruit af met ducttape zodat de regen niet in de auto kan komen.
  14. Gebruik CLEAR duct tape om gebarsten ruiten van uw auto of raam af te plakken.
  15. Gebruik het als een noodtouw bij het reizen en slepen van spullen. Opgerolde of platte tape is een handige, snelle bevestigingslijn voor voorwerpen die weg kunnen vliegen op snelle snelwegen. Het is sterk en stevig en scheurt niet snel.
  16. Plak de vergrendeling van een trekhaak af om te voorkomen dat hij losraakt.
  17. Een rol ducttape is een prima drankhouder tijdens het rijden. Het voorkomt dat je koffie morst en je hebt altijd een rol ducttape in je auto.