Boten - reserveonderdelen en accessoires - kwaliteit van premium fabrikanten

Als de dagen weer langer worden en het vaarseizoen voor de deur staat, is het tijd om de boten weer in vorm te krijgen. Hierbij valt niet alleen de casco, ook de bootmotoren, filters en aandrijvingen moeten worden gecontroleerd en onderhouden. Zo voorkomt u onaangename verrassingen op het water. Dit geldt vooral voor booteigenaren die hun boot vóór de winter niet hebben onderhouden. In de Motointegrator onlineshop vindt u uw reserveonderdelen voor boten van merkfabrikanten tegen redelijke prijzen.

De boot wacht al – hier moet u op letten

Bootonderhoud vereist expertise en zorg. De grootte van de boot maakt niet uit. Kleine boten en woonboten vergen net als grote boten zorgvuldig onderhoud. Vooral componenten zoals de motor, het filter en de aandrijving moeten grondig worden gecontroleerd. Als ze op het water uitvallen, moet u op hulp wachten.

Motor en aandrijving – de chauffeurs op het water

Ongeacht of het een 15 pk buitenboordmotor of de klassieke dieselmotor betreft: Als de dynamo, het uitlaatsysteem, het kruksysteem, het koelsysteem, het brandstofsysteem en andere componenten van het motorsysteem niet functioneren, is er in het ergste geval sprake van een risico dat het gehele motorsysteem uitvalt. Het is ook belangrijk om de motorolie en het filter te controleren. Voordat de boot weer te water wordt gelaten, dient de motorolie te worden ververst en het filter op vervuiling te worden gecontroleerd. Als daar roetdeeltjes en slijtage worden aangetroffen, moet het filter worden vervangen. Dit geldt ook voor de brandstof-, zeewater- en luchtfilters. Als deze onderdelen bij het reinigen vuil worden en niet kunnen worden verwijderd, moeten ze ook worden vervangen.

Wat veel mensen niet weten: V-riemen en slangleidingen kunnen na een seizoen zeker schade vertonen - of dit nu door slijtage of invloeden van buitenaf is. Deze onderdelen moeten daarom ook grondig worden onderzocht.

Speciale aandacht verdienen de cardanassen en lagers. Deze moeten worden gesmeerd en ingevet en gecontroleerd op beschadigingen en slijtage. Mechanische kabels voor gas geven en schakelen moeten ook worden gecontroleerd op mogelijke schade. Als er tekenen van slijtage zijn, is vervanging essentieel.

Ook de propeller en as van buitenboordmotoren zijn aan slijtage onderhevig. Voor aanvang van het seizoen dient u daarom de propeller te demonteren en schoon te maken. Gebruik bij latere montage een nieuwe splitpen om onverwacht verlies van de propeller tijdens het gebruik te voorkomen.

Zijn verdere onderhoudsmaatregelen nodig?

Net als een auto is een boot een zeer complex vervoermiddel. Naast de typische componenten zoals de motor en het filter moeten ook accessoires worden gecontroleerd. Bowdenkabels in het besturingssysteem zijn altijd blij met wat zeewaterbestendig en niet-uithardend vet om ze gemakkelijker te kunnen laten lopen. Visuele inspectie van de balgen en anodes op de aandrijving behoren ook tot de onderdelen die moeten worden gecontroleerd. Nadat alle componenten zijn gecontroleerd, worden aanvullende bedrijfsvloeistoffen zoals transmissieolie, hydraulische olie of koelvloeistof toegevoegd. Indien nodig moeten deze ook worden gewijzigd.

Koop reserveonderdelen voor boten goedkoop online

Reserveonderdelen voor boten kunnen duur zijn. Als u geld wilt besparen op onderhoud en reparaties, kunt u reserveonderdelen voor boten goedkoop online kopen. In de onlineshop van Motointegrator vindt u een selectie reserveonderdelen voor boten van merkfabrikanten zoals SBarr Marine, CEF Finnord Marine, Recmar, Pretech, Quicksilver en Riviera. Aandrijvingen en accessoires voor het motorsysteem vindt u in ons assortiment, evenals smeermiddelen. Bekijk het eens op Motointegrator.

Beoordelingen

5.00 / 5.00
""
23.05.2024
5.00 / 5.00
""
22.05.2024
262 Beoordelingen

Blog

Gelcoat polish: hoe u de boot weer hoogglanzend kunt maken
Als de verf van de boot eraf is, ziet dit er niet alleen lelijk uit, maar brengt dit ook de duurzaamheid en waarde van het vaartuig in gevaar. Dit geldt zowel voor gelcoatings als voor topcoatings. ...
“Wij sturen je door het leven” – febi onderdelen
Met de slogan “We sturen je door het leven” onderstreept febi het grote belang van stuur- en ophangingsonderdelen voor de auto. Want schade kan hier snel tot een totale uitval leiden. ...
Brembo Xtra: uitstekende stijl en betere prestaties voor gepassioneerde bestuurders
Brembo Xtra: een nieuwe reeks premium remoplossingen De Brembo Xtra is een nieuwe reeks premium remoplossingen die hoge prestaties combineren met aantrekkelijk design. Daardoor wordt het rijplezier ...
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z