Belangrijke informatie voor het zoeken en monteren van reserveonderdelen


1. Het zoeken van onderdelen bij Motointegrator

De keuze van de juiste reserveonderdelen is vaak een tijdrovend en ingewikkeld proces. Veel onderdelen kunnen correct worden geselecteerd op basis van informatie over het automerk en model. Bij Motointegrator kunt u filteren op uw voertuig met behulp van het blauwe zoekveld op de startpagina, categoriepagina's en andere pagina's van onze online einkel (zie hierboven).

Nadat u uw voertuig hebt gefilterd, krijgt u in elke categorie de onderdelen te zien die bij uw voertuig passen. Sommige onderdelen kunnen echter niet duidelijk worden omschreven, zelfs niet met het merk en model van uw voertuig. Als u niet zeker weet of het geselecteerde onderdeel op uw voertuig past, kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 66 66 766. Wij geven u graag advies! Houd uw kentekenbewijs en onderhoudsboekje bij de hand. Idealiter stuurt u ons het originele nummer van het reserveonderdeel dat u zoekt. In de meeste gevallen vindt u dit op uw oude onderdeel gestempeld. Dit is de veiligste manier om een verkeerde levering uit te sluiten.

2. Visuele inspectie

Zorg ervoor dat u het gekochte reserveonderdeel vergelijkt met het oude onderdeel voordat u het laat installeren! Het kan gebeuren dat het onderdeel niet compatibel is met uw voertuig, hoewel het volgens de catalogusgegevens zou moeten passen. Een visuele inspectie is daarom onontbeerlijk.

De duidelijke compatibiliteitscontrole moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde monteur. Een gekwalificeerde specialist kan bij een visuele inspectie direct vaststellen of een onderdeel in uw voertuig kan worden gemonteerd.

Als u niet zeker bent of het onderdeel past, lees dan het onderdeelnummer van uw oude onderdeel, typ het in het zoekveld in onze online winkel en bevestig met ENTER. Het onderdeel zal in onze winkel worden tentoongesteld. Zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste onderdeel hebt gekocht.

Let op: in geval van een geldige annulering moet het onderdeel in nieuwstaat verkeren, zonder installatiemarkeringen. Als de goederen tekenen van installatie of gebruik vertonen, moet u ons een vergoeding betalen. U mag de goederen alleen testen zoals dat in een speciaalzaak mogelijk is. Daarom zullen wij een waardevervanging claimen voor onderdelen die zijn geïnstalleerd en deze in mindering brengen op de terugbetaling.

3. Installatie door een gespecialiseerde garage

Laat de gekochte reserveonderdelen door een gespecialiseerde garage monteren! De installatie van onderdelen vereist de deskundigheid en ervaring van een specialist. Uw garantieclaims blijven alleen geldig als het onderdeel vakkundig is geïnstalleerd. In geval van een garantieclaim zal een technisch laboratorium nagaan of het onderdeel correct is geïnstalleerd.

4. Oorsprong van de onderdelen

Motointegrator verkoopt alleen nieuwe onderdelen. Een verwijderd logo of een afgesleten of overschreven onderdeelnummer betekent niet dat u een inferieur onderdeel hebt ontvangen. Op de vervangingsmarkt is het gebruikelijk dat onderdelenfabrikanten gelijkwaardige onderdelen betrekken bij verschillende toeleveranciers, zoals concurrenten of zelfs fabrikanten van originele onderdelen. Zij laten hun onderdelen ook door derden produceren.

In garantiegevallen is het belangrijk dat de onderdelen hun weg terug vinden naar de oorspronkelijke toeleveringsketen. Daarom worden originele logo's of onderdeelnummers vaak weggeslepen of overschreven.