THERMOTEC

THERMOTEC Auto-onderdelen, auto-accessoires

THERMOTEC – Ideale koelsystemen voor uw voertuig

THERMOTEC is een Pools bedrijf dat tot ver buiten de grenzen van Europa elementen voor koelsystemen verkoopt. Het bedrijf maakt deze speciaal voor airconditioningsystemen in auto's, vrachtwagens en bestelwagens. Al meer dan drie decennia maakt de leverancier van de auto-industrie indruk op klanten met een breed productassortiment. Denk hierbij aan compressoren, waterpompen, kleppen, leidingen, radiatoren en nog veel meer.

Omdat THERMOTEC ISO-gecertificeerd is, wordt een hoog kwaliteitsniveau in de afzonderlijke productgebieden gegarandeerd. Alleen hoogwaardige en speciaal geselecteerde materialen komen in aanmerking voor productie. Door strenge kwaliteitscontroles verlaten alleen foutloze onderdelen het bedrijf. Het THERMOTEC-assortiment is geschikt voor alle voertuigen die in Europa, Azië en Amerika worden geproduceerd. De firma Inter Cars SA in Warschau zorgt voor de verkoop van de hoogwaardige koelcomponenten. Het is de grootste distributeur in de auto-onderdelensector in Midden- en Oost-Europa.

Toon meer >>

Zo garandeert THERMOTEC zijn kwaliteit

Bij de productie van alle reserveonderdelen hecht THERMOTEC grote waarde aan kwaliteitscontrole. Het bedrijf is zowel ISO 9001 als ISO TS 16949 gecertificeerd. De normen van de certificeringen staan hoog aangeschreven en worden beschouwd als een onmisbare leidraad voor de fabricage en levering van de afgewerkte onderdelen.

Kwaliteitscontrole vindt echter niet alleen plaats wanneer een product is voltooid, maar begint met de selectie van de te gebruiken materialen. Voordat ze naar de volgende fase van de productielijn gaan, worden ze grondig geïnspecteerd en gecontroleerd.

Bij het controleren van de kwaliteit speelt ook het weer een belangrijke rol. Alle materialen zijn getest op hun functionaliteit met betrekking tot het weer. De plannen voor de individuele besturingen zijn individueel aangepast voor elke individuele productgroep. Dit zorgt ervoor dat elk materiaal optimaal wordt getest voordat het in de productie wordt gebruikt.

Na succesvolle productie worden individuele steekproeven verder getest. Het eindproduct wordt geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat het correct kan worden aangebracht, lekvrij is en uitstekend presteert. Pas dan geeft THERMOTEC de vervaardigde onderdelen vrij voor verzending over de hele wereld.

Welke producten produceert THERMOTEC?

Het bedrijf THERMOTEC heeft zich in de auto-industrie gespecialiseerd in de productie van onderdelen voor de koeling van een voertuig. Dit omvat niet alleen luchtkoeling door middel van airconditioning in de bestuurderscabine, maar ook speciale koelsystemen voor de motorruimte. De functie van beide gebieden is eenvoudig te verklaren. Het vervaardigde koelsysteem zorgt voor een temperatuur in de verbrandingsmotor waarbij de motor optimaal kan werken. De airconditioning daarentegen zorgt voor aangename temperaturen in het interieur van het voertuig.

Waaruit bestaat een koelsysteem en wat zijn zijn taken?

Het koelsysteem bevindt zich meestal in het voorste gedeelte van een voertuig - in de motorruimte. Het bestaat uit verschillende onderdelen:

 • waterkoeler of koelvloeistofkoeler
 • slangen
 • radiatorventilator
 • koelpomp
 • thermostaat
 • expansievat

Of het voertuig lucht- of watergekoeld is, hangt af van de leeftijd en het type model. Oudere voertuigen, kleine motoren en motorfietsen zijn nog steeds uitgerust met luchtkoeling. De meeste moderne viertaktmotoren hebben nu waterkoeling. Dit wordt meestal gemengd met een antivries- en anticorrosiemiddel, dat de motor helpt beschermen.

De belangrijkste functie van een koelsysteem in een auto, vrachtwagen of bestelwagen is om de motor en zijn onderdelen af te koelen tot een temperatuur waarbij volledige prestaties gegarandeerd zijn. Onderdelen zoals de cilinder, cilinderkoppen en het motorblok worden tijdens het rijden zeer heet. Het koelsysteem voorkomt oververhitting en mogelijk daaruit voortvloeiende uitval.

Wat zijn de componenten van de airconditioner en hoe werkt het?

Over het algemeen bestaat een airconditioningsysteem in een voertuig uit de volgende delen:

 • verdamper
 • expansieklep
 • airconditioning compressor
 • condensator
 • vloeistof containter
 • ventilator
 • egalisatieleiding
 • temperatuur vacuümschakelaar
 • temperatuursensor

Er zijn twee soorten airconditioners op de markt. Het ene model moet handmatig worden afgesteld om de bestuurdersruimte af te koelen tot de gewenste temperatuur. Een ander model heeft een automatisch systeem dat voortdurend doel- en werkelijke waarden vergelijkt. Het regelt zelf de temperatuur binnen totdat beide waarden overeenkomen.

De koelvloeistof in het airconditioningsysteem verdampt tijdens het koelproces en geeft verdampingskoude af. Zo kan het interieur van een voertuig op warme dagen succesvol worden afgekoeld.

Vind geschikte reserveonderdelen online bij Motointegrator

Reserveonderdelen van THERMOTEC vindt u in de online winkel bij Motointegrator. Hieronder staan twee van de vele populaire artikelen van deze fabrikant.

Radiatorventilatoren van THERMOTEC

Om ervoor te zorgen dat de koelventilator van THERMOTEC tijdens het gebruik zo min mogelijk trillingen veroorzaakt, gebruikt de fabrikant een modern, geavanceerd ontwerp bij de productie. Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat alleen foutloze producten worden geleverd. Gemaakt van hoogwaardig materiaal, is de koelventilator schokbestendig en trotseert de warmte die eromheen wordt gegenereerd. Zijn taak is om de luchtcirculatie in de radiatorkern te forceren.

Waterpompen van THERMOTEC

De taak van een waterpomp is om de koelvloeistof – een mengsel van water en antivries en roestbescherming – betrouwbaar door het koelsysteem te leiden. Het dwingt de koelvloeistof door het motorsysteem. Op deze manier wordt een temperatuur gehandhaafd waarop de motor veilig kan draaien. Als de waterpomp intact is, raakt de motor niet oververhit en dus minder storingen.

Bij een aanstaande reparatie van uw koelsysteem of airconditioningsysteem vindt u bij ons zeker het juiste reserveonderdeel. In de online winkel van Motointegrator heeft u een breed scala aan reserveonderdelen van het merk THERMOTEC tot uw beschikking. Van rubberen slangen tot ventilatorkoppelingen tot oliekoelers, alles is inbegrepen. U kunt het beste onze praktische filterzoekfunctie gebruiken om precies het onderdeel te vinden dat u nodig heeft.

Met onze betrouwbare service staan wij aan uw zijde bij vragen over uw voertuig. Niet voor niets is onze webshop Trusted Shops gecertificeerd. Laat u overtuigen door de snelle levering.

Website (Nederland): http://thermotec-autoparts.com/?lang=de
Website (Engels): http://www.thermotec-autoparts.com/
Catalogus van de fabrikant: http://www.thermotec.com/products/all.html
THERMOTEC
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z