SOFIMA

SOFIMA Auto-onderdelen, auto-accessoires

SOFIMA is wereldleider als het gaat om filtratietechnologieën op verschillende gebieden. Het produceert onder meer oliefilters, brandstoffilters en luchtfilters. Maar ook complete systemen voor de brandstoftoevoer en ventilatie- en airconditioningsystemen behoren tot de mogelijkheden. De filters en systemen worden zowel in voertuigen als in de industrie toegepast, zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur.

Bij Motointegrator vindt u tal van SOFIMA filters, brandstoftoevoersystemen en ventilatie- en airconditioningsystemen. Als u een reserveonderdeel wilt vervangen of een nieuw filter wilt gebruiken tijdens een olieverversing, zorgen wij voor de snelle verzending. Bovendien bieden we in onze bekroonde online winkel alleen originele merken van topkwaliteit aan.

Toon meer >>

De geschiedenis van SOFIMA

Het Italiaanse bedrijf SOFIMA staat ook wel bekend als "SOFIMA Hydraulics" en is al 30 jaar op de markt. Inmiddels is het één van de wereldmarktleiders op het gebied van filterproducten en streeft het voortdurend naar het bieden van topkwaliteit en een goede prijs -kwaliteitverhouding.

SOFIMA biedt voortdurend nieuwe innovatieve oplossingen voor voertuigbouw en industrie en heeft nu een groot klantenbestand in meer dan 50 landen. De filters op het gebied van olie, brandstof en lucht zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en worden in veel Europese, Amerikaanse en Aziatische voertuigen ingebouwd. Onder meer in Renault, Ford en BMW.

Maar ook in grondverzetmachines en landbouwmachines is SOFIMA een bekende naam. Hier worden bijvoorbeeld oliefilters van SOFIMA gebruikt om een gelijkmatige filtratie te garanderen. Maar ook SOFIMA-cabinefilters worden geïnstalleerd zodat er altijd schone lucht het interieur van de bestuurderscabine binnenstroomt.

SOFIMA maakt deel uit van de UFI Group-bedrijvengroep

Het bedrijf SOFIMA is ook bekend onder de naam "SOFIMA FILTERS Hydraulic" en behoort tot de grote bedrijvengroep UFI Group. Samen met UFI FILTERS Hydraulic Division maakt SOFIMA sinds 1992 deel uit van de UFI Group en is voornamelijk gericht op de hydraulische sector.

Met de fusie met de bedrijvengroep streven SOFIMA en UFI de volgende doelen na:

 • Filtratieproblemen opsporen, onderzoeken en vervolgens oplossen
 • Zorgen voor een veilig en constant niveau van reinheid om efficiënte en betrouwbare hydrauliek te creëren
 • Productie en verkoop van producten van hoge kwaliteit en snelle reactie bij levering
 • De snelheid van de markt verbeteren om nog sneller te kunnen reageren
 • Klanten een unieke ervaring bieden

SOFIMA filters en systemen voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden

Alle SOFIMA filters en systemen uit het assortiment zijn geschikt voor zowel reparatie- als onderhoudswerkzaamheden. Zo zorgen gespecialiseerde werkplaatsen ervoor dat een brandstoffilter van SOFIMA tijdens een inspectie naar behoren wordt vervangen.

Maar ook particuliere gebruikers die vertrouwd zijn met motor-, airconditioning- en ventilatiesystemen bestellen bij SOFIMA losse onderdelen om passend onderhoud en reparaties uit te voeren.

Tip: Als u zelf filters wilt vervangen, doe dit dan alleen als u over de benodigde expertise beschikt. Bij twijfel neemt u best contact op met een gespecialiseerde werkplaats bij u in de buurt die u kan helpen. Zo vermijdt u een eventuele foutieve installatie met ernstige gevolgen zoals schade.

Welke reserveonderdelen produceert SOFIMA?

SOFIMA biedt haar filters en systemen aan voor verschillende gebieden. Ook de gebieden olie-, brandstof- en luchttoevoer komen aan bod. Hieronder staan alle grote groepen opgesomd:

 • Oliefilter : Olie wordt gebruikt in een gesloten systeem in de motor. SOFIMA oliefilters filteren de kleinste deeltjes eruit en voorkomen dat ze zich in de motor nestelen. Dit is de enige manier om een lange levensduur en hoge motorprestaties te garanderen. Bovendien moet een oliefilter regelmatig worden vervangen.
 • Brandstofsystemen: Er is een brandstofsysteem nodig om benzine van de tank naar de motor te krijgen. Brandstofsystemen van SOFIMA zorgen voor een soepel proces en filteren onder andere de brandstof om deze zuiver te houden en een schone verbranding mogelijk te maken.
 • Brandstoftoevoer: Voor een goede brandstoftoevoer zijn onderdelen zoals de brandstofpomp, brandstofslang en aflevereenheid nodig. Dankzij de SOFIMA-brandstoftoevoer wordt het injectiesysteem gelijkmatig gevoed om de best mogelijke prestaties te verkrijgen.
 • Brandstoffilter: Het heeft tot taak vaste deeltjes uit te filteren om zo schone en zuivere brandstof te injecteren. Brandstoffilters van SOFIMA zijn van hoge kwaliteit en filteren efficiënt zelfs de kleinste deeltjes. Ook het brandstoffilter moet regelmatig worden vervangen.
 • Luchtfilter: Een fijn filtermateriaal in het luchtfilter filtert stof en vuildeeltjes. Dit betekent dat er alleen zuivere verbrandingslucht in de motor komt voor een schone en probleemloze verbranding. SOFIMA luchtfilters zijn fijn verwerkt en filteren alle deeltjes eruit.
 • Luchttoevoer: Individuele componenten zoals de luchtstroommeter, inlaatpijp en luchtfilter zorgen ervoor dat schone lucht de verbrandingskamer binnenkomt en dat de juiste verhouding tussen lucht en brandstof wordt bereikt. Maar ook hier spelen emissienormen een belangrijke rol. De luchttoevoer van SOFIMA werkt betrouwbaar.
 • Ventilatie- en airconditioningsystemen: SOFIMA ventilatie- en airconditioningsystemen moeten ook regelmatig worden onderhouden. Wij bieden u de juiste materialen voor inspecties en reparaties.
 • Cabinefilters: Pollen, stof en andere fijne deeltjes worden volledig uitgefilterd door SOFIMA cabinefilters zodat schone lucht het interieur van het voertuig kan binnenstromen. Dergelijke filters moeten regelmatig worden vervangen.
 • Filters voor landbouwmachines: SOFIMA is ook gespecialiseerd in filters voor landbouw- en bouwmachines. Onder andere oliefilters en brandstoffilters van SOFIMA zorgen voor een constante filtratie om een vlotte werking mogelijk te maken.

Hoe goed is SOFIMA?

SOFIMA is wereldwijd bekend bij veel autofabrikanten. Maar de filters en systemen worden ook gebruikt in landbouw- en bouwmachines en staan bekend om hun topkwaliteit en goede afwerking.

Alle producten voldoen aan de hoogste normen en worden gebruikt in moderne motor- en ventilatiesystemen om een soepele werking mogelijk te maken. SOFIMA staat nooit stil en brengt steeds nieuwe innovatieve oplossingen op de markt om aan de laatste technische normen te voldoen.

Waar produceert SOFIMA?

SOFIMA, dat behoort tot de grote bedrijvengroep UFI Group, heeft productiefaciliteiten in verschillende landen over de hele wereld.

Dit omvat:

 • Italië
 • Polen
 • Tsjechië
 • India

In oktober 2019 maakte de bedrijvengroep bekend dat het zijn 18e productielocatie in India zou openen. In India zijn ze vooral gespecialiseerd in de aftermarket.

Koop SOFIMA olie-, brandstof- en luchtfilters en systemen bij Motointegrator

Bent u op zoek naar het juiste SOFINA olie- of brandstoffilter voor het uitvoeren van een reparatie of inspectie? U kunt deze en andere onderdelen kopen in onze Motointegrator online winkel.

Wij bieden alleen topkwaliteit tegen lage prijzen en razendsnelle levering vindt plaats binnen 2-4 werkdagen. Een hoge klanttevredenheid is erg belangrijk voor ons, daarom staat onze competente klantenservice altijd voor u klaar als u vragen hebt.

Website (Engels): http://www.sofima-hyd.com/
Catalogus van de fabrikant: http://217.141.19.68/sofimacat/
SOFIMA
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z