NRF

NRF auto-onderdelen

NRF is de marktleider in de productie en verkoop van aftermarket-producten. Het bedrijf richt zich op verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen voor auto's en lichte bedrijfswagens. De auto-onderdelen van NRF kenmerken zich door hun lange levensduur. Grote autodealers over de hele wereld vertrouwen op de kwaliteit van het merk. Dit hoort bij Banco Products. Een grote selectie van NRF auto-onderdelen is te vinden bij Motointegrator tegen betaalbare prijzen.

Toon meer >>

Meer dan 8.000 producten voor de automotive aftermarket

Bij NRF krijgt u een groot aantal hoogwaardige componenten in OE-kwaliteit. Deze zijn verdeeld in twee gebieden. Het merk verkoopt producten voor motorkoeling en airconditioning.

Producten voor motorkoeling

De motorkoelingsproducten van NRF zijn onderverdeeld in de volgende gebieden:

 • Koeler
 • Interkoeler
 • Olie koeler
 • Koelventilator
 • EGR koeler
 • Ventilatorkoppelingen
 • Overspanningstank
 • Hulpwaterpompen
 • Ventilatorwielen

De koelers worden gekenmerkt door OE specificaties. De 2.200 modellen passen in:

 • Gewone auto’s
 • Lichte bedrijfsvoertuigen
 • Vrachtwagens
 • Landbouwmachines

NRF streeft ernaar om 90 procent van elk marktsegment te dekken. Het assortiment inlaatluchtkoelers van het merk omvat zo'n 600 producten. Het is een breed assortiment voor de meest populaire automerken en modellen.

U kunt bij NRF ook 600 koelventilatoren krijgen. Met deze producten bereikte het bedrijf een totale dekking van de automarkt van bijna 75 procent. Voordelen zijn onder meer de goede pasvorm en de geluidsarme werking. 

Airco producten

In de categorie airconditioning producten verkoopt NRF:

 • Condensatoren
 • Compressoren
 • Verdampers
 • Kachels
 • Drogers
 • Interieurventilatoren
 • Ventilator weerstanden
 • Drukschakelaars

Accessoires zoals compressorkoppelingen, expansieventielen en airconditioning units maken het assortiment compleet. De condensatorserie van de fabrikant omvat ongeveer 800 producten. Het omvat dus meer dan 3.700 OEM-referenties. NRF kan bijna 90 procent van de automotive markt van de componenten voorzien. Kopers krijgen 85 procent van de condensatoren met een collectieve droger. Daarnaast zijn de modellen 100 procent helium lekvrij.

De aanbieder beschikt ook over een concurrerend assortiment van meer dan 900 compressoren. Deze bestrijken een breed spectrum voor verschillende automerken en -modellen. Ongeveer 600 van de aangeboden producten hebben originele OE-referenties van:

 • Sanden
 • Denso 
 • Delphi

Naast de OE-compressoren heeft NRF een OE-equivalent gebied. De bijbehorende producten voldoen aan de OE-specificaties en overtreffen deze soms zelfs. Met meer dan 9.000 OE-referenties dekt het productassortiment 80 procent van de voertuigmarkt.

De door het bedrijf aangeboden verdampers scoren met "drop in fit" in de HVAC-unit. Dit maakt een ongecompliceerde installatie mogelijk. Ze zijn volledig helium lekvrij. Koop kachels bij NRF; keuze uit 250 artikelen. Deze omvatten meer dan 800 OE-referenties. Een ander groot gebied van de fabrikant zijn de drogers, waarvan er 260 worden aangeboden. Het assortiment van NRF kan tot 65 procent van de automarkt dekken. Dit gaat hand in hand met meer dan 1.500 OE-referenties. 

De fabrikant NRF

Het merk NRF bestaat sinds 1927. Sinds de oprichting is het marktleider in de productie van koelsystemen voor de automobielsector. Het produceert hoogwaardige en duurzame waterkoelers. Het produceert en verkoopt ook een breed scala aan andere motorkoel- en airconditioningsystemen. Het NRF-assortiment omvat meer dan 8.000 producten. Het is voornamelijk een aftermarket-productassortiment. Dit breidt zich voortdurend uit. Om de groei bij te houden, breidt de fabrikant zijn opslagcapaciteit uit. Daarnaast zijn er veel investeringen in de supply chain.

Wereldwijd heeft NRF acht productiebedrijven. Drie daarvan bevinden zich in Europa. Er zijn nog vijf andere locaties in Azië. Daarnaast opende het bedrijf 19 strategisch gelegen distributiecentra over de hele wereld. Het beheert ook wereldwijde technische test- en ontwikkelingsfaciliteiten. NRF exporteert zijn auto-onderdelen naar meer dan 80 landen. Ook in de koelsector in de scheepvaart is NRF marktleider.

Het verhaal van NRF

In 1927 werd de Nederlandse Radiateuren Fabriek opgericht, een radiatorfabriek. R. Bloksma richtte het bedrijf op onder de naam NRF in Amsterdam. Oorspronkelijk was het gericht op het repareren van waterkoelers. In de jaren dertig opende het een eigen productieafdeling. NRF lanceerde voor het eerst eigen waterkoelers voor Nederlandse klanten. In 1954 werd in Mill een tweede productiefaciliteit geopend waar waterkoelers voor de export werden geproduceerd.

Als gevolg hiervan plaatste de Nederlandse Spoorwegen een grote order bij het bedrijf. Dit was om de eerste krachtige koeler te ontwikkelen voor een trein genaamd de "Blauwe Engel". In hetzelfde jaar presenteerde NRF de eerste boxkoeler. De uitvinding van het bedrijf is tot op de dag van vandaag nog steeds erg belangrijk in de scheepvaartsector. In 1962 sloot de fabriek haar vestiging in de Nederlandse hoofdstad. De hoofdvestiging werd volledig verplaatst naar Mill en kreeg tegelijkertijd een nieuwe grote order. DAF had 18.000 koelers nodig voor de DAF 55. In die tijd was NRF de OEM-fabrikant voor de koelers voor de Volvo 300- en 400-serie.

Begin 1980 opende het bedrijf zijn eerste vestiging in het buitenland. In Frankrijk opende NRF het in Valenciennes. Andere locaties in Europa volgden. In 1989 werd het bedrijf een dochteronderneming van het Amerikaanse Modine Manufacturing Company. Het werd het hoofdkantoor voor de distributie van Modine aftermarket-producten op de Europese markt. Negen jaar later begon NRF met de productie van aluminium warmtewisselaars.

In 2010 werd het bedrijf een volledige dochteronderneming van Banco Products. Het moederbedrijf fungeerde ruim 15 jaar als leverancier voor NRF BV en toonde daarmee bekend te zijn met de markt en de NRF auto-onderdelen. De overname versterkte de wereldwijde positie van NRF. Nieuwe fabrieken en magazijnen werden gecreëerd. In 2015 opende het bedrijf een nieuw kantoor en magazijn in de Amerikaanse stad Altona.

In 2017 viert het zijn 90e verjaardag. In de geschiedenis van het bedrijf lag de focus op medewerkers en hoge kwaliteitsnormen. NRF is gespecialiseerd in nichemarkten en de aftermarket in de automotive sector. Continu investeren in mensen, producten en supply chains draagt bij aan het succes van het bedrijf. Hierdoor worden componenten van de hoogste kwaliteit geproduceerd om kopers toegevoegde waarde te bieden.

NRF levert de auto-onderdelen aan 82 landen. In de toekomst wil het bedrijf het marktaandeel voor de aftermarket in Zuid-Amerika en Afrika vergroten. 

Bestel goedkope auto-onderdelen bij NRF online

Als u een nieuwe ventilator of airconditioning voor uw auto nodig heeft, biedt Motointegrator u een uitgebreide selectie. Tot de bijna vijf miljoen accessoires en reserveonderdelen behoren producten voor motorkoeling van NRF en andere bekende fabrikanten. Om bijvoorbeeld het juiste auto-onderdeel voor uw voertuig te vinden, voert u het onderdeelnummer in ons ongecompliceerde zoekvenster in. Bij ons kunt u eenvoudig uw goederen kopen door middel van één van de verschillende betaalmethoden.

Jaar van vestiging: 1927
Website (Nederland): http://www.nrf.eu/de_DE
Website (Engels): http://www.nrf.eu/
Catalogus van de fabrikant: http://www.nrf.eu/en_US/catalogue
NRF
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z