MONROE

Monroe schokdempers

Wilt u een Monroe schokdemper kopen en bent u op zoek naar goede aanbiedingen? Bij Motointegrator vindt u zowel voordelige auto-onderdelen als een deskundige klantenservice. Monroe schokdempers maken indruk met betrouwbaarheid, prestaties en kwaliteit. Om aan uw behoeften te voldoen, zijn er veel verschillende soorten schokdempers van Monroe.

Toon meer >>

Soorten Monroe schokdempers in één oogopslag

Monroe schokdempers kunnen in vijf types worden onderverdeeld:

 • Originele Monroe schokdempers: Dit eerste type omvat zowel Monroe gasdrukschokdempers als olieschokdempers. Deze duurzame schokdempers zijn uitgerust met monotube of twin-tube dempers om de slijtage van andere elementen te compenseren. Op die manier worden de dempingskarakteristieken hersteld.
 • Reflex: De tweede variant van Monroe schokdempers zijn de Reflex schokdempers. Deze hebben het "Twin Disc Technology" zuigerventiel systeem. De schokdempers met dubbele buis reageren bijzonder snel op kleine trillingen en tegelijkertijd wordt de grip op de weg verbeterd. Merkbare trillingen worden ook verminderd.
 • OESpectrum: Deze dubbele-buis schokdempers van Monroe zijn geladen met gas en voorzien van M-RTECH-2 technologie. De schokdempers zijn uitgerust met terugslagkleppen voor optimaal rijcomfort en wendbaarheid. De remweg wordt ook korter dankzij deze Monroe schokdempers.
 • Van Magnum: Dit zijn ook oliegevulde Monroe schokdempers met dubbele buisdempers. Zij zijn uitdrukkelijk ontworpen voor bedrijfsvoertuigen met een leeggewicht van minder dan drie ton.
 • Adventure: Als u op zoek bent naar Monroe-schokdempers voor off-roadgebruik, zijn deze monotube en twin-tube schokdempers met gas een goede keuze. Zij zijn bijzonder doeltreffend wanneer zij zeer hoge belastingen moeten weerstaan. Een bijzonder kenmerk van het Adventure-systeem is het feit dat de schokdempers niet behoeven te worden opgeladen vóór installatie.

Naast dit assortiment biedt Monroe nog andere varianten aan. U kunt bijvoorbeeld ook Monroe schokdempers krijgen die speciaal zijn ontworpen voor uw voertuig met aanhanger. U vindt deze schokdempers in de Level Light of Ride Leveler series. Voor bijzonder zware lasten en het transport daarvan worden daarentegen de schokdempers van de Load Leveler-serie verkocht.

De fabrikant Monroe

Het bedrijf Monroe werd opgericht door de mecanicien August F. Meyer in 1916. Na de oprichting in Michigan, USA, werd de eerste schokdemper ontwikkeld, destijds met de partner Charles S. McIntyre. Monroe's eerste schokdemper was een hydraulisch apparaat. Dit werkingsprincipe wordt vandaag de dag nog steeds toegepast, hoewel veel verschillende soorten schokdempers nu deel uitmaken van Monroe's assortiment.

Hoewel schokdempers slechts een deel van het assortiment van Monroe vormen, is Monroe op vele continenten de belangrijkste fabrikant van dit reserveonderdeel. Tal van automerken gebruiken Monroe schokdempers als originele onderdelen, bijvoorbeeld

 • Nissan
 • BWM
 • Ford
 • Toyota
 • Volkswagen
 • Chrysler

Om de kwaliteit te garanderen, worden de meer dan 70 fabrieken van Monroe aan de strengste controles onderworpen. De productiefaciliteiten zijn ISO 9000 gecertificeerd.

De verscheidenheid van Monroe producten

Naast schokdempers voor personenauto's biedt Monroe ook andere onderdelen voor personenauto's aan. In het algemeen ligt de nadruk op de volgende productgroepen:

 • Schokdempers
 • Veerpootlagers
 • Stofbeschermingssets
 • Gasveren
 • Veren
 • Stuurinrichting en chassis

Als het om Monroe-veren gaat, is het bedrijf wereldwijd de grootste leverancier. Monroe biedt voor bijna elk voertuigmodel een passend veerontwerp, gemaakt van hoogwaardig staal. Hieruit blijkt ook de hoge kwaliteit van het bedrijf, want Monroe chassisveren en veren van andere fabrikanten moeten tegen een stootje kunnen. Het onderdeel is van belang voor de veiligheid in de auto, maar verbetert tegelijkertijd ook het rijcomfort en het voertuigniveau. Maar net als bij andere reserve-onderdelen slijten de veren vroeg of laat, zodat hier een nieuw onderdeel moet worden gebruikt.

Monroe - wereldwijd bekend merk

Het merk Monroe staat wereldwijd voor een hoge mate van herkenning en vertrouwen. Als leverancier is Monroe verantwoordelijk voor reserveonderdelen op verschillende continenten, maar ook voor de originele uitrusting van diverse voertuigen. Het bedrijf levert al generaties lang reserveonderdelen aan autobezitters, fabrikanten en ook autowerkplaatsen. 

Monroe heeft meer dan 100 jaar ervaring en heeft daardoor als leverancier een groot vertrouwen opgebouwd. De nadruk van de reserveonderdelen ligt op:

 • Personenauto's
 • SUV
 • Bus
 • Transporter
 • Vrachtwagen
 • Kleine vrachtwagen
 • andere bedrijfsvoertuigen

Keuze uit Monroe onderdelen

Wanneer u Monroe reserveonderdelen kiest, profiteert u van een ruime keuze. Het bedrijf biedt innovatieve oplossingen die met elke nieuwe generatie steeds beter worden. Er zijn oplossingen in de premiumklasse, zodat de kenmerken van het voertuig niet alleen "als nieuw" kunnen worden hersteld, maar zelfs nog verder kunnen worden overtroffen. 

Zelfs voor oudere voertuigen heeft Monroe schokdempers en andere reserveonderdelen die betrouwbaar werken en goedkoper zijn dan een dure reparatie in de garage.

Monroe-reserve-onderdelen zijn 100% getest op het voertuig en zijn dus identiek aan het origineel en passen perfect. Afhankelijk van de toepassing biedt Monroe ook specifieke veer technologieën aan op premium- of midden prijsniveau. Zowel de kwaliteit als de prestaties van de schokdempers en andere reserveonderdelen van Monroe zijn ten minste van het niveau van de originele uitrusting en werden volgens dit model vervaardigd. Deze producten zijn dus trouw aan het origineel en voldoen in alle gevallen aan de individuele eisen van de voertuigen.

Kwaliteitsschokdempers en andere onderdelen van Monroe

Blader door Motointegrator als u op zoek bent naar goedkope onderdelen voor alle automerken. Als u specifiek op zoek bent naar Monroe schokdempers of andere Monroe onderdelen, zult u gegarandeerd vinden wat u zoekt. Ons assortiment omvat bijna vijf miljoen accessoires en reserveonderdelen. Onze bekwame klantendienst zal u te allen tijde helpen. Levering van Monroe schokbrekers en andere auto-onderdelen vindt plaats binnen twee tot vier werkdagen!

MONROE
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z