MAGNETI MARELLI

Magneti Marelli auto-onderdelen

Uitstekende kwaliteit en een lange levensduur kenmerken hoogwaardige producten. Magneti Marelli auto-onderdelen hebben deze kenmerken en zijn daarom zeer populair, niet alleen bij particulieren, maar ook bij tal van autofabrikanten als leverancier. Motointegrator biedt u een uitgebreide selectie van onderdelen van Magneti Marelli. Producten zoals koplampen en mistlampen, richtingaanwijzers, koelsystemen, motor- of transmissiesteunen kunnen bij ons worden gekocht. Klik door onze online winkel en kies uit bijna vijf miljoen producten het voor u geschikte reserveonderdeel.

Toon meer >>

Producten van Magneti Marelli

De Magneti Marelli productportfolio overtuigt door kwaliteit en duurzaamheid. Van koplampen tot transmissiesteunen en koelsystemen. Het traditionele merk biedt een breed assortiment onderdelen voor personenauto's. De volgende onderdelen behoren tot de bekendste producten van het merk.

Koelsystemen van Magneti Marelli

Magneti Marelli radiatoren zijn gemaakt van hoogwaardige aluminiumlegeringen, die een bijzondere corrosiebestendigheid bezitten en dus een langdurige functionaliteit garanderen. De onderneming biedt twee verschillende kwaliteitsniveaus aan. Eén daarvan is de Magneti Marelli-lijn, die radiatoren, koelsystemen, condensors, elektrische ventilatoren en intercoolers omvat. In de Equal Quality lijn vervolledigen vervangingsproducten zoals radiatoren, condensors of koelsystemen het assortiment. 

Remschijven van Magneti Marelli

Ook hier zijn twee verschillende productlijnen. Eén ervan werd samen met Brembo ontwikkeld en de andere is de basislijn van Magneti Marelli. De Bremo-lijn maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zoals het gebruik van high-carbon materialen, UV-coatings of de nieuwste interieurventilatietechnologieën. Bij de basislijn overtuigt de goede prijs-prestatieverhouding, zonder de veiligheid te verwaarlozen. 

Luchtvering van Magneti Marelli

De luchtveerbalgen zijn gemaakt van een speciaal bestendig rubber en vervangen dus de ophangingsveer. Deze balg wordt opgeblazen met perslucht. Door de hoeveelheid lucht die erin zit, kan de hoogte worden geregeld. Een elektronische compressor en de bestaande regelkleppen maken het mogelijk het rijgedrag aan de verschillende wegdekken aan te passen. 

Olie/gasdruk- of luchtschokdempers hebben dezelfde functie als normale schokdempers. De trillingen van het voertuig worden erdoor beheerst en gedempt. Het enige verschil zit hem in de geometrie. Dit betekent dat de schokdemper zo moet zijn ontworpen dat hij plaats biedt aan de veerbalg en niet aan de veer van de ophanging. Afhankelijk van het ontwerp van het systeem kunnen dergelijke schokdempers zowel op de vooras als op de achteras worden gebruikt. 

Verlichting van Magneti Marelli

De tak Automotive Lighting maakt eveneens deel uit van Magneti Marelli. De fabrikant biedt koplampen, achterlichten, regeleenheden en andere reserveonderdelen aan. De producten zijn beschikbaar voor auto's, lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens van autofabrikanten zoals: 

 • Audi
 • BMW
 • Mercedes
 • Peugeot/Citroen
 • Renault/Nissan
 • Alfa Romeo
 • Fiat
 • Lancia
 • Volkswagen
 • Opel 
 • en anderen

Alle onderdelen die worden aangeboden zijn van topkwaliteit. De koplampen en gecombineerde achterlichten van Magneti Marelli beantwoorden aan de laatste technische ontwikkelingen. Onder meer de volgende technologieën zijn geïnstalleerd:

 • Dagrijlicht
 • Xenon
 • LED
 • SFS (Static Front-light System)
 • AFS (Adaptief koplampsysteem)

Het merk Magneti Marelli

Het bedrijf Magneti Marelli, dat deel uitmaakt van de Fiat-groep, produceert al meer dan 100 jaar auto-onderdelen voor verschillende modellen personenauto's. De productportefeuille is zeer uitgebreid. Er worden onder meer diverse onderdelen voor verlichting en auto-elektronica vervaardigd, alsmede onderdelen voor aandrijving en chassis. Alle producten worden gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een lange levensduur. 

De geschiedenis van Magneti Marelli

In 1919 had de Italiaanse ondernemer Ercole Marelli een kleine werkplaats onder de naam FIMM, in samenwerking met Fiat. In die tijd werden onstekingsmagneten (magneto's) geproduceerd voor de automobielindustrie en voor de vliegtuigbouw. In 1920 werd de productportefeuille uitgebreid, onder meer met ruitenwissers, startaccu's en elektronische componenten. In de loop der jaren werd het bedrijf groter en produceerde het in zijn fabrieken accumulatoren voor onderzeeërs en verlichtingssystemen voor spoorwegen. Een samenwerking met Bosch begon in 1935. 

Het bedrijf gebruikte de naoorlogse periode om voet aan de grond te krijgen in Spanje, Brazilië en Argentinië. Het merk is sinds 1969 ook aanwezig op de racecircuits van de wereld, waar het raceteams voorziet van elektronische auto- en motoronderdelen. De voortdurende ontwikkeling van bestaande producten en de hoge, constante kwaliteit van haar producten hebben ertoe geleid dat toonaangevende autofabrikanten hun vertrouwen in Magneti Marelli hebben gesteld.

Ontwikkeling van Magneti Marelli-producten

Tijdens de productiefase worden alle Magneti Marelli-onderdelen aan talrijke tests onderworpen. In het geval van luchtvering, bijvoorbeeld, hebben deze betrekking op dempingskracht of dichtheid. De fabrikant hecht ook veel belang aan de gemakkelijke montage van de respectieve onderdelen. 

De luchtvering van Magneti Marelli is een alternatieve oplossing voor het ontwerp van mechanische vering, waarbij een veer en schokdemper worden gecombineerd. Het systeem bestaat uit luchtveerdempers of luchtveren met afzonderlijke elektronische schokdempers, regelklep, niveausensoren en luchtcompressor. Bovendien worden luchtleidingen en een elektronische regeleenheid geïnstalleerd. In de luchtleidingen wordt samengeperste lucht getransporteerd en de elektronische regeleenheid is op haar beurt verbonden met sensoren en schakelaars in het voertuig. Daardoor kan de perslucht in de balg consequent en perfect worden geregeld. 

Voordelen van luchtvering:

 • De ophangingsinstellingen zijn individueel instelbaar (belasting, weg, rijstijl)
 • Voorgeconfigureerde ophangingsinstellingen kunnen worden geselecteerd
 • Toegevoegde waarde voor veiligheid, wegligging of remprestaties
 • Passagiers ervaren een soepele rit en optimaal comfort

Magneti Marelli auto-onderdelen - lage prijzen voor hoge kwaliteit

Het assortiment reserveonderdelen van Magneti Marelli is groot en wordt vooral gekenmerkt door hoogwaardig vakmanschap en uitstekende kwaliteit. Bobines, schakelapparatuur, luchtveringen, regeleenheden of brandstofpompen - veel Magneti Marelli onderdelen zijn verkrijgbaar bij Motointegrator. Gebruik hiervoor onze voorbereide zoekfunctie. Met de producten van de Italiaanse fabrikant kunt u vertrouwen op originele uitrustingskwaliteit tegen gunstige prijzen. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, verzenden wij uw reserveonderdeel zo spoedig mogelijk. Als u vragen heeft over de bestelling of producten, zal onze klantenservice u graag helpen.

Jaar van vestiging: 1919
Website (Engels): http://www.magnetimarelli.com/
Catalogus van de fabrikant: http://www.magnetimarelli.com/english/after_market_catalogo_elettronico.php
MAGNETI MARELLI
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z