GOETZE

GOETZE auto-onderdelen

Het bedrijf GOETZE ontwikkelt al tientallen jaren auto-onderdelen die bekend staan om hun extreme duurzaamheid. Het Duitse bedrijf richt zich vooral op hoogwaardige loopwerkafdichtingen, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor het afdichten van assen, pompen of tandwielen.

De gekoelde gegoten materialen worden soms blootgesteld aan extreme omstandigheden, maar GOETZE gaat de hoge tekenen van slijtage van deze auto-onderdelen tegen met robuuste, hoogwaardige en resistente loopwerkafdichtingen. Om deze reden worden GOETZE auto-onderdelen voornamelijk gebruikt in bosbouwvoertuigen, bouwmachines, rupsvoertuigen en landbouwmachines, omdat ze profiteren van de hoge kwaliteit. Op deze manier kunnen enorme kosten worden bespaard die normaal gesproken worden veroorzaakt door reparaties of storingen.

Als u wilt dat uw voertuigen en machines efficiënter en zuiniger worden, kunt u rekenen op GOETZE auto-onderdelen.

Toon meer >>

Reserve- en auto-onderdelen van GOETZE

Het productportfolio van GOETZE heeft een groot aantal auto-onderdelen, waaronder zeker het juiste reserveonderdeel voor uw voertuig. Het portfolio van het bedrijf omvat motoronderdelen en brandstofsystemen, zuiger- en cilindervoeringsets en andere reserveonderdelen voor landbouwmachines.

Pakkingen en afdichtingen van GOETZE

Of het nu in de mijnbouw, landbouw of bosbouw is - wanneer voertuigen voor het werk worden gebruikt, worden ze blootgesteld aan extreme omstandigheden zoals stof, modder of zand. De afdichtingssystemen van deze voertuigen moeten daarom bijzonder robuust en resistent zijn.

Het bedrijf GOETZE is deze uitdaging aangegaan en richt zich in haar productportfolio op compressoren die het binnendringen van vuil voorkomen en de respectievelijke voertuigonderdelen beschermen.

Dit zijn bijvoorbeeld GOETZE afdichtingen voor klepstelen, klepdekselpakkingen en uitlaatspruitstukpakkingen.

Al deze auto-onderdelen overtuigen met de volgende aspecten:

  • Wrijving minimaliseren
  • Voorkomen van een mengsel tussen olie en remvloeistof
  • Hoge bescherming tegen besmetting
  • Preventie van olieverlies
  • Lange levensduur

De afdichtingen van GOETZE zijn bijzonder geschikt voor tandwielen, remmen en koppelingen, omdat ze bestand zijn tegen de drukverschillen tussen de afzonderlijke componenten. Op deze manier wordt het olieverbruik verminderd en wordt de levensduur van de motor enorm verlengd door GOETZE dankzij verminderde wrijving.

Zuigers en cilindervoeringen van GOETZE

De zuiger vervult tal van belangrijke taken in een voertuigmotor - bijvoorbeeld het afdichten van de verbrandingskamer, het afvoeren van warmte en het ondersteunen van de gasuitwisseling.

De zuiger wordt blootgesteld aan sterke krachten, daarom moeten alle componenten - bijvoorbeeld de zuigerverenset - van hoge kwaliteit zijn. Nauw verbonden met de zuiger is de cilinder, die de zuiger helpt op en neer te bewegen en warmte van het verbrandingsproces naar het koelsysteem leidt.

GOETZE biedt tal van auto-onderdelen die ervoor zorgen dat de processen in zuigers en cilindervoeringen werken - bijvoorbeeld:

  • Zuigerveren sets
  • Cilindervoeringen
  • Cilinderkop

Meer onderdelen van GOETZE

Naast zuiger- en cilindervoeringsets biedt GOETZE ook tal van andere componenten voor het motorblok. Deze variëren van een krukasaandrijving, motorbediening en cilinderkoppen tot het uitlaatsysteem.

Het GOETZE-assortiment scoort met auto-onderdelen die essentieel zijn voor uw voertuig en zorgen voor veiligheid tijdens het rijden.

Het bedrijf in één oogopslag

Het bedrijf GOETZE werd opgericht in 1887. Het bedrijf behoort nu tot de Federal-Mogul Group en staat niet langer alleen bekend om zijn hoogwaardige zuigerveren.

Geschiedenis van GOETZE auto-onderdelen

Het bedrijf werd in 1887 opgericht door Friedrich Wilhelm Goetze in Burscheid, Duitsland. In 1940 werd uiteindelijk een fabriek overgenomen, waarin de productie van afdichtingen uit een mengsel van rubber en metaal succesvol was.

Zes jaar later werd bij GOETZE de eerste trainingswerkplaats geopend, waaruit blijkt hoe belangrijk het voor het bedrijf is om technologische expertise door te geven.

In 1964 fuseerde GOETZE Burscheid AG met het bedrijf Marquardt en werd Friedrich Goetze Friedberg GmbH gevormd.

In 1990 verhuisde het bedrijf van Burscheid naar Friedberg en kon zo uitbreiden tot een oppervlakte van meer dan 19.000 vierkante meter.

In 1998 werd het uiteindelijk overgenomen door de Amerikaanse Federal-Mogul Corporation, die de nieuwe bedrijfsnaam Federal Mogul Friedberg GmbH met zich meebracht.

In de jaren 2000 breidde het bedrijf zijn pand uit tot ongeveer 90.000 vierkante meter, waarbij aandrijfafdichtingen niet langer de enige focus van het bedrijf waren.

De Federal-Mogul-groep wordt beschouwd als de toonaangevende fabrikant van cilindervoeringen en zuigerveren in de internationale auto-industrie. Samen met de expertise voor loopwerkafdichtingen, die nog steeds in Friedberg worden geproduceerd, kunnen GOETZE en Federal-Mogul een breed scala aan reserveonderdelen dekken en hebben ze zich ontwikkeld tot een marktleider op dit gebied.

Productie van GOETZE auto-onderdelen

GOETZE omschrijft zichzelf als een “eerste keus merk voor aandrijfafdichtingen”. Het bedrijf zorgt voor elke stap van het proces zelf - van gieten tot productie tot de allerlaatste details.

Alle processen zijn gedurende tientallen jaren geoptimaliseerd en niet alleen tevreden klanten, maar ook talrijke certificaten bewijzen de hoge kwaliteit van de fabrikant.

Daarnaast vestigt het bedrijf een wereldrecord in de productie van de kleinste, maar ook de grootste loopwerkafdichtingen. Terwijl de kleinste een buitendiameter hebben van minder dan twee millimeter, worden de grootste onderstelafdichtingen geïnstalleerd in grote machines zoals kippers en graafmachines.

Bestel goedkope GOETZE auto-onderdelen online

Als u ook bij de aankoop van uw reserveonderdelen op merkkwaliteit en productvariatie wilt vertrouwen, besluit dan om te bestellen in de online winkel van Motointegrator.

In de webwinkel wacht u een praktische zoekfunctie met filterfunctie, die ervoor zorgt dat u alleen auto-onderdelen ziet die daadwerkelijk bij uw voertuig passen.

U vindt gegarandeerd een compatibel onderdeel voor alle gangbare voertuigtypes, maar ook voor reserve-onderdelen voor landbouwmachines, vrachtwagens en andere grote voertuigen.

Bij Motointegrator hebben we een breed assortiment van vijf miljoen reserveonderdelen voor alle automerken die indruk maken met lage prijzen, een grote verscheidenheid aan merken en een hoge klanttevredenheid.

Of u nu kiest voor een auto-onderdeel van GOETZE of een andere top fabrikant is helemaal aan jou.

Van cilindervoeringen tot zuigers tot compressoren - bij Motointegrator vindt u wat u zoekt en profiteert u van een razendsnelle levering, waarmee u snel uw reserveonderdeel in handen heeft.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze experts in klantenservice.

Jaar van vestiging: 1887
GOETZE
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z