febi
FEBI

FEBI BILSTEIN onderdelen en accessoires

febi bilstein is één van de topmerken voor auto-onderdelen van alle soorten. Remsystemen, stuurinrichtingen, ophangingstechniek, motorophangingstechniek of elektronica - welk febi bilstein auto-onderdeel u ook nodig heeft, bij Motointegrator vindt u het zeker. Wij bieden bijna vijf miljoen reserveonderdelen van gerenommeerde fabrikanten. De originele onderdelen overtuigen met onklopbare prijzen. Gebruik onze eenvoudige zoekfunctie om snel uw geschikte febi bilstein reserveonderdeel te vinden.

Toon meer >>

Producten van febi bilstein

Stuurslijtageonderdelen zoals fuseepennen, trekstangen of stuurstangen, via drijfstangen en stabilisatoren tot wielbouten en wielmoeren - dat is de veelzijdigheid van het merk febi bilstein. De hoogwaardige schokdempers worden bijzonder goed ontvangen. Deze behoren ook tot de typische slijtageonderdelen in een voertuig die van tijd tot tijd moeten worden vervangen. 

Het assortiment van de fabrikant omvat ook onderdelen voor remsystemen zoals remblokken, schijfremmen en onderdelen voor ophanging zoals controle-armen en fusees. Aangezien het hier ook om slijtageonderdelen gaat, vindt u hier in onze online winkel de passende reserveonderdelen van originele uitrustingskwaliteit.

Remmen van febi bilstein

Ook het remsysteem zelf heeft vaak te lijden onder slijtage, omdat er soms zeer sterke krachten op de afzonderlijke onderdelen kunnen inwerken. Daarom is het belangrijk ze regelmatig te onderhouden, anders kan dit negatieve gevolgen hebben voor de rijveiligheid. Dit betekent dat versleten of defecte remschijven of remblokken mede verantwoordelijk kunnen zijn voor een ongeval. 

De producten van febi bilstein zijn goed voor ongeveer 98 procent van alle autoregistraties in Europa. Klantentevredenheid is zeer belangrijk voor het bedrijf, en daarom worden de bestaande producten voortdurend verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. De volgende stappen worden gebruikt om de kwaliteit van febi bilstein producten te controleren:

 • Prestatieproefbank (inclusief tests voor remmen, geluid en slijtagegedrag)
 • Chemische en fysische beproeving van hardheid, afschuifsterkte en druksterkte
 • Testen van thermische geleidbaarheid, slijtagegedrag en remvervaging
 • Regelmatige inspecties van inkomende goederen

Stuurinrichting en ophanging van febi bilstein

Op het gebied van stuurinrichting en ophanging voor personenauto's biedt de onderneming hoofdzakelijk het volgende assortiment aan:

 • Axiale gewrichten
 • ProKit producten
 • Draagarmen
 • Trekstangen
 • Trekstang eindstukken
 • Ondersteunende gewrichten
 • Drijfstangen

De producten van febi bilstein onderscheiden zich door een hoge montagenauwkeurigheid, duurzaamheid, strenge kwaliteitsnormen en overeenstemming met de eisen van de voertuigfabrikanten.

febi ProKit

febi bilstein wil verder groeien en blijft ideeën verzamelen. Met ProKit heeft het bedrijf een innovatieve productlijn ontwikkeld die tijd en geld bespaart. Deze kits bevatten alle onderdelen die voor de betreffende reparatie nodig zijn. febi ProKits zijn er bijvoorbeeld voor de volgende onderdelen:

 • Wishbone
 • Spoorstang
 • Veerpoot steunlager
 • Asbalklagers
 • Stabilisatoren
 • Trekstang eindstuk

Zo is febi ProKit de praktische, op maat gemaakte totaaloplossing voor de betreffende reparatiebehoefte. 

De fabrikant febi bilstein

febi bilstein werd in 1844 opgericht en is een Duitse fabrikant en distributeur van reserveonderdelen voor bedrijfsvoertuigen en auto's. Het bedrijf is gevestigd in Ennepetal en heeft ongeveer 1650 mensen in dienst. febi bilstein onderdelen worden in meer dan 130 landen verkocht. 

Geschiedenis van febi bilstein

Na de oprichting, meer dan 150 jaar geleden, door Ferdinand Bilstein, handelde het bedrijf in zowel ingekochte als in eigen beheer vervaardigde metaalwaren. In 1880 werd de productie verlegd naar gedraaide schroeven en moeren. De producten werden voortdurend verder ontwikkeld en in 1921 werden de veerbouten gepatenteerd. De uitvoer nam zo sterk toe dat er bedrijfsvertegenwoordigingen werden opgericht. Met de productie van reserveonderdelen voor vrachtwagens werd in 1951 begonnen. In het midden van de jaren '90 werd de nadruk gelegd op reserveonderdelen voor Duitse en Europese automodellen. Sinds 2012 maakt het productmerk febi deel uit van de Bilstein Group en is de merknaam febi bilstein ontstaan.

Kwaliteit van febi bilstein producten

Betrouwbaarheid is een topprioriteit bij febi bilstein. Dit houdt onder meer in dat de goederen op tijd moeten worden geleverd en vooral dat de kwaliteit van de producten constant moet zijn. Veel centraal gecontroleerde afdelingen voor kwaliteitsbeheer werken nauw samen om dit te bereiken. Dit betekent dat voor alle producten dezelfde kwaliteitsnormen gelden, die worden gewaarborgd door regelmatige producttests. Voordat een nieuw reserveonderdeel in de productportefeuille wordt opgenomen, wordt een gedetailleerde eerste steekproefsgewijze inspectie uitgevoerd. De volgende eigenschappen worden onderzocht:

 • Nauwkeurigheid van pasvorm
 • Materiaal
 • Verwerking

Bovendien worden de inkomende goederen regelmatig gecontroleerd om de kwaliteit van de reserveonderdelen constant te houden. Dit garandeert dat de producten volledig voldoen aan de kwaliteitseisen van zowel het bedrijf als de markt.

Verlengde garantie bij febi bilstein

Om het kwaliteitsbewustzijn van de fabrikant op de klant over te brengen en de hoge standaard van de producten te onderstrepen, biedt de febi bilstein onderneming een fabrieksgarantie van drie jaar op alle reserveonderdelen. Dit is dus langer dan de wettelijke garantie. 

Bestel topkwaliteit febi bilstein onderdelen online

febi bilstein kan bogen op jarenlange ervaring en ontwikkeling. Dit komt ook tot uiting in de producten. Hier bij Motointegrator vindt u vele febi bilstein onderdelen tegen lage prijzen. Hebt u een reserveonderdeel nodig voor uw motor, remsysteem of elektrisch systeem? Met onze reserveonderdelen kiest u veilig. U profiteert van producten van topkwaliteit tegen onklopbare prijzen. Gebruik het kant-en-klare invoervenster en vind uw passende reserveonderdeel van febi bilstein of een andere fabrikant voor auto-onderdelen. Het wordt snel verzonden, zodat u niet lang op uw reserveonderdeel hoeft te wachten. Indien u vragen heeft over de producten of uw bestelling, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Wij zullen ons best doen om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Jaar van vestiging: 1844
Website (Nederland): http://www.febi.com/febide/startseite.html
Website (Engels): http://www.febi.com/
FEBI
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z