ELRING

Elring auto-onderdelen

Elring is voornamelijk gespecialiseerd in de vervaardiging van alle soorten pakkingen voor personenauto's. Of u nu op zoek bent naar  metaallaag pakkingen, metaal elastomeer pakkingen of metaal/zacht materiaal pakkingen, Motointegrator heeft een breed assortiment van Elring auto-onderdelen. Naast de speciale cilinderkoppakkingen biedt de firma Elring ook tal van andere pakkingsets aan, bijvoorbeeld inlaatspruitstuksets, transmissiesets, oliekoeler sets, oliepan sets, turbolader montagesets en nog veel meer. 

Toon meer >>

Cilinderkoppakkingen van Elring

Vandaag de dag is Elring 's werelds grootste fabrikant op het gebied van cilinderkoppakkingen. Talrijke autofabrikanten stellen hun vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de fabrikant. Cilinderkoppakkingen spelen een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van de motortechnologie, vooral bij dieselmotoren met hoge prestaties of benzinemotoren met directe inspuiting. Het bedrijf produceert ongeveer 30 miljoen cilinderkoppakkingen per jaar. Elring is ook de grootste fabrikant op het gebied van metalen cilinderkoppakkingen, meer bepaald met zijn MetaloflexTM -product. Het bedrijf biedt voor elk motorconcept het juiste afdichtingssysteem. 

Elring cilinderkoppakkingen zorgen voor een goede afdichting van brandstof, gas, koelvloeistof en olie. Deze pakking dient als kracht overbrengende schakel tussen de cilinderkop en het carter en heeft dus een enorme invloed op de krachtverdeling binnen het complete verstevigingssysteem en de daaruit voortvloeiende vervormingen van de elastische onderdelen. 

Elring heeft de mogelijkheid om verschillende afdichtingsvarianten te combineren en kan zo voor elke motor het optimale afdichtingssysteem produceren. De MetaloflexTM cilinderkoppakking was aanvankelijk voorzien van omgevouwen stopperlagen. Sinds het midden van de jaren 90 maakt Elring met succes gebruik van laser-gelaste stoppers. 

Vereisten voor een cilinderkoppakking: 

 • koelvloeistofdicht, oliedicht, gasdicht
 • lage vervorming, niet-vervormend, vervormbaar
 • hoge weerstand tegen chemische invloeden zoals smeermiddelen/koelmiddelen of verbrandingsgas
 • Motorontwerpen met een optimaal gewicht die een verlaging van het brandstofverbruik en de emissies mogelijk maken, resulterend in hogere ontstekingsdrukken voor dieselmotoren
 • Vermindering van de stijfheid van het onderdeel door het lichte metaal en de vermindering van de dikte van de gegoten wand

Bij een cilinderkop reparatie is het van essentieel belang dat een nieuwe cilinderkoppakking en nieuwe cilinderkopbouten worden gebruikt. Elring heeft beide in zijn assortiment, en voor alle gangbare auto- en vrachtwagenmodellen. Zoek op Motointegrator naar het Elring onderdeel dat u nodig heeft voor uw voertuig en het zal naar u onderweg zijn.

Speciale afdichtingen en pakkingen van Elring

Pakkingen hebben veel belangrijke taken. Een veilige afdichting zorgt ervoor dat verschillende media, zoals olie, koelvloeistof, brandstoffen of brandstofgassen, niet naar buiten kunnen ontsnappen of zich met elkaar kunnen vermengen. Afdichtingen fungeren als krachtoverbrengingselementen tussen de afzonderlijke motoronderdelen en vervullen belangrijke aanvullende functies. Om een betrouwbare afdichting te verkrijgen, is het noodzakelijk dat de oppervlaktedruk voor statische vlakke pakkingen onder alle bedrijfsomstandigheden voldoende is. 

Elring biedt een breed assortiment speciale pakkingen voor gebruik in motoren, transmissies, uitlaatsystemen en hulpaggregaten. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de MetalosealTM, elastomeerpakkingen en kleppendekselpakkingen van Elring. De volgende pakkingen in het assortiment van de fabrikant zijn optimaal afgestemd op hun toepassingsgebied en voldoen aan de specifieke eisen:

 • Pakkingen voor oliepannen
 • Pakkingen voor inlaat- en uitlaatspruitstukken
 • Afdichtingen voor waterpompen
 • Afdichtingen voor compressoren
 • Afdichtingen voor turboladers
 • Afdichtingen voor versnellingsbakken
 • Afdichtingen voor assen

De fabrikant Elring

De Duitse ElringKlinger AG groep heeft haar hoofdkantoor in Dettingen an der Krems in Baden-Württemberg. Per 31 maart 2021 bezit de ElringKlinder Groep, naast de moedermaatschappij, 39 dochterondernemingen. De reserveonderdelen van ElringKlinger zijn aanwezig in meer dan 140 landen. De onderneming heeft ongeveer 10.000 mensen in dienst in haar 50 bestaande vestigingen. 

De producten van het bedrijf omvatten: 

 • Cilinderkop- en speciale pakkingen
 • Afschermingsonderdelen voor motoren, transmissies, uitlaatsystemen en bodems
 • Lichtgewicht kunststof onderdelen

Dankzij dit brede assortiment van producten kan de onderneming oplossingen bieden voor zowel verbrandingsmotoren als elektrische of hybride aandrijvingen. Elring is wereldwijd marktleider op het gebied van cilinderkoppakkingen. Andere bedrijfsgebieden zijn batterijtechnologie, onderdelen voor akoestische en thermische afscherming, PEM-brandstofcellen en gereedschapstechnologie. 

De geschiedenis van Elring

Paul Lechler richtte in 1879 in Stuttgart een handelsonderneming voor pakkingen en technische producten op. Rond de eeuwwisseling verkocht Lechner OHG de eerste pakkingen aan de automobielindustrie. Vanaf 1914 produceerde de onderneming haar eigen pakkingen. In 1924 werden de eerste Lechler cilinderkoppakkingen geproduceerd. In de loop van de tijd bleef het bedrijf zich ontwikkelen tot het uiteindelijk in 1994 fuseerde met Richard Klinger GmbH tot ElringKlinger GmbH. 

In 2003 werd ElringKlinger AG toegelaten tot de SDAX en sinds 2002 is zij genoteerd als aandeel op naam in Frankfurt en Stuttgart. In 2010 kreeg het bedrijf zijn eerste serie productieorder voor de levering van celcontactsystemen voor lithium-ionbatterijen. In 2020 bundelen ElringKlinger en Plastic Omnium hun krachten op het gebied van brandstofceltechnologie. Evenzo is de onderneming met Airbus een strategisch partnerschap op het gebied van brandstofceltechnologie overeengekomen. Het doel hiervan is een enorme vermindering van emissies te bewerkstelligen. 

Onderzoek en ontwikkeling door Elring

Voor Elring betekent dat sneller beginnen dan anderen, vraagtekens zetten bij het beproefde, geen genoegen nemen met de bereikte normen. Daarom zijn de gemotiveerde specialisten van Elring voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën en werken zij altijd oplossingsgericht. De verkregen resultaten worden verwerkt in de volgende generaties voertuigen en worden gebruikt op vele andere toepassingsgebieden. 

Een belangrijke mijlpaal van Elring is bijvoorbeeld de nieuwe generatie MetaloflexTM cilinderkoppakkingen. Ook op het gebied van brandstofcellen is Elring een veelgevraagde partner. Hier heeft de onderneming reeds technologisch geavanceerde componenten ontwikkeld. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de bipolaire platen en het afdichtingssysteem voor brandstofcelstacks. 

Elring auto-onderdelen - perfecte producten voor uw voertuig

Koop uw hoogwaardige cilinderkoppakkingen of bijvoorbeeld krukaskeerringen van Elring direct hier bij Motointegrator. Gebruik de zoekfunctie en bestel het product dat u nodig hebt vanuit het comfort van uw eigen huis. U kunt ook zoeken op onderdeelnummer, zodat u zo snel mogelijk het Elring reserveonderdeel in handen krijgt dat u nodig heeft. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, wordt deze onmiddellijk verzonden. Als u problemen of vragen heeft, staat de klantendienst van Motointegrator klaar om u zo snel mogelijk te helpen.

Jaar van vestiging: 1879
Website (Nederland): http://www.elring.de/
Website (Engels): http://www.elring.de/en/home.html
ELRING
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z