CORTECO

CORTECO Auto-onderdelen

CORTECO is één van de belangrijkste internationale leveranciers voor de onafhankelijke aftermarket voor personenauto's. Het bedrijf is een dochteronderneming van de wereldwijd opererende Freudenberg-groep. De ongeveer 26.000 auto-onderdelen van CORTECO omvatten afdichtingen, krukassen, asafdichtingen en andere reserveonderdelen. De producten overtuigen vooral door hun lange levensduur en betrouwbaarheid. Ook bij Motointegrator kunt u de auto-onderdelen van de fabrikant CORTECO krijgen en dat tegen gunstige prijzen.

Toon meer >>

De krukasaandrijving van CORTECO

De krukasaandrijving is een mechanisme in de motor. Deze zet de op- en neergaande beweging van de zuiger om in een draaiende beweging van de krukas. Om te voorkomen dat er tijdens deze beweging hydraulische olie of transmissieolie ontsnapt, worden in het voertuig hoogwaardige krukasafdichtingen gebruikt. Een betrouwbare afdichting voorkomt ook problemen met de aandrijving.

Keerringen voor de krukasaandrijving van CORTECO

Het assortiment van de fabrikant omvat meer dan 7.000 vlakke pakkingen. Daarnaast biedt de onderneming meer dan 6.500 verschillende Simmerrings en klepsteelafdichtingen aan. Afdichtingen voor krukasaandrijving, stuurinrichting of wielnaaf zijn gemaakt van duurzame materialen. Ze maken ook indruk door hun hoge afdichtingsprestaties. De verschillende CORTECO afdichtingen en andere auto-onderdelen zijn ook in OEM-kwaliteit verkrijgbaar bij Motointegrator.

Voor de CORTECO krukasaandrijving worden de encoder-afdichtringen aanbevolen. Zij combineren de originele Simmerring radiale asafdichting met een elastomeer encoder. Dit maakt het mogelijk de snelheid en de draaihoek te meten. De innovatieve afdichtingsoplossing maakt een efficiënte motorregeling mogelijk. De in de Simmerring geïntegreerde sensor reageert gevoelig op snelheidsveranderingen. Hij past de afdichting hierop aan. 

Het assortiment van de fabrikant omvat ook de klassieke Simmerring asafdichtingen. Alle aangeboden lagers en afdichtingen zijn overtuigend door hun hoogwaardige en duurzame afwerking. 

Cilinderkoppakkingen, complete sets en meer

Bij Motointegrator kunt u ook onderdelen voor differentiële tandwielen van CORTECO krijgen. Dankzij het differentieel kunnen de wielen in bochten met verschillende snelheden worden aangedreven. Toch draaien ze met dezelfde voortstuwingskracht. Om ervoor te zorgen dat dit lukt, krijgen differentiële afdichtingen van CORTECO hoge prioriteit.

Als u een pakking voor een CORTECO cilinderkop nodig heeft, vindt u hier ook een grote selectie. De cilinderkoppakkingen van de leverancier dichten af tegen koelvloeistoffen, smeeroliën en hete uitlaatgassen. In moderne motoren nemen de druk- en temperatuuromstandigheden toe. Bovendien worden in motoroliën agressieve additieven aangetroffen. 

Om aan de eisen te kunnen voldoen, ontwikkelt de fabrikant afdichtingen van verschillende metalen. Ze hebben verschillende elastomeerlagen. Zorgvuldig op elkaar afgestemd, vullen ze elkaar ook aan. Bovendien worden zij gekenmerkt door speciale afdichtingsgeometrieën.

CORTECO biedt kits aan met cilinderkopschroeven voor de montage van de dichtingen. De onderneming biedt ook siliconen afdichtingspasta's en afdichtingskits aan. Deze zijn geschikt voor automatische transmissies en stuurbekrachtigingssystemen. CORTECO verkoopt kits voor automatische transmissies in de TransTec® productlijn. Dit scoort met een hoge kwaliteit materiaal samenstelling. Blader door deze producten in onze online winkel om de juiste afdichtingen voor uw voertuig online te kopen.

Met een complete pakkingset voor automatische transmissies profiteert u van een duidelijke identificatie van onderdelen die bij elkaar horen. Bovendien verstrekt de fabrikant gedetailleerde technische informatie. 

De kit voor stuurbekrachtiging bevat alle belangrijke afdichtingen voor pomp, tandheugel en stuurinrichting. Als u nog meer CORTECO auto-onderdelen voor afdichting zoekt, zijn o.a. de volgende producten ook bij Motointegrator verkrijgbaar:

  • Kleppendeksel pakkingen
  • Pakkingen uitlaatspruitstuk
  • Carterpan pakkingen

Alle pakkingen van het productmerk zijn geschikt voor personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens. Zij worden ook gebruikt als reserveonderdelen voor landbouwmachines.

De fabrikant CORTECO

CORTECO heeft dochterondernemingen in meer dan 15 landen. Via de Freudenberg Groep bereikt de leverancier klanten in 60 landen. Freudenberg & Co. KG, een familiebedrijf gevestigd in Weinheim, treedt op als toeleverancier voor diverse industrieën. Zij produceert auto-onderdelen voor de automobielindustrie en de machinebouw. 

De geschiedenis van het merk

CORTECO treedt op als de IAM-specialist van de Freudenberg Sealing Technologies Group. Dit is een wereldwijd actieve fabrikant van afdichtingen en technologie voor trillingsbeheersing. Het bedrijf richt zich vooral op de productie en distributie van auto-onderdelen voor de onafhankelijke automotive aftermarket. 

In 2011 is Freudenberg Sealing Technologies ontstaan uit een naamswijziging. Dit resulteerde in de fusie van Freudenberg Seals and Vibration Control Technology Europe en Freudenberg-NOK General Partnership. Tot dan toe had deze laatste als zelfstandige onderneming in de VS bestaan.

De geschiedenis van het bedrijf begon echter al in 1932, toen het productmerk voor asafdichtingen in Italië werd geregistreerd. Een partner van de Freudenberg-groep produceerde en distribueerde in die tijd CORTECO afdichtingen en pakkingen. Tot op de dag van vandaag is de naam CORTECO in Italië synoniem voor asafdichtingen.

In 1996 besloot de groep Freudenberg onder deze naam een eigen bedrijf in onderdelen op te richten. CORTECO Europe was geboren. Intussen heeft het bedrijf meer dan 20 vestigingen in Europa. Naast het hoofdkantoor in Duitsland bevinden de productievestigingen zich onder meer in Frankrijk, Italië en Spanje.

Als Freudenberg Sealing Technologies distribueert de leverancier ook CORTECO auto-onderdelen in Noord-Amerika. Naast afdichtingen, pakkingen en pakkingsets maken ook transmissie-onderdelen deel uit van de hoofdverkoop.

Bekende CORTECO auto-onderdelen 

CORTECO produceert voornamelijk hoogwaardige transmissie-afdichtingen. Eén van de klassiekers op dit gebied is de asafdichting. Zijn geschiedenis gaat terug tot 1929. De Simmerring is één van de belangrijkste producten van het bedrijf. In Duitsland is de term zelfs synoniem met radiale asafdichtingen.

De leverancier biedt een grote selectie, die u ook online kunt bestellen via Motointegrator. Daarom kan voor elk voertuig de juiste transmissieafdichting worden gevonden. Deze worden gekenmerkt door een lange levensduur en optimale afdichtingseigenschappen.

U profiteert ook van een ruime keuze aan motor- en transmissiesteunen. Hun rubbermengsels hebben speciale dempingseigenschappen. Daarom zijn ze geschikt voor verschillende toepassingen. CORTECO biedt conventionele of hydraulische motorsteunen en transmissiesteunen. Omschakelbare lagers zijn ook te koop.

Daarnaast omvat het CORTECO auto-onderdelenassortiment meer dan 700 cabineluchtfilters. De leverancier biedt het grootste assortiment deeltjes- en actieve-koolfilters in Europa aan. Deze houden het interieur vrij van stof en vuil. Van de aandrijving tot de cilinderkop, u kunt de auto-onderdelen bij Motointegrator krijgen tegen een lage prijs en van hoge kwaliteit.

Bestel aandrijving, motormanagement en meer bij Motointegrator

Bij Motointegrator kunt u terecht voor een breed assortiment aan voertuig- en wisselstukken van talrijke fabrikanten. Ons assortiment bevat bijna vijf miljoen auto-onderdelen, waaronder een grote selectie van CORTECO auto-onderdelen. Naast transmissieafdichtingen zijn ook diverse andere afdichtingen, naven en lagers verkrijgbaar. Alle auto-onderdelen overtuigen door hun topkwaliteit en duurzaamheid.

Jaar van vestiging: 1932
Website (Nederland): http://www.corteco.de/
Website (Engels): http://www.corteco.com/
CORTECO
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z