BTA

BTA - Auto-onderdelen - Een expert voor alle gevallen

Het bedrijf BTA - Bearing Technology for Automotive, werd in 2012 als bedrijf in Duitsland geregistreerd en biedt een compleet assortiment van alle benodigde reserveonderdelen voor de auto-industrie. Haar specialiteit zijn wiellagersets en compacte naven. Twee producten waar veel vraag naar is in de personenauto- en vrachtwagensector. BTA biedt daarnaast spanners en V-snaren voor transportwagens en personenauto's aan. De fabrikant hecht er veel belang aan dat alle onderdelen doorn gerenommeerde bedrijven worden vervaardigd en heeft daarom Japanse lagers ontworpen.

Toon meer >>

Kwaliteit en veiligheid spreken bij BTA voor zich

Alle reserveonderdelen van BTA ondergaan een hoog niveau van veiligheids- en kwaliteitscontrole. Dit omvat onder meer het geometrisch onderzoek, waarbij nauwkeurige metingen van de dragende elementen worden bereikt. Dit wordt gevolgd door de materiaaltest, omdat elk reserveonderdeel slechts zo kwalitatief kan zijn als de grondstoffen en de verwerking ervan. Tijdens deze controle worden verschillende monsters genomen en gecontroleerd met slijp- en polijstmachines, snijmachines of zelfs een microhardheidsmeter. Daarna volgt de laatste test als functionele test. Alle componenten worden gecontroleerd op hun werking. Dit betekent dat verschillende factoren worden toegevoegd of verwijderd om ook bij de verharding de veiligheid te kunnen garanderen. Temperatuur, zuur, lagerelementen, smeermiddelen, rubberbandafdichtingen en afzonderlijke externe componenten worden afzonderlijk getest en geëvalueerd. Zo ondergaat elk product verschillende tests voordat het in uw voertuig wordt geïnstalleerd.

Inter Cars SA – Exclusieve distributeur 

BTA vertrouwt en vertrouwt op kwaliteit om uw veiligheid te waarborgen. Een succesvolle exclusieve distributeur van BTA-reserveonderdelen is het bedrijf Inter Cars SA uit Polen. In deze interactie vindt u bij BTA de benodigde vervangende producten voor alle gangbare fabrikanten. Kwaliteit die niet alleen veiligheid belooft. 

BTA wiellagersets - kwaliteit en duurzaamheid

Eén van de belangrijkste onderdelen van de wielophanging zijn de wiellagers. Deze moeten zeer robuust en van hoge kwaliteit zijn omdat ze hoge radiale en axiale bewegingen opvangen en ervoor zorgen dat de wielen van het voertuig gemakkelijk kunnen draaien.

Tijdens een rit werken alle krachten die ontstaan, inclusief het gewicht van het voertuig, op het voertuig in. Hierdoor worden ze vaak blootgesteld aan de hoogste thermische en mechanische belastingen. 

Hoogwaardig verwerkte wiellagersets zijn zeer robuust en duurzaam. Ze moeten echter uiterlijk na 130.000 km of meer nauwkeurig worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen. Anders bestaat het risico van overmatige slijtage van de wiellagers en mogelijke gevolgschade aan het chassis en andere onderdelen van het voertuig. 

Het eerste teken van wiellagerslijtage is het constante hoorbare geluid tijdens het rijden. Afhankelijk van hoe u rijdt, kunnen deze geluiden dan toenemen of zelfs afnemen. Wacht echter niet tot de eerste tekenen verschijnen en vervang uw wiellagers voor uw motorvoertuig met een kwaliteitsset van BTA. 

Wielnaven van BTA - veiligheid voor onderweg

Bij een motorvoertuig wordt de wielnaaf voornamelijk gebruikt als bevestigingspunt voor het wiel. De techniek werd al toegepast toen wielen op paardenkoetsen werden gemonteerd. Zo vormt de wielnaaf een veilige verbinding tussen de starre as van het voertuig en de draaiende velg van het wiel. In tegenstelling tot eerdere transportmiddelen hebben motorvoertuigen echter een eigen aandrijving, zodat de wielnaaf tevens fungeert als verbindingselement tussen de aandrijfas en het wiel. 

In het wielnaafhuis bevinden zich één of meer wiellagers. Remmen, hitteschilden en, afhankelijk van de uitrusting, sensoren voor ABS of andere voertuigsystemen zijn ook op de wielnaaf zelf aangebracht. Wielnaven van BTA zijn van hoge kwaliteit en ontworpen voor een lange levensduur, ook bij een dynamische rijstijl. 

BTA – Verzorging van wiellagers en wielnaven 

Om de wielnaaf en de wiellagers te beschermen, moet u voorkomen dat u te dynamisch rijdt. De werkende axiale krachten moeten zo laag mogelijk worden gehouden en driften moeten bijvoorbeeld worden vermeden. Ook moet er gelet worden op te hoge stoepranden. 

Bij het vervangen van de remmen kan de wielnaaf grondig gereinigd worden met een staalborstel. Vergeet bij de montage de bevestigingsschroef niet, anders kan er vloeistof tussen de wielnaaf en de remschijf komen. Dit zou corrosie bevorderen en tot aanzienlijke schade aan het wiel leiden.

Vervanging van een wielnaaf bij een defect

Wielnaven zijn over het algemeen zeer robuuste en duurzame componenten. Ze zijn gemaakt van staal of aluminium. Aluminium heeft hier het voordeel dat het corrosievrij is en een laag eigen gewicht heeft, wat leidt tot een lager brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl zijn looptijden tot 100.000 km gebruikelijk. Regelmatige inspecties en onderhoud aan het voertuig zijn belangrijk om slijtage of dreigende defecten te voorkomen. 

De wielnaaf moet vaak worden vervangen vanwege een defect wiellager. Dit defect is vaak merkbaar door brommende, dreunende geluiden die vooral in bochten optreden. Maar ook defecte schroefdraad of afgescheurde tapeinden kunnen leiden tot vervanging van de wielnaaf. 

Een andere reden kunnen tuning-instellingen op het voertuig zijn. De wielnaaf met zijn eigen diameter en aantal wielbouten bepaalt altijd welke velgen en remmen er op het voertuig gemonteerd kunnen worden. Bij overeenkomstige speciale verzoeken kan een vervanging van de wielnaaf nuttig zijn. 

Kort overzicht: Wielnaaf vervangen

De wijziging mag alleen met ervaring worden uitgevoerd, omdat hiervoor de rem moet worden gedemonteerd. Ook voor gelijmde wielnaven is vaak speciaal gereedschap nodig. 

Snel overzicht van de stappen bij het verwisselen van een wielnaaf:

 • Wiel demontage
 • Draai de centrale moer los waarmee de as en de wielnaaf zijn bevestigd
 • Rem demonteren
 • Verwijder de bevestigingsbouten tussen wielnaaf en fusee
 • Demontage van de wielnaaf
 • Monteer de nieuwe wielnaaf met de meegeleverde schroeven in omgekeerde volgorde

Montage opmerking:

 • Knik de remslang of de remkabel niet 
 • Haak de remkabel los bij trommelremmen 
 • Wielnaven worden vaak op de aandrijfas gelijmd - hiervoor is een speciaal trekgereedschap vereist
 • Gebruik bij het monteren van een nieuwe wielnaaf nieuwe of meegeleverde schroeven
 • Als het wiellager samen met de wielnaaf wordt vervangen, hoeft deze niet uit- of ingedrukt te worden 

Motorvoertuig en onderdelen van BTA voor uw motorvoertuig

Verhoog op betrouwbare wijze de rijveiligheid en de waarde van uw voertuig met de beste reserveonderdelen en componenten voor voertuigen van de hoogste kwaliteit. Heeft u onderdelen nodig voor uw chassis, zoals wiellagers en wielnaven? Bij Motointegrator vindt u ongeveer 5 miljoen artikelen van de beste en meest bekende fabrikanten in onze geselecteerde onderdelencatalogus, inclusief BTA natuurlijk. In de Motointegrator online winkel hebben we alleen merken in ons assortiment die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en daardoor uitermate geschikt zijn voor tuning, vervanging en reparatiewerkzaamheden.

Maak voor alle verdere vragen gebruik van onze snelle verzending en competente klantenservice. Ontdek een adembenemende selectie van de beste fabrikanten voor uw auto, zoals wiellagersets van BTA, en zorg ervoor dat alle producten in onze online winkel 100% getest en state-of-the-art zijn op het gebied van kwaliteit, zodat ze laatste en vooral veilig zijn kan zonder aarzelen genieten van rijplezier.

Website (Nederland): http://bta-bearings.com/?lang=DE
Website (Engels): http://bta-bearings.com/?lang=EN
BTA
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z