BOSAL

BOSAL Auto-onderdelen, auto-accessoires

BOSAL is een van 's werelds grootste fabrikanten van uitlaatsystemen. Zijn uitlaatsystemen worden gekenmerkt door een hoogwaardige en precies passende afwerking. Naast de productie van BOSAL auto-onderdelen, houdt het bedrijf zich ook bezig met nieuw onderzoek en moderne technologieën. Een grote selectie van auto-onderdelen van het merk wacht op u bij Motointegrator. U kunt uitlaatsystemen, voertuigkatalysatoren, garage-uitrusting en andere onderdelen van de fabrikant online bestellen.

Toon meer >>

Hoogwaardige uitlaatsystemen van BOSAL

BOSAL is een gevestigde wereldproducent van automobiel- en industriële uitrustingen. Het bedrijf produceert deze zowel voor de eerste uitrusting als voor de vervangingsmarkt. De leverancier verwerkt alle auto-onderdelen vakkundig. Het productassortiment van de onderneming omvat:

 • Uitlaatgaszuiveringssystemen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen
 • Koppelingssystemen voor aanhangwagens
 • Energieomzettingssystemen 
 • Accessoires zoals krikken, gereedschapskisten en draagsystemen

De fabrikant produceert zijn uitlaatsystemen uit duurzaam aluminium-staal. Alle onderdelen van de uitlaatsystemen zijn corrosiebestendig. Dankzij het moderne design werken de BOSAL middendempers en achterdempers in het uitlaatsysteem geruisloos. De uitlaatsystemen van de leverancier worden ook gekenmerkt door een speciale radiale katalysator. Binnenin zit een element van metaal, dat een nauwkeurige verdeling van de uitlaatgassen mogelijk maakt.

Hoge kwaliteitsnormen voor BOSAL uitlaatsystemen

Bij de volledig geïntegreerde uitlaatsystemen voor personenauto's en vrachtwagens richt BOSAL zich op de volgende punten:

 • lange levensduur
 • hoge geluidskwaliteit
 • lage emissies

Voor de emissiebeperking bevatten de aandrijfsystemen van BOSAL katalysatoren. Deze zetten onverbrande brandstof om in kooldioxide en water. Dit gebeurt door chemische oxidatieprocessen. Deze zorgen voor de omzetting van schadelijke stikstofoxiden in onschadelijk stikstof. Uitgekiende producten zoals SCR-systemen van BOSAL verwijderen nog meer stikstofoxiden. Diesel- en benzinefilters verhinderen ook het ontsnappen van onverbrande roetdeeltjes. 

Bij de uitlaatsystemen van BOSAL besteedt de fabrikant aandacht aan een hoogwaardig geluidsontwerp. De nadruk ligt ook op akoestische vormgeving. Het bedrijf werkt samen met talrijke OE-fabrikanten. Dit maakt het mogelijk de geluidssignatuur aan te passen aan de voertuigmodellen. De BOSAL uitlaat creëert een evenwicht tussen een comfortabel en sportief geluid. De motorprestaties en het brandstofverbruik blijven onaangetast. Om dit te bereiken, optimaliseren de uitlaatsystemen de stroming en minimaliseren zij de drukverliezen in het systeem van het voertuig. 

Uitlaatsystemen zijn ook gericht op warmteterugwinning. Dit kenmerk verbetert de totale energiebalans van voertuigen, wat vooral geldt voor hybride voertuigen. De snelle opwarming van het koelsysteem vermindert de opwarmtijd van de motor, het passagierscompartiment en de accu's. 

De door BOSAL vervaardigde warmteterugwinningssystemen maken een efficiënte warmteoverdracht tot 75 procent mogelijk. Zij hebben een compact en modulair ontwerp. Bovendien hebben ze een lage tegendruk. De systemen bevatten BOSAL kleppen om de warmteoverdracht te regelen. 

Uitlaatgaszuiveringssystemen voor vrachtwagens van BOSAL

BOSAL Powertrain heeft een lange traditie als leverancier van auto-onderdelen voor zware bedrijfsvoertuigen. De uitlaatgaszuiveringssystemen van de leverancier worden gebruikt voor vrachtwagens in on-road- en off-roadtoepassingen. Dankzij de modulaire aanpak van de fabrikant kunnen bedrijven profiteren van efficiënt geïntegreerde emissieoplossingen. 

Aanhangerkoppelingen en toebehoren van BOSAL

Bij de productie van aanhangerkoppelingen legt BOSAL de nadruk op duurzaamheid, betrouwbaarheid en design. Voor een hoog gebruikscomfort hebben verschillende onderdelen verschillende adapters. Een speciale verf beschermt hun materiaal tegen corrosie. De hoge materiaalkwaliteit komt echter in het algemeen tot uiting in alle onderdelen van de fabrikant. Accessoires en gereedschappen, zoals rubberen stootbuffers en klemmen van BOSAL, worden ook in duurzame uitvoering aangeboden.

De fabrikant BOSAL

De BOSAL Groep is een familiebedrijf dat in Nederland werd opgericht. Het hoofdkantoor is nu echter gevestigd in de Belgische stad Lummen. In 2019 werd de omzet geraamd op 400 miljoen euro. De groep telt 2.500 werknemers in 16 productie-eenheden. De fabrikant verkoopt auto-onderdelen in twaalf distributiecentra. Hun hoogwaardige accessoires en reserveonderdelen worden ook door Motointegrator aangeboden tegen een redelijke prijs.

Een blik op de geschiedenis

Het bedrijf werd in 1923 opgericht door Karel Bos in Alkmaar, Nederland. BOSAL dankt zijn naam aan de combinatie van zijn achternaam en de plaats waar het is opgericht. In die tijd concentreerde de fabrikant zich op de productie van uitlaatsystemen en onderdelen daarvan.

Vanaf het begin kende de onderneming een gestage groei. In de jaren zestig en zeventig breidde het zich uit binnen Europa en in Afrika. Dankzij de decennialange ervaring van het bedrijf zijn de uitlaatsystemen en katalysatoren van BOSAL van de hoogste kwaliteit.

In de jaren negentig opende de fabrikant OEM-fabrieken in Europa, Zuid-Amerika en de NAFTA. Het heeft zich gevestigd als een belangrijke wereldwijde OEM-leverancier van auto's. In totaal beschikt de groep BOSAL International over 42 productievestigingen en 27 distributiecentra. De leverancier is ook actief in 23 landen. 

BOSAL Deutschland GmbH, met hoofdkantoor in Viersen, heeft meer dan 70 mensen in dienst. Een servicecentrum is gevestigd in Garbsen bij Hannover. Om aan de toenemende vraag naar BOSAL's hoogwaardige auto-onderdelen te voldoen, onderhoudt het bedrijf verschillende productie- en onderzoekspartnerschappen. De onderneming heeft ook succesvolle joint ventures opgezet met een aantal grote industriële ondernemingen. 

De BOSAL productenreeks

Met zijn schat aan ervaring maakte het merk naam als fabrikant van hoogtechnologische producten voor de automobielindustrie. Het levert de originele uitrusting voor bekende automerken zoals:

 • Audi
 • Jaguar
 • Honda
 • VW
 • Volvo 
 • Renault

Daarnaast vervaardigt de onderneming onderdelen voor de aftermarket en de accessoiremarkt. U vindt ook tal van onderdelen van BOSAL hier bij Motointegrator. 

Op het gebied van systemen voor de zuivering van uitlaatgassen omvat het assortiment van de leverancier:

 • flexibele koppelingen 
 • uitlaatpijpen 
 • geluidsabsorberende onderdelen

Voor een ongecompliceerde montage van uw reserveonderdelen ontvangt u montagekits voor het uitlaatsysteem van BOSAL. Behalve het uitlaatsysteem van hoge kwaliteit omvat dit ook het nodige gereedschap zoals bouten en moeren, alsmede een ophangoog voor het uitlaatsysteem. 

Bestel BOSAL auto-onderdelen bij Motointegrator

Vind BOSAL auto-onderdelen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs bij Motointegrator. Onze Trusted Shops gecertificeerde online winkel bevat bijna vijf miljoen onderdelen en accessoires voor auto's, bedrijfswagens en motorfietsen. U vindt hier ook een ruim assortiment uitlaatsystemen, pakkingen, rubberen dragers en andere auto-onderdelen van het fabrieksmerk BOSAL.

Jaar van vestiging: 1923
Website (Nederland): http://www.bosal.de/
Website (Engels): http://www.bosal.com/
BOSAL
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z