ABE

ABE auto-onderdelen

ABE (Automotive Brake Engineering) is een wereldberoemde fabrikant van remmechanismen, koppelingsbedieningen en aandrijvingen. Het biedt tal van reserveonderdelen zoals schijfremmen, remleidingen of remschoenen die van topkwaliteit zijn en beschikbaar zijn voor tal van voertuigmodellen. De focus ligt primair op de consumentenmarkt.

Motointegrator biedt een groot aantal verschillende ABE auto-onderdelen die u direct online kunt bestellen. U vindt bij ons blijvend lage prijzen en wordt razendsnel geleverd. Als u vragen of suggesties heeft over de reserveonderdelen, zal onze competente klantenservice ook proberen u te allen tijde te helpen. Hoge klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk.

Toon meer >>

Eigenschappen van ABE auto-onderdelen

ABE is wereldwijd actief en is voornamelijk gespecialiseerd in Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken. Voor bijna alle voertuig- en bestelwagenmodellen zijn talrijke reserveonderdelen beschikbaar, die dankzij hun hoge kwaliteit veilig en betrouwbaar werken. Bovendien hebben ze een lange levensduur, zelfs onder meedogenloze bedrijfsomstandigheden.

Bij het vervaardigen van reserveonderdelen zorgt ABE er ook voor dat alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt en met precisie worden verwerkt.

Dit resulteert in de volgende eigenschappen:

 • Hoge slijtvastheid
 • Bestand tegen vervorming - zelfs bij hoge temperaturen
 • Veilige remprestaties bij hoge temperaturen
 • Lange levensduur

De geschiedenis van ABE auto-onderdelen

De merknaam Automotive Brake Engineering werd meer dan 30 jaar geleden voor het eerst geregistreerd in Polen. Het doel van de oprichters was het produceren van hoogwaardige, maar goedkope reserveonderdelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de consumentenmarkt.

En met succes. Want ook vandaag de dag is ABE nog steeds consistent en verkoopt het wereldwijd reserveonderdelen. Achter ABE zit het Poolse bedrijf Inter Cars SA. Dit is de grootste fabrikant en distributeur van auto-onderdelen in Oost- en Centraal-Europa.

ABE auto-onderdelen worden onder andere verkocht in de volgende landen:

 • Duitsland
 • Groot Brittanië
 • Slovenië
 • Polen
 • Rusland
 • Tsjechië

ABE is ook in veel andere landen over de hele wereld vertegenwoordigd. Talloze verschillende automerken en modellen uit Europa, Amerika en Azië worden ondersteund.

Welke reserveonderdelen produceert ABE?

ABE auto-onderdelen hebben voornamelijk betrekking op remsystemen. Maar u vindt er ook andere kleinere gebieden zoals koppelingen en aandrijvingen waarin het bedrijf actief is en reserveonderdelen produceert. Hieronder vindt u belangrijke en bekende productgroepen van ABE auto-onderdelen:

 • Remsystemen: U ontvangt een grote keuze aan verschillende reserveonderdelen die essentieel zijn voor een krachtig remsysteem. De remsystemen van ABE zijn van hoge kwaliteit, zijn gemaakt van robuuste materialen en zijn leverbaar voor bijna alle automodellen. Zo vindt u er bijvoorbeeld remschijven, blokken en remklauwen voor uw remsysteem.
 • Schijfremmen: Ze worden tegenwoordig in de meeste voertuigen gebruikt en genereren ook in gevaarlijke situaties een hoge remkracht om een voertuig snel tot stilstand te brengen. Schijfremmen van ABE werken betrouwbaar en leveren ook bij hoge bedrijfstemperaturen goede remprestaties.
 • Remschijven: Naast complete schijfremmen kunt u bij ABE ook remschijven krijgen die er onderdeel van zijn. ABE maakt robuuste en krachtige schijven die samen met de remblokken snel en betrouwbaar remmen.
 • Remblokken: Als de "remmen opnieuw moeten worden gedaan", worden vaak de remblokken bedoeld. U drukt direct op de remschijf om af te remmen en het voertuig tot stilstand te brengen. Remblokken van ABE zijn verkrijgbaar voor bijna alle automerken en -modellen en in verschillende uitvoeringen.
 • Remleidingen: ook bekend als remleidingen, leiden ze op betrouwbare wijze remvloeistof om hydraulische druk in het remsysteem te creëren. Remleidingen van ABE zijn strak verwerkt, flexibel en kunnen eenvoudig in de carrosserie worden verwerkt.
 • Trommelremmen: Ze worden voornamelijk gebruikt in kleinere voertuigen en worden in de achteras gemonteerd. ABE trommelremmen zijn leverbaar voor verschillende voertuigmodellen en bestaan uit losse onderdelen zoals wielremcilinders, remschoenen en remtrommels.
 • Remschoenen: worden gebruikt in trommelremmen. Zijn de slijtagedelen in uw voertuig helemaal versleten, dan vindt u bij ons nieuwe ABE remschoenen. De auto-onderdelen van ABE ondersteunen tal van merken en modellen.
 • Wielremcilinder: Als een trommelrem niet meer betrouwbaar werkt of volledig defect is, kan de oorzaak de cilinder zijn. Wielremcilinders van ABE zijn snel en eenvoudig te vervangen. U vindt cilinders voor modellen van VW, Peugeot en anderen.
 • Aandrijftechniek: hier draait alles om de reserveonderdelen in de aandrijflijn. Denk hierbij aan reserveonderdelen zoals druklagers, dubbelmassa vliegwielen en koppelingssets. Bent u op zoek naar de juiste aandrijving van ABE, dan bieden wij tal van onderdelen aan.
 • Koppelingsbediening: Of u nu op zoek bent naar een enkele hoofdcilinder, hulpcilinder of complete reparatiesets: wij hebben een grote keuze aan reserveonderdelen voor de ABE koppelingsbediening zodat uw koppeling weer naar behoren werkt.
 • ABS-sensoren: Als het antiblokkeersysteem niet meer goed werkt, kan dit komen door een defecte sensor. ABS sensoren van ABE zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor verschillende merken en modellen.
 • Remtrommels:  Ze vormen een belangrijk onderdeel van trommelremmen en slijtagedelen. Remtrommels van ABE zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van robuuste materialen. Dit betekent dat ze een lange levensduur hebben en betrouwbaar werken.

Hoe vind ik de juiste ABE auto-onderdelen?

Bent u op zoek naar geschikte ABE auto-onderdelen voor uw voertuig? In dit geval kunt u het beste de praktische filterfunctie in onze online winkel gebruiken.

Bepaal eerst in welke hoofdcategorie u op zoek bent naar ABE auto-onderdelen. Bijvoorbeeld schijfremmen. Selecteer in de volgende stap het merk van uw voertuig in de categorie en vervolgens het model.

U krijgt dan alle geschikte reserveonderdelen voor de betreffende hoofdcategorie en het voertuigmodel te zien.

Installatie tip

Weet u niet zeker hoe een rem wordt vernieuwd of hoe bepaalde reserveonderdelen worden gemonteerd? In dit geval is het beter om naar een gespecialiseerde werkplaats te gaan om de reserveonderdelen professioneel te laten installeren. Een storing in het remsysteem kan ernstige gevolgen hebben.

Koop ABE auto-onderdelen bij Motointegrator

Wilt u uw remmen vervangen of onderhoudswerkzaamheden aan de koppeling uitvoeren? Hiervoor bieden wij u de juiste ABE auto-onderdelen voor alle merken en voertuigmodellen. Bij ons krijgt u de hoogste kwaliteit tegen redelijke prijzen en snelle levering binnen 2-4 werkdagen .

Heeft u algemene vragen over ABE auto-onderdelen of weet u niet zeker welke onderdelen geschikt zijn voor uw voertuigmodel? Onze klantenondersteuning is hiervoor beschikbaar en helpt u graag verder.

Website (Nederland): http://www.abebrakes.com/?lang=DE
Website (Engels): http://www.abebrakes.com/?lang=EN
ABE
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z