De populairste auto’s van de Duitsers

0
506
De populairste auto
© Maridav / Shutterstock

De wereld van de chauffeurs zit vol met stereotypen. U zou u kunnen voorstellen dat Mini-rijders vrouwelijker zijn, terwijl u verwacht een man uit een Porsche te zien stappen. En er zijn ook nogal wat vooroordelen over de leeftijd en de herkomst van bestuurders van verschillende automodellen.

Maar welke daarvan zijn waar en welke zijn gewoon verzonnen? Een analyse van de autoverzekeringen die in 2014 door particulieren in Duitsland zijn afgesloten, maakt duidelijk wat de populairste auto’s zijn.

De populairste auto van iedereen: de VW Golf

De populairste auto onder Duitsers is de VW Golf – 7,2 procent van de verzekerde auto’s was dit model. Hij wordt op de tweede en derde plaats gevolgd door de BMW 3-serie met 4,4 en de Opel Astra met 3,2 procent.

VW is zeer populair bij beide geslachten. 17,9 procent van de Duitsers zweert bij het nationale automerk. Bij de vrouwen zijn Opel (11,1 procent) en Ford (8,6 procent) ook zeer populair, terwijl bij de mannen BMW Opel naar de derde plaats verdringt.

Overigens is het aandeel mannelijke autobezitters het hoogst bij de merken Porsche en Jaguar – meer dan 80 procent. Anderzijds zijn er bijzonder veel vrouwen onder de eigenaars van Mini’s (vrouwenaandeel van meer dan 50 procent) en Suzuki subcompacts (ongeveer 45 procent).

Reserveonderdelen voor uw favoriete auto in de online winkel van Motointegrator

Of u nu een Opel Corsa rijdt of liever een VW Golf – in het uitgebreide assortiment van Motointegrator vindt u voor elk populair automodel geschikte auto-onderdelen. Bestel ze eenvoudig en laat ze thuis bezorgen. Profiteer nu van Motointegrator’s top service en prijzen!

Bron: http://www.auto-news.de/