Contitech: Nu geven we 5 jaar garantie

0
161
ContiTech monteur

Werkplaatsen die aanspraak willen maken op de garantietermijn van 5 jaar hoeven zich maar één keer te registreren op www.continental-engineparts.com. Vanaf dat moment profiteren zij van de vijf jaar fabrieksgarantie voor alle aandrijfriemen en riemcomponenten die zij voortaan in de personenauto installeren en afkomstig zijn uit het productprogramma Automotive Aftermarket van ContiTech. Bovendien ontvangen geregistreerde werkplaatsen ieder kwartaal de e-mail-nieuwsbrief met informatie over nieuwe producten en waardevolle tips voor de werkplaats.

“De producten van ContiTech voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden vervaardigd met de nieuwste productiemethoden en materialen. Daarom zijn wij als “original equipment manufacturers” de eerste keus voor een breed scala van autofabrikanten, zegt Jens Heitkemper van de marketing service. “Dit geeft ons voldoende zekerheid om een dergelijke garantie te geven.”

De garantie geldt voor autowerkplaatsen in de 47 deelnemende Europese landen. Zij kunnen alle een garantieperiode van 5 jaar krijgen vanaf de datum van installatie van het product. Een landskeuze is op het registratieformulier zichtbaar. “Mocht ons product materiaal- of fabricagefouten vertonen, dan nemen wij de reparatiekosten of de vervanging van het gewraakte product voor onze rekening”, zegt Heitkemper. “De afwikkeling van de garantie verloopt via de handelaar bij wie het product werd gekocht. Aankoop en installatiedatum dienen te worden aangetoond met bonnen en dergelijke. En het product moet uiteraard zijn geïnstalleerd door gekwalificeerd vakpersoneel.”

De garantie is uitgesloten indien de installatie of de behandeling van de producten ondeskundig wordt uitgevoerd of wanneer de actuele specificaties van de fabrikant van het voertuig zoals de onderhoudsintervallen, niet zijn nageleefd. Mocht het product als gevolg van normale slijtage, externe invloeden zoals vreemde lichamen, verontreiniging door vloeistoffen, door verkeerd gebruik of door milieuomstandigheden uitgevallen  zijn, zoals dat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij tuning of de racesport, vervalt de garantie eveneens.