STEINHOF

STEINHOF onderdelen en accessoires

Steinhof, opgericht in 1960, is vooral bekend voor zijn onderdelen voor aanhangwagens. Bij Motointegrator, kunt u talrijke Steinhof auto-onderdelen krijgen die een veilige werking van de aanhanger mogelijk maken. Naast trekhaken kunt u ook stekkers, trekhaakkoppen, elektrische kabelbomen, trekhaken, remonderdelen en andere producten van de fabrikant Steinhof krijgen.

Toon meer >>

Producten van de fabrikant Steinhof 

Het bedrijf Steinhof werd opgericht in 1960. Sindsdien heeft de onderneming zich gespecialiseerd in de productie van aanhangerkoppelingen en remblokken voor alle soorten personenauto's en bestelwagens. De grootste Poolse fabrikant exporteert ongeveer 40 procent van zijn productie naar de volgende landen:

 • Duitsland
 • Finland
 • Holland
 • Tsjechische Republiek
 • Denemarken
 • Slowakije
 • Hongarije
 • Estland
 • Griekenland
 • Oekraïne

De gedistribueerde producten hebben de vereiste certificaten en typegoedkeuringen. 

Aanhangerkoppelingen van Steinhof

Als u een aanhangwagenkoppeling wilt kopen, moet u een keuze maken tussen een koppeling met een starre of een afneembare kogel. 

Aanhangerkoppeling met starre kogel: Bij dit Steinhof-product wordt de koppelkogel met een montageschroef aan het voertuig bevestigd. Het verwijderen van de kogel is zeer eenvoudig, aangezien u alleen de schroef hoeft los te draaien. Deze oplossing van Steinhof is optimaal voor mensen die een hoge betrouwbaarheid verwachten voor een lage prijs. 

Automatisch afneembare aanhangwagenkoppeling: Met de automatisch afneembare aanhangwagenkoppeling van Steinhof is er geen fysieke kracht of gereedschap nodig voor montage of demontage. De koppeling is voorzien van sloten die bescherming bieden tegen diefstal. Bovendien kunnen de koppelingen verticaal of horizontaal worden verwijderd. Door middel van een borgpen wordt de kogel automatisch vastgezet. 

Alle aanhangerkoppelingen van Steinhof zijn gemaakt van speciaal geselecteerde materialen, zodat u ook van deze fabrikant de hoogste kwaliteit krijgt. Om veiligheidsredenen moeten alle aanhangerkoppelingen een vermoeiingstest van 50 uur doorstaan voordat ze in de handel komen. Bovendien wordt hun sterkte getest gedurende twee miljoen cycli onder de gegeven belasting. Deze tests worden uitgevoerd om een constante en hoge kwaliteit van de serieproducten te waarborgen. 

Uiteraard wordt ook voor Steinhof-aanhangerkoppelingen regelmatig nagegaan of ze voldoen aan de eisen van UN/RCE-reglement nr. 55. Goedkeuringen nrs. e30 en e20 zijn het resultaat van deze tests. Bovendien wordt de kwaliteit bevestigd met certificaat nr. e4, dat wordt afgegeven door de in Nederland gevestigde RDW. 

Remblokken van Steinhof

Steinhof heeft ook meer dan 60 jaar ervaring in de productie van remvoeringen, wat tot uiting komt in de kwaliteit. De asbestvrije mengsels van frictiematerialen die voor de productie nodig zijn, zijn afkomstig van beproefde en gecertificeerde leveranciers. De productie vindt plaats in geautomatiseerde productielijnen, waarbij elke fase wordt getest door een gespecialiseerd laboratorium, onder toezicht van het eigen centrum voor onderzoek en ontwikkeling. 

Steinhof remblokken worden gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

 • optimaal remeffect
 • geringe slijtage
 • laag geluidsniveau
 • stabiele wrijvingscoëfficiënt
 • weerstand tegen remfading
 • speciale nokken en anti-cellulaire lak tegen lage trillingen

De fabrikant Steinhof

Stanislaw Steinhof begon met de vervaardiging van diverse producten in een thuiswerkplaats, samen met enkele collega's. Zijn doel was om een succesvol bedrijf op te zetten. Vandaag telt Steinhof 230 werknemers, drie filialen en twee professionele autodiensten, zodat dit doel van de stichter is bereikt. Vandaag de dag is Steinhof één van de grootste fabrikanten van trekhaken in Europa en één van de grootste fabrikanten van remblokken in Polen, met een totale oppervlakte van meer dan 15.000 vierkante meter. 

Jarenlange ervaring, die van generatie op generatie werd doorgegeven, en innovatieve en moedige beslissingen hebben het bedrijf succesvol gemaakt. Tot op de dag van vandaag staat het merk Steinhof voor producten van hoge kwaliteit en een lange levensduur.

De geschiedenis van Steinhof

In 1960 werd het bedrijf opgericht door Stanislaw Steinhof. In 1981 werd de tweede vestiging van het bedrijf geopend, gespecialiseerd in de productie van aanhangwagenkoppelingen. In 1993 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar Marek Steinhof. Als gevolg van de verplaatsing van de onderneming waren vanaf 1997 twee productie-eenheden in Tarnow in bedrijf voor de productie van aanhangerkoppelingen en remvoeringen. 

Steinhof nam voor het eerst deel aan de Frankfurt Motor Show in 2000 en ontving een kwaliteitsmanagement certificaat. In 2019 werd het innovatieve mechanisme van een afneembare aanhangerkoppeling aan het productgamma toegevoegd. In 2020 werd de 60e verjaardag van het bedrijf gevierd. 

De kwaliteit van Steinhof producten

Om een optimale kwaliteit van de producten te garanderen, laat het bedrijf Steinhof ze testen in een intern laboratorium. Het bedrijf investeert voortdurend in de kwaliteit van het product en in verdere ontwikkeling. Dit betekent dat aanpassingen worden aangebracht aan de normen en eisen die door de autofabrikanten zijn vastgesteld en die ook door de toepasselijke wettelijke voorschriften worden vereist. 

Steinhof gebruikt enkel gecertificeerde componenten voor zijn producten. Zowel het fabricageproces in de productiehallen als het opslagproces worden streng gecontroleerd. Maar niet alleen deze twee gebieden worden gecontroleerd, maar ook de leveranciers van de productiematerialen. 

Een intern centrum voor onderzoek en ontwikkeling, dat samenwerkt met de afdeling kwaliteitscontrole, verwerkt, test en introduceert nieuwe technische oplossingen. Voorts plegen deze centra gezamenlijk overleg over de productie van trekhaken en remblokken. In het laboratorium van de onderneming worden tests uitgevoerd met betrekking tot zowel de fysische als de mechanische eigenschappen van wrijvingsmaterialen. 

Bestel Steinhof auto-onderdelen online tegen lage prijzen

In de Motointegrator online winkel vindt u de juiste Steinhof aanhangwagenkoppeling voor meer dan 500 verschillende voertuigmodellen, en van optimale kwaliteit. Met onze gebruiksvriendelijke zoekfunctie kunt u het juiste model reserveonderdeel voor uw voertuig zoeken en het vervolgens vanuit uw eigen huis bestellen. Wij zullen uw bestelling snel verwerken en u zult uw product binnen enkele dagen ontvangen.

Jaar van vestiging: 1960
Website (Nederland): http://www.steinhof.pl/index.php
Catalogus van de fabrikant: http://www.steinhof.pl/index.php?page=katalogi
STEINHOF
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z