SNR

SNR Auto-onderdelen, auto-accessoires

SNR: Lagers en gewrichten van de pionier van de auto-industrie

SNR is al meer dan 100 jaar één van de grote namen in de auto-industrie. Het bedrijf zet maatstaven in de ontwikkeling van innovatieve producten voor de OEM- en reserveonderdelenmarkt en is ook betrokken bij technologiegerichte en zeer innovatieve industrieën, waaronder vliegtuigtechnologie, windenergie, landbouw- en bouwmachines, mijnbouwtechnologie en spoorwegtechnologie. De NTN Corporation achter SNR is één van de wereldleiders in de ontwikkeling en fabricage van lagers en homokineten.

Toon meer >>

Over SNR: meer dan 100 jaar ervaring in auto-onderdelen

NTN-Europe, voorheen bekend als NTN-SNR Roulements, is onderdeel van NTN Corporation en heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het begon in 1916 toen de Zwitser Jacques Schmid een fabriek opzette om lagers te vervaardigen in Annecy, Frankrijk. In de jaren tussen de twee wereldoorlogen groeide het bedrijf snel door een explosieve vraag. Na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf overgenomen door Renault en omgedoopt tot SNR.

Het bedrijf is in de loop van de decennia geleidelijk uitgebreid en heeft zich zo ontwikkeld tot een van de wereldmarktleiders voor auto-onderdelen zoals rollagers, aandrijfkoppelingen, ophangingscomponenten, lineaire modules en span- en buigrollen. NTN-SNR realiseert een jaaromzet van 1,1 miljard euro (2020) in Europa met circa 6.500 medewerkers. Dagelijks produceren de 26 productielocaties enkele honderdduizenden artikelen die onder de merken NTN, SNR, BCA en BOWER worden verkocht.

De NTN Corporation heeft wereldwijd ongeveer 25.000 medewerkers op 76 productielocaties en 97 verkoopkantoren op alle continenten. De groep realiseert een jaaromzet van ongeveer 5,4 miljard euro. NTN Corporation is de op één na grootste fabrikant van homokineten en de op twee na grootste fabrikant van lagers ter wereld. De groep nam in 2007 NTN-SNR Roulements over om de aanwezigheid van het bedrijf met Japanse roots in Europa te versterken.

Innovatieve technologieën van SNR in Europa

Om wereldwijd nummer 1 te worden, werken de experts van SNR hard aan zichzelf en de fabricageprocessen. Planmodel is de “ productiefabriek van de toekomst ”. De afdeling onderzoek en ontwikkeling werkt niet alleen aan het verbeteren van aandrijfassen, gewrichten en wiellagers, maar ook aan het optimaliseren van fabricageprocessen, bijvoorbeeld voor de fabricage van rollagers.

Om de productie-installatie van de toekomst te realiseren, vertrouwen de ingenieurs en productietechnici op een hoge mate van automatisering in de productie, intelligente en genetwerkte systemen, moderne technologieën en speciale mechatronische processen.

Spot on: Innovaties bij SNR

SNR investeert jaarlijks 3,3 procent van haar omzet in R&D en bewijst daarmee keer op keer haar innovatieve kracht. Naast de auto-industrie profiteren ook gebieden als luchtvaart en robotica van de technische innovaties. Voorbeelden van huidige innovaties:

 • SNR-wiellagers spelen een grote rol bij de ontwikkeling van zuinige voertuigen. Het resulterende lager vermindert het gewicht van de voertuigen en draagt zo bij aan een vermindering van de CO₂-uitstoot tot 2,8 g/km.
 • Een speciale wielnaafmotor voor kleine elektrische voertuigen maakt de compacte montage van de SNR-aandrijving in de wielnaaf mogelijk. Hierdoor valt de normale aandrijflijn weg en kan het rijgedrag worden geoptimaliseerd.
 • Dankzij beschermde pendelrollagers zorgt SNR ervoor dat er geen vuil kan binnendringen. Ondanks dat ze even groot zijn, halen de lagers hogere snelheden tegen lagere kosten.
 • SNR heeft een tandwielactuator ontwikkeld die tal van functies bevat, zoals een kogelomloopspindel aandrijving, de besturingssoftware en een absolute waarde-encoder in een compacte behuizing.

Het SNR-assortiment: Veelzijdigheid voor automotive en industrie

NTN-SNR zet haar productiecapaciteit in voor de meest uiteenlopende productlijnen. Deze omvatten bijvoorbeeld:

 • rollager
 • lagerhuizen en behuizingslagers
 • automotive aftermarket
 • Heavy Duty aftermarket
 • lineaire technologie
 • Sensoren, homokineten en speciale lagers

In de aftermarket-sector onderscheidt SNR drie categorieën:

Onderdelen voor het landingsgestel van SNR

Bij de ontwikkeling van reserveonderdelen voor voertuigen staat compromisloze veiligheid voorop. Het resultaat is een productassortiment dat meer dan 2.500 artikelen omvat en ongeveer 98 procent van het Europese wagenpark en een groot deel van de Aziatische autofabrikanten dekt. Het assortiment omvat deze assortimenten:

 • Wiellagers: Ongeveer 1300 wiellagersets van SNR zorgen voor een uitstekende dekking voor ongeveer 60 fabrikanten. Een wiellagerset bevat alle componenten voor het monteren van de wiellagers en vereenvoudigt het werk aanzienlijk. Het bedrijf voert verschillende expansiestadia uit van eenrijige kegel- of kogellagers tot patroon- en wielnaaflagers tot dubbele flenslagers.
 • Wielsnelheidssensoren: Met zijn sensoren dekt SNR meer dan 7000 voertuigtoepassingen. Het bereik is verdeeld in ongeveer twee derde actieve en een derde passieve sensoren.
 • Remschijven: SNR remschijven zijn voorzien van een geïntegreerd wiellager.
 • Vering: Ongeveer 400 producten met veerpootlagersets, veerpootlagers en rubber-metaalelementen bieden een hoog niveau van comfort, meer veiligheid en geoptimaliseerd stuurgedrag.
 • Constante snelheidskoppelingen: Enkele miljoenen constante snelheidskoppelingen per jaar getuigen van een enorme expertise op het gebied van aandrijfassen. Ze voldoen aan de hoge eisen van de autofabrikanten.

Reserveonderdelen voor SNR-motorbesturing

SNR biedt een breed scala aan reserveonderdelen voor motordistributie en cilinderkoppen die geweldige prestaties garanderen dankzij hoogwaardige riemen en poelies. Ook hier haalt het bedrijf een dekkingsgraad van 97 procent ten opzichte van de in Europa gangbare voertuigen en merken. Het assortiment omvat meer dan 600 distributieriemsets van SNR, met en zonder waterpomp. Daarnaast meer dan 600 verschillende span- en buigrollen en riemspanners.

SNR overtuigt met een grote verscheidenheid aan starre, automatische en dynamische spanrollen, hydraulische spaninrichtingen en omkeerrollen met tandriemprofiel. Doordachte riemen, V-riem sets, gedempte riemschijven, V-riem geleidingsrollen en V-riem spanrollen van SNR zorgen ervoor dat de hulpaandrijvingen in de motorruimte soepel lopen.

Transmissie onderdelen van SNR

SNR biedt een breed scala aan transmissiesteunen en andere onderdelen voor de ideale werking van automatische en handmatige transmissies. Er zijn meer dan 300 transmissiesteunen die worden gebruikt in ongeveer 200 transmissies voor Aziatische en Europese voertuigen. De kracht van SNR-transmissielagers is hun gegarandeerde spelingvrije installatie. Ze zorgen voor een betrouwbare werking, zelfs onder uitdagende omstandigheden zoals hoge bedrijfstemperaturen of slechte smering. De koppelingslagers van SNR overtuigen door hun langere levensduur, die wordt bereikt door het gebruik van speciaal plaatstaal en afdichtingen.

Koop lagers & gewrichten van SNR online bij Motointegrator

In de Motointegrator online winkel vindt u het gehele assortiment SNR producten. Of het nu gaat om aandrijfassen, transmissielagers of krukassen, u kunt kiezen uit ongeveer vijf miljoen reserveonderdelen van premiumfabrikanten. Bestel de auto-onderdelen die u nodig heeft online en profiteer van een snelle levering binnen slechts twee tot vier werkdagen.

Jaar van vestiging: 1916
Website (Engels): http://snr-ntn.co.uk/
Catalogus van de fabrikant: https://www.ntn-snr.com/catalogue/fr/en-en/index.cfm?page=/catalogue/home/ra
SNR
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z