PIERBURG

PIERBURG auto-onderdelen

PIERBURG is een pionier in de productie van carburateurs en een specialist op het gebied van luchttoevoer, smoorkleppen en vermindering van schadelijke stoffen. Het in Neuss gevestigde bedrijf is een gerenommeerde toeleverancier voor de auto-industrie. In de online winkel van Motointegrator vindt u tal van auto-onderdelen van het premium merk tegen aantrekkelijke prijzen.

Toon meer >>

Geschiedenis van PIERBURG GmbH

De wortels van PIERBURG GmbH liggen in Berlijn en Parijs: In 1909 stichtte Bernhard Pierburg (1869-1942) samen met zijn broers Heinrich-Hermann en Wilhelm de staalhandelsonderneming Gebr. Pierburg oHG in Wilmersdorf bij Berlijn. In 1923 werd zij omgezet in een naamloze vennootschap. Drie jaar later nam PIERBURG de firma Arthur Haendler & Cie. over en daarmee ook de licentie om Franse Solex carburateurs te produceren. In de periode die volgde, domineerde de firma PIERBURG de carburatormarkt.

In 1928 ontwikkelde de zoon van Bernhard Pierburg, Alfred, zijn eigen carburateur, die werd gebruikt in bedrijfsvoertuigen van Hannoversche Maschinenbau AG (Hanomag-voertuigen). In 1935 richtten de Pierburgs de Deutsche Vergaser-Gesellschaft (DVG) op.

Pierburg AG werd eind jaren dertig geliquideerd.

In 1937 richtten Bernhard Pierburg en zijn vier zonen de familieholding Gebr. Pierburg KG op. Zo fuseerden zij de Deutsche Vergaser-Gesellschaft mbH en de Autotechnik Beteiligungs- und Verwertungs GmbH. Door bewapeningsbevelen groeide Alfred Pierburg uit tot leider op het gebied van militaire economie in het Westen en verwierf hij een goede reputatie. Hij coördineerde de wapenproductie in bezet Frankrijk. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werden de productiefaciliteiten van DGV echter in beslag genomen en ontmanteld.

In 1946 begon Alfred Pierburg van nul in Neuss en West-Berlijn: hij richtte een nieuw bedrijf op en groeide uit tot een van de belangrijkste carburateurfabrikanten in Duitsland.

De Düsseldorf Rheinmetall Group nam PIERBURG in 1986 over. In 1998 fuseerde het bedrijf met KS Kolbenschmidt GmbH Neckarsulm tot Kolbenschmidt Pierburg AG. Binnen de Kolbenschmidt Pierburg Group wordt PIERBURG gezien als expert op het gebied van emissiereductie, luchttoevoer en smoorkleppen.

In 2007 heeft het bedrijf de productgebieden water-, olie- en vacuümpompen afgesplitst in Pierburg Pump Technology GmbH.

PIERBURG auto-onderdelen van hoge productiekwaliteit voor hoge eisen

Identificeer en vervang defecte brandstofpomp

Een brandstofpomp transporteert de benzine naar de injectie-eenheid. Brandstof die niet nodig is, keert via een retourleiding terug naar de brandstoftank.

De uitstoot van vervuilende stoffen door auto's en vrachtwagens is een constante bron van maatschappelijk debat. Omwille van het milieu moet schade aan voertuigen zo snel mogelijk worden hersteld. De brandstof wordt pas optimaal verbrand als alle componenten perfect functioneren. De benzinepomp of brandstofpomp werkt in de meeste voertuigen elektrisch. Het is geen slijtagegevoelig onderdeel. De meeste brandstofpompen gaan de hele levensduur van het voertuig mee. Er kan echter nog steeds mechanische schade optreden.

Zo herkent u een defecte brandstofpomp:

 • Het brandstofverbruik van uw auto neemt toe.
 • De prestaties van het voertuig nemen in de loop van de tijd af.
 • Uw auto begint te schokken door fluctuaties in het motortoerental.
 • De auto start slechter.
 • Wanneer u gas geeft, reageert de motor meer dan normaal.

Als deze symptomen optreden, is de brandstofpomp mogelijk defect. Er kan echter ook een andere reden achter zitten. Als u niet zelf aan de slag wilt met het oplossen van problemen, neem dan contact op met een gespecialiseerde werkplaats die u vertrouwt.

PIERBURG biedt hoogwaardige brandstofsystemen die u eenvoudig in onze online winkel kunt bestellen. Zelfs als u de brandstofpomp niet zelf wilt vervangen, heeft u nog de mogelijkheid om geld te besparen door bij Motointegrator te kopen: koop uw nieuwe pomp bij ons en breng deze naar de werkplaats voor installatie.

Detecteren en vervangen van kapotte koelwaterpomp

De waterpomp zorgt voor een optimale circulatie van de koelvloeistof zodat de door de verbrandingsmotor geproduceerde warmte kan worden afgevoerd naar de omgeving. Alleen dan werkt de motor in het ideale temperatuurbereik.

Indicaties van een defecte koelwaterpomp:

 • water onder de auto
 • bonkende of knarsende geluiden tijdens het rijden
 • beschadigde afdichtingen (scheuren)

Als er koelvloeistof ontsnapt, moet de pomp zo snel mogelijk worden vervangen. Anders bestaat het risico op motorschade. Het is zinvol om dit onderdeel door een gespecialiseerde werkplaats te laten vervangen, aangezien de pomp moet worden afgesteld. U kunt nog steeds geld besparen: Koop uw nieuwe PIERBURG koelwaterpomp bij Motointegrator en lever deze in bij de vakwerkplaats voor montage.

Bestel brandstofsystemen, uitlaatsystemen en andere PIERBURG auto-onderdelen handig online

Bij Motointegrator vindt u tal van PIERBURG auto-onderdelen tegen redelijke prijzen.

Ons assortiment omvat onder andere:

 • EGR kleppen van PIERBURG
 • PIERBURG brandstofpompen
 • Turbolader van PIERBURG
 • PIERBURG afsluiters en drukomvormers
 • Luchtstroommeter van PIERBURG
 • PIERBURG koelsystemen
 • PIERBURG waterpompen en nog veel meer

Met andere woorden: bij Motointegrator krijgt u alles van EGR-kleppen en koelwaterpompen tot injectiespuitstukken van PIERBURG. Heeft u een specifiek reserveonderdeel nodig? Met behulp van onze slimme zoekfunctie vind u snel en eenvoudig het juiste product. Klik op het vergrootglas en typ de zoekterm in.

Het uitgebreide assortiment van Motointegrator omvat ongeveer 5 miljoen reserveonderdelen en accessoires voor alle automerken van premiumfabrikanten of topmerken tegen redelijke prijzen. Bij ons vindt u zeker wat u zoekt!

Waarom u PIERBURG auto-onderdelen zou moeten bestellen bij Motointegrator

Met een online aankoop bent u onafhankelijk van reguliere openingstijden. U kunt op uw gemak de benodigde voertuigcomponenten uitkiezen en 24 uur per dag bestellen. U profiteert van een razendsnelle levering: wij leveren uw bestelling betrouwbaar in slechts twee tot vier werkdagen. U kunt de bestelde reserveonderdelen in zeer korte tijd monteren – of ze aan uw vakwerkplaats doorgeven.

Concentreer u op uw voertuig. Wij leveren u de auto-onderdelen die u nodig heeft.

Onze service en de hoge kwaliteit van onze producten hebben al vele klanten overtuigd. Dit komt tot uiting in positieve klantbeoordelingen en een hoge klanttevredenheid. Wij zijn Trusted Shops gecertificeerd. Dit betekent dat u geen enkel risico neemt met een online bestelling.

Mocht u nog vragen hebben, dan helpt onze klantenservice u graag verder. Als u een artikel toch wilt retourneren, maak dan gewoon gebruik van onze retourservice.

Bestel uw Pierburg auto-onderdelen en andere accessoires voor uw voertuig vandaag nog in onze online winkel!

FAQ's: De meest gestelde vragen over PIERBURG auto-onderdelen

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over het merk PIERBURG. Bent u op zoek naar informatie die niet in deze veelgestelde vragen staat? Neem contact op met onze competente klantenservice! Onze medewerkers helpen u snel en gemakkelijk verder.  

Hoe goed zijn PIERBURG auto-onderdelen?

PIERBURG heeft bijna 100 jaar ervaring op het gebied van motortechniek. Door zijn vakbekwaamheid en zijn hoge productiekwaliteit heeft het bedrijf een leidende positie op de internationale markten in de productie en levering van auto-reserveonderdelen. 

Waar produceert PIERBURG auto-onderdelen?

PIERBURG produceert zijn auto-onderdelen in Neuss. Daar wordt dagelijks 45 ton aluminium verwerkt.

Welke reserveonderdelen produceert PIERBURG Autoteile?

PIERBURG produceert uitlaatsystemen, brandstofpompen, kleppen en drukomvormers, koelsystemen, waterpompen, remsystemen, oliepompen en injector-inzetstukken.

PIERBURG
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z