LUK

LuK onderdelen en accessoires

Als u een nieuwe koppeling of losse onderdelen van het merk LuK voor uw voertuig nodig heeft, bieden wij u ruime keuze. Of u nu aandrijflijnen, koppelingssets met dubbel massa vliegwiel, koppelingssets met star vliegwiel of koppelingsplaten van LuK nodig heeft - Motointegrator biedt een assortiment van rond de vijf miljoen onderdelen en accessoires van de verschillende fabrikanten.

Toon meer >>

Producten van LuK

Het LuK assortiment omvat talrijke onderdelen voor de meest voorkomende voertuigmodellen. Vacuümpompen, spoorlagers, onderdelen voor het stuursysteem en de aandrijflijn zijn slechts enkele deelgebieden. Het bedrijf is gespecialiseerd in koppelingen. 

Koppelingen van LuK

De focus van de fabrikant LuK ligt op koppelingen, die indruk maken door hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Een koppeling scheidt de krachtoverbrenging van de motor en de versnellingsbak tijdens het schakelen, zodat de volgende hogere (of lagere) versnelling kan worden ingeschakeld. Het vele schakelen veroorzaakt na verloop van tijd slijtage aan de koppelingsplaten of tanden van de koppeling. Piepende of knarsende geluiden bij het wegrijden of het schakelen zijn mogelijke tekenen dat de koppeling onderhoud nodig heeft. 

Naast de klassieke handgeschakelde versnellingsbak zijn er moderne voertuigen met een versnellingsbak met dubbele koppeling, waarbij de versnellingsbak en de motor eveneens zijn ontkoppeld - maar dan geautomatiseerd en met twee koppelingen. 

Het merk Luk levert u alle koppelingstechnologieën (conventionele of zelfstellende koppeling, dubbele koppeling en andere producten). Als een reparatie noodzakelijk is, biedt LuK een enorm productportfolio voor een optimale reparatie. Niet alleen sets zijn verkrijgbaar, maar ook een breed scala van afzonderlijke onderdelen. 

De volgende koppelings reparatiesets van LuK zijn ook voor u beschikbaar bij Motointegrator:

  • LuK RepSet: geschikt voor handkoppelingen, inclusief koppelingsplaat, ontkoppelingslager en koppelingsdrukplaat.
  • LuK RepSet Pro: geschikt voor hydraulische koppelingssystemen, met inbegrip van koppelingsplaat, centrale ontkoppelingslager, koppelingsdrukplaat en slaafcilinder
  • LuK RepSet DMF: koppeling en dubbelmassa-vliegwiel, inclusief de bijbehorende bevestigingsbouten
  • LuK RepSet 2CT: geschikt voor droge en natte dubbele koppelingen, inclusief de nodige onderdelen voor vervanging.

Koelsystemen van LuK

De koelvloeistofpomp van LuK garandeert de circulatie van de koelvloeistof en transporteert zo de onnodige warmte uit de motor. De warmteafvoer wordt geregeld door thermostaten in de verschillende koelcircuits. Dit zorgt voor een optimale bedrijfstemperatuur, zodat de motor geen hitteschade oploopt en niet te veel brandstof verbruikt. 

Dankzij de moderne produkttechnologieën die worden toegepast, is het mogelijk het koelsysteem alleen te laten werken wanneer dat nodig is of wanneer het nodig is de bedrijfstemperatuur sneller te bereiken. De koelvloeistofpomp staat bloot aan allerlei spanningen, bijvoorbeeld als gevolg van verschillende residuen in het koelcircuit, verschillende deeltjes of algemene slijtage. Regelmatig onderhoud is dan ook noodzakelijk om de perfecte werking van het voertuig te garanderen. 

Het merk LuK

Het merk LuK staat in de eerste plaats voor producten die te maken hebben met de aandrijflijn in voertuigen. LuK maakt ook indruk met de kwaliteit van koppelingen, drukplaten, koppelingsplaten en andere reserveonderdelen. De onderneming heeft ook een snelle groei kunnen realiseren door de voortdurende verdere ontwikkeling en optimalisering van haar producten. 

Geschiedenis van LuK

In 1965 werd het Duitse merk LuK opgericht door de gebroeders Schaeffler en produceerde het onderdelen voor koppelingen en ontkoppelingssystemen. Door inventiviteit en ambitie hebben de broers het merk succesvol gemaakt. LuK onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen en de nauwkeurige afwerking van de afzonderlijke onderdelen. Reeds in 1970 werden productiefaciliteiten geopend in Brazilië en Mexico. In 1974 werden de eerste dubbele LuK-membraanveerkoppelingen voor tractoren geproduceerd.

In 1985 werd begonnen met de massaproductie van LuK's sportkoppelingen en vliegwielen met dubbele massa, die onder meer werden gebruikt door de autofabrikant BMW. In de jaren negentig breidde LuK zijn productportfolio uit met servopompen en andere motor-, chassis- en aandrijflijnelementen, alsmede met een groot aantal producten op het gebied van trillingsdemping. 

Vandaag de dag produceert LuK originele uitrustingen voor 's werelds grootste autofabrikanten, zoals: 

  • Porsche
  • Volkswagen
  • BMW 
  • Mercedes-Benz

LuK's bedrijfsfilosofie

Bij LuK, is kwaliteit een topprioriteit. De kwaliteitsborging is derhalve rechtstreeks in het productieproces geïntegreerd. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig audits uitgevoerd. Er zijn wereldwijde normen voor veiligheid op het werk, energiebeheer en milieuvriendelijke productie vastgesteld. Door eerder dan gepland te voldoen aan de strenge Europese milieubeschermingsrichtlijn EMAS, heeft Schaeffler, de onderneming achter het merk LuK, wereldwijd de bal aan het rollen gebracht. 

LuK producten overtuigen door kwaliteit, technologie, betrouwbaarheid, zuinigheid en innovatie. Wat de kwaliteit betreft, wordt veel aandacht besteed aan de tevredenheid van de klant en aan de wettelijke vereisten. Niet alleen de klanten liggen het bedrijf na aan het hart, maar ook de werknemers. Door een veilige werkomgeving te creëren en te handhaven die de gezondheid en de prestaties bevordert, worden het succes en het voortbestaan van de onderneming verzekerd. Deze beginselen worden wereldwijd op alle gebieden toegepast. 

Het doel is arbeidsongevallen en beroepsziekten te verminderen of te voorkomen. Het succesvol motiveren van werknemers en leidinggevenden maakt deel uit van deze filosofie, evenals het verbeteren van werkplekken en werkprocessen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door ergonomische werkplekken te ontwerpen. 

Ook op het gebied van milieubescherming speelt de Schaeffler Groep een voortrekkersrol. Door zuinig om te gaan met grondstoffen en energie worden milieuvriendelijke producten vervaardigd die zo weinig mogelijk afval, afvalwater, lawaai of andere emissies veroorzaken.

LuK auto-onderdelen - Hoogwaardige producten bestellen

Heeft u onderdelen voor de aandrijflijn nodig of een complete koppelingskit van LuK? Bij Motointegrator bent u aan het juiste adres. In onze online winkel vindt u talrijke originele LuK auto-onderdelen voor uw voertuig, bijvoorbeeld koppelingen, ontkoppelingslagers of koppelingsplaten. Alle te kopen producten worden tegen topprijzen aangeboden. Gebruik ons zoekvenster en vind snel uw geschikte reserveonderdeel. Vertrouw op onze hoge klanttevredenheid en certificering als "Trusted Shop".

Jaar van vestiging: 1965
Website (Nederland): http://www.luk.de/
Website (Engels): http://www.luk.com/
LUK
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z