HELLA

HELLA Auto-onderdelen

HELLA - meer dan 100 jaar verlichting, reserveonderdelen en accessoires voor voertuigen. 

Het beursgenoteerde familiebedrijf Hella is vooral bekend als fabrikant van koplampen, hulpkoplampen en gecombineerde achterlichten. De wereldwijde autotoeleverancier Hella is echter veel breder gepositioneerd dan algemeen bekend is. De kernactiviteiten van Hella zijn onderverdeeld in drie divisies:

- Automobielindustrie (Automotive)

- Aftermarket

- Speciale toepassingsgebieden

Meer dan 39.000 medewerkers werken voor Hella op meer dan 125 locaties in meer dan 35 landen op het gebied van auto-onderdelen, accessoires, diagnostiek en service. Misschien zitten er ook Hella producten in uw voertuig zonder dat u het weet. Hella produceert ook brandstofsystemen, ontstekingssystemen, carrosserie-onderdelen en ventilatie- en airconditioningsystemen. Hella produceert niet alleen moderne componenten voor personenauto's, maar ook voor vrachtwagens, bussen en landbouwmachines. Daarnaast ontwikkelt, produceert en verkoopt Hella producten voor speciale voertuigen in het segment Speciale Toepassingen. Bij Motointegrator kunt u vele hoogwaardige reserveonderdelen van Hella tegen gunstige prijzen krijgen.

Toon meer >>

Van leverancier voor koetsen naar leverancier voor auto's

Hella begon bescheiden in 1899 als "Westfälische Metall-Industrie Aktien-Gesellschaft" (WMI). Het assortiment was in die tijd beperkt tot kaars- en petroleumlampen en balhoorns voor rijtuigen. Pas in 1986 werd de naam Hella in de bedrijfsnaam geïntegreerd. Intussen is Hella uitgegroeid tot een wereldberoemde leverancier aan de automobielindustrie en loopt altijd voorop bij nieuwe megatrends (milieu, veiligheid en comfort). Wereldwijd werken bijna 8.000 medewerkers voor Hella op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, zodat Hella ook op actuele gebieden zoals intelligente batterijsensoren, op radar gebaseerde rijhulpsystemen en adaptieve verlichtingssystemen goed gepositioneerd is.

Hella's brede assortiment

In de loop der tijd heeft Hella zijn productassortiment voortdurend uitgebreid, zodat het familiebedrijf vele segmenten van de automobielindustrie kan bestrijken. Door onderzoek en ontwikkeling worden steeds meer gebieden ontsloten waarop Hella-producten zich kunnen handhaven.

Verlichtingstechnologie voor voertuigen

Hella ontwikkelt en produceert al vele tientallen jaren koplampen, lampen en binnenverlichting voor de meest uiteenlopende voertuigen. Dankzij de vele ambities op het gebied van onderzoek en ontwikkeling biedt Hella de nieuwste innovaties op het gebied van verlichtingstechnologie, bijvoorbeeld sensorgestuurde koplampsystemen. De sensoren detecteren de respectieve rij- en weersomstandigheden en passen de koplampen daaraan aan.

Hella onderzoekt en ontwikkelt ook op het gebied van moderne LED-koplampen met niet-verblindend groot licht (Solid State Lighting) of koplampen met tot 30.000 pixels (High Definition), die individueel kunnen worden aangestuurd.

Op camera's gebaseerde rijhulpsystemen voor voertuigen

Hella ontwikkelt ook op camera's gebaseerde rijhulpsystemen die de lichtverdeling van de koplampen optimaliseren afhankelijk van de betreffende verkeerssituatie. Daartoe nam Hella in 2006 "AGLAIA" over, een Berlijns bedrijf voor speciale visuele sensorsystemen. Al in 2008 produceerde Hella de eerste op camera's gebaseerde bestuurdersassistentiesystemen in serieproductie.

Veiligheids- en comfortsystemen

Naast veiligheids- en comfortsystemen omvat het elektronische productassortiment van Hella ook efficiëntieverbetering. Van lichte elektronicamodules in de vorm van dakbesturingseenheden, elektronische besturingseenheden met databus tot en met toegangs- en autorisatiesystemen voor aandrijvingen.

Elektromobiliteit is ook een thema bij Hella. De modules optimaliseren bijvoorbeeld het energiebeheer van het elektrische systeem van het voertuig en verbeteren de laadbalans van de accu voor een optimaal energiebeheer.

Met 24 GHz radarsensoren ontwikkelt Hella elektronische rijhulpsystemen, bijvoorbeeld rijbaanassistenten en parkeerhulp.

Bij Motointegrator vindt u meer dan 3.000 topproducten van de fabrikant Hella. Naast complete koplampen in OEM-kwaliteit of complete achterlichten vindt u in de online winkel van Motointegrator ook schakelaars, kabelsets of meer dan 250 onderdelen voor landbouwmachines. Uiteraard met korte levertijden en tegen gunstige prijzen.

Voor werkplaatsen en dealers

Naast een breed assortiment reserveonderdelen kan Hella ook scoren met diagnoseapparatuur, test- en afstelgereedschap of apparatuur voor uitlaatgastests, airconditioning- en ventilatiesystemen of motorkoeling.

Hella heeft de vinger aan de pols

Bij Motointegrator kunt u tal van producten van Hella voor voertuigverlichting online bestellen. Voertuigverlichting leidde lange tijd een schimmig bestaan, eenvoudigweg omdat geschikte technologieën ontbraken. Er is altijd een compromis gevonden tussen het in het donker feller en breder verlichten van de wegen, maar het niet verblinden van andere weggebruikers.

De lichtbronnen zijn gevuld met gassen zoals halogeen om de gloeidraden helderder te laten schijnen zonder ze direct te verbranden. Andere nieuwe ontwikkelingen maken helemaal geen gebruik van gloeidraden en gebruiken hoogspanning om een slijtagevrije boog in het xenongas te genereren. Dankzij de gemotoriseerde koplampinstellingen wordt tegemoetkomend verkeer niet verblind, ondanks de grotere lichtopbrengst.

Hella LED-lampen gaan nog verder en maken het mogelijk om het grootlicht ingeschakeld te laten zonder tegenliggers te verblinden. Dit is alleen mogelijk met koplampen met camera's, die tegemoetkomend verkeer herkennen en precies berekenen welke pixels van de koplampen ze uitschakelen.

De lichtkegel op de weg wordt niet langer coherent gegenereerd door één lichtbron, maar bestaat uit zeer veel kleine individuele velden die onder computerbesturing kunnen worden uit- of ingeschakeld. Tegemoetkomende voertuigen kunnen zo worden vervaagd zonder af te zien van optimale verlichting van de weg. Dit is slechts één van de vele voorbeelden waar ook Hella zich met zijn talrijke ontwikkelingen mee bezighoudt.

De praktische voordelen hiervan zijn dubbel waardevol. Met conventionele koplampen moet u natuurlijk het grootlicht uitschakelen wanneer een voertuig op u afkomt of voor u rijdt. Op het moment dat u dan het grootlicht uitschakelt, wordt niet alleen de weg veel korter en donkerder verlicht, maar zien uw ogen ook een tijdje weinig totdat ze weer aan de duisternis gewend zijn.

Bij Motointegrator vindt u in de online winkel via het zoekvenster vele reserveonderdelen van Hella die precies op uw voertuig passen.

Veel voordelen van moderne koplampsystemen van Hella 

Normale gloeilampen in koplampen hebben veel nadelen. Lampen met gloeilampen verbruiken veel elektriciteit en zetten meer dan 80% daarvan om in warmte. Koplampen van Hella met LED's hebben minder dan de helft van de elektriciteit nodig en zetten tot 90% van de energie om in licht. Ze worden ook slechts licht warm en niet heet.

Door de enorme hitte, maar ook door de typische trillingen in voertuigen, gaan gloeilampen met gloeidraden snel kapot. LED's hebben een vrijwel onbeperkte levensduur en zijn uiterst trillingsbestendig. Dit bespaart u niet alleen koplampfalen of het moeten kopen van nieuwe lampen, maar ook het werk en de tijd die gemoeid zijn met het vervangen van de lampen. Vooral moderne voertuigen zitten zo vol met extra onderdelen in de motorruimte dat het vervangen van de koplampen een aanzienlijke inspanning kan zijn. Vaak moeten zelfs eerst andere onderdelen worden gedemonteerd om bij de koplamp te kunnen komen.

Topkwaliteit Hella koplampen of andere producten vindt u bij Motointegrator tegen zeer scherpe prijzen.

Jaar van vestiging: 1899
Website (Nederland): http://www.hella.de
Website (Engels): http://www.hella.com
HELLA
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z