CASTROL

CASTROL - Motoroliƫn, smeermiddelen voor auto's

Castrol Autoteile werd opgericht in 1899 en maakte snel naam met zijn hoogwaardige smeermiddelen.Ā Het bedrijf is al jaren wereldmarktleider en de smeermiddelen worden in 145 landen verkocht.Ā Talloze medewerkers wereldwijd coƶrdineren, ontwikkelen en testen zodat de uiterst hoogwaardige Castrol motoroliĆ«n en smeermiddelen altijd van de beste kwaliteit beschikbaar zijn.Ā Daarnaast past het bedrijf de producten aan de voortdurend evoluerende en innovatieve technologie aan.Ā Tegelijkertijd is Castrol ook een milieubewust bedrijf dat altijd de productie verbetert om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben.Ā Wie Castrol-producten koopt, kan er zeker van zijn dat ze doen wat ze beloven.Ā Ook dit heeft het bedrijf tot marktleider gemaakt.

Toon meer >>

Geschiedenis van Castrol-smeermiddelen

Castrol biedt al jaren bijzonder hoogwaardige smeermiddelen en motoroliƫn. Castrol werd in 1899 opgericht door Charles "Cheers" Wakefield onder de naam CC Wakefield & Company. De oprichter verkocht aanvankelijk alleen smeermiddelen voor spoorwegen en zware machines. Aan het begin van de 20e eeuw begon het bedrijf met de ontwikkeling van oliƫn voor auto's en vliegtuigen. Tijdens de ontwikkeling ontdekten de onderzoekers van het bedrijf dat ricinusolie de perfecte consistentie bood en bestand was tegen hoge temperaturen. Het nieuw ontwikkelde product heette Castrol Oil en werd gebruikt door John Alcock en Arthur Brown op de eerste non-stop transatlantische vlucht in 1919. Castrol maakt nu deel uit van de BP Group, maar heeft zijn identiteit en traditie behouden.

Competente partner met de hoogste kwaliteit

Castrol hecht bijzonder belang aan hoogwaardige smeermiddelen en motoroliƫn. Dit maakt het bedrijf tot een competente partner op het gebied van automotive technologie. Maar het Engelse bedrijf is ook actief in meer dan 40 landen in de zee- en luchtvaart, maar ook in de industrie. Met zo'n 7.000 medewerkers worden meer dan 140 landen, 2.000 partners en 800 havens bevoorraad en verzorgd. De wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingscentra zijn uitgebreid tot 13 stuks. Jaarlijks worden hier honderden nieuwe motoroliƫn, smeermiddelen en andere producten ontwikkeld en getest. Om de hoogste kwaliteit te garanderen, werkt Castrol nauw samen met toonaangevende autofabrikanten zoals Audi, Ford, Volkswagen, Honda en MAN. Dit is de enige manier om de kwaliteit voortdurend te verbeteren.

Castrol producten zijn innovatief en veelzijdig

De productassortiment van Castrol is breed en het bedrijf biedt smeermiddelen voor bijna alle motoren en machines. Castrol ontwikkelt met name motoroliƫn, maar ook tandwieloliƫn en speciale producten voor de automobiel-, tweewieler- en bedrijfswagensector. Maar het bedrijf biedt ook hoogwaardige smeermiddelen voor scheepvaart, luchtvaart en industrie. Castrol Edge, Castrol Magnatec en Castrol GTX zijn de drie productgroepen in de automobielsector. Met name het product Castrol Edge with Titanium, dat in 2014 in Duitsland werd gelanceerd, zou de oliefilmdikte verdubbelen. Tegelijkertijd vermindert het de wrijving in de motor. De Castrol Magnatec- en Castrol GTX-reeksen bieden ook meer viscositeit.

Het Castrol assortiment omvat de volgende producten:

  • MotoroliĆ«n
  • Voertuig oliĆ«n
  • MotorfietsoliĆ«n
  • Smeer- en verzorgingsproducten
  • OliĆ«n voor viertakt motoren 4T
  • OliĆ«n voor tweetaktmotoren 2T

De belangrijkste afzetmarkt van het bedrijf zijn waarschijnlijk Castrol-motoroliƫn. Hieronder vallen naast motoroliƫn ook 4T en 2T motoroliƫn van Castrol. Verder zijn Castrol tandwieloliƫn een belangrijke afzetmarkt voor het bedrijf. Ze voldoen aan alle hoogste kwaliteitsnormen, waaruit blijkt dat het bedrijf al meer dan 100 jaar produceert en zich nog steeds kan aanpassen aan innovatieve technologie. Het maakt niet uit of het een synthetische of minerale Castrol motorolie is. Castrol smeermiddelen doen wat ze beloven.

Castrol koelvloeistoffen en antivries voor de koude dagen

Het reeds lang gevestigde bedrijf Castrol produceert niet alleen motoroliƫn en smeermiddelen. Ook koelvloeistoffen en antivries worden door de wereldmarktleider ontwikkeld en geproduceerd. Deze beschermen de motor betrouwbaar tegen schade door kou. De hoogwaardige vloeistoffen zorgen er ook voor dat de motorprestaties bij de laagste temperaturen behouden blijven. Dankzij de nieuwste technologie moeten de koelvloeistoffen en antivries van Castrol een langere levensduur van de motor garanderen.

Hetzelfde geldt voor Castrol remvloeistoffen. Deze zijn ontwikkeld en geproduceerd voor de moeilijkste bedrijfsomstandigheden. De functie en betrouwbaarheid van het remsysteem is dus gegarandeerd met de hoogste veiligheidsmaatregelen.

Castrol en het milieu

Bij Castrol is milieubewustzijn een topprioriteit. De risico's worden voortdurend opnieuw bekeken en geƫvalueerd. Tegelijkertijd worden ook noodconcepten ontwikkeld. Binnen het bedrijf staat echter niet alleen de bescherming van medewerkers, klanten of zakenpartners bovenaan de agenda, maar ook zaken als het milieu. Daarom zijn de processen van het bedrijf precies gestructureerd. Er worden voortdurend nieuwe processen getest zodat de omgeving niet overbelast wordt. Ook wordt de samenstelling van de producten voortdurend verbeterd om chemische stoffen te vervangen door natuurlijke.

Wetenswaardigheden over Castrol en de snelheidsrecords over land

Charles C. Wakefield was vanaf het begin zeer ondernemend en ondersteunde eenzame vechters in autoraces door met hen samen te werken. Dit diende enerzijds om het merk Castrol bekender te maken en anderzijds om nieuwe snelheidsrecords te vestigen in verschillende autoraces en competities. Vooral in de jaren 1920 tot 1930 was Castrol heel vaak betrokken bij snelheidsrecords. Maar ook Castrol motoroliĆ«n waren hier in 1983 of 1987 bij betrokken. In 1983 bereikte Richard Noble een topsnelheid van 1.019,468 km/u. Andy Green daarentegen doorbrak de geluidsbarriĆØre met de Thrust-SSC met een snelheid van 1.227,983 km/u. Het bedrijf was de eerste sponsor bij de ontwikkeling van de ThrustSSC. In totaal had Castrol een aandeel in elf snelheidsrecords over land.

Koop goedkope Castrol smeermiddelen

In onze online winkel vindt u tal van Castrol motoroliƫn en smeermiddelen tegen redelijke prijzen. Bovendien vindt u online zo'n 5 miljoen reserveonderdelen en accessoires van topkwaliteit. Uiteraard bieden wij u een snelle levering binnen 2 - 4 werkdagen. Daarnaast spreekt de hoge klanttevredenheid voor onze online winkel, evenals het feit dat we een Trusted Shops gecertificeerde dealer zijn. Heeft u vragen? Dan staat onze competente klantenservice te allen tijde tot uw beschikking. Koop nu uw Castrol-smeermiddelen tegen gereduceerde prijzen in de bekroonde online winkel van Motointegrator.

#BBD0E0 Ā»
Jaar van vestiging: 1899
Website (Nederland): http://www.castrol.de/
Website (Engels): http://www.castrol.com/
CASTROL
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z