CALORSTAT BY VERNET

CALORSTAT BY VERNET onderdelen en accessoires online kopen bij Motointegrator

Koop Vernet-thermostaten online bij Motointegrator

Vernet-thermostaten overtuigen door hun eersteklas kwaliteit en lange levensduur en zijn daarom erg populair in de auto-industrie. De hoogwaardige thermostaten van Vernet worden gekenmerkt door zowel nauwkeurige fabricage als geselecteerde hoogwaardige materialen. In de Motointegrator online winkel vind je gegarandeerd de juiste thermostaat voor jou uit het uitgebreide assortiment Vernet producten.

Het merk Vernet

Vernet is een Franse fabrikant van thermostaten, wereldleider in drie sectoren; Sanitair en verwarming, motorthermostaten en in de aftermarket. Vernet werd in 1927 opgericht onder de naam Calorstat ©, die later werd gewijzigd in Vernet. Sindsdien heeft het bedrijf miljoenen mechanismen uitgerust, zoals thermostatische kleppen, radiatoren, vloerverwarmingssystemen, ventilatoren, maar ook auto-, tractor- en vliegtuigmotoren. Vernet verkoopt ook reserveonderdelen over de hele wereld onder de naam Calorstat ©.

Wereldwijde groei

Door de snelle ontwikkeling van de voertuigconstructie en industrie nam de vraag naar producten van het merk Vernet toe. Het bedrijf Vernet verwierf een leidende positie voor componenten voor temperatuurregeling op de Franse markt door onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Vernet heeft momenteel een omzet van meer dan 60 miljoen euro per jaar. Bovendien zijn de thermostaten, druk- en temperatuursensoren en reserveonderdelen voor vrachtwagens en auto's die op drie continenten worden geproduceerd, verkrijgbaar bij vele Amerikaanse, Aziatische en Europese merken in meer dan 80 landen over de hele wereld.

Waar moet u op letten bij thermostaten?

Een voertuig heeft meestal meer dan alleen een thermostaat. Ongeacht het gebied waarvoor de thermostaat wordt gebruikt, is het zijn taak altijd om de temperatuur in dit gebied of de betreffende vloeistof te bewaken. Een auto moet minimaal één thermostaat hebben voor het koelwater, maar er is nog een thermostaat om de olietemperatuur te bewaken. Als een auto ook een airconditioning heeft, zit hier ook een thermostaat voor temperatuurregeling.

Oververhitting in het koelwater

Wanneer de thermostaat een temperatuur boven de kritische limiet aangeeft en er witte stoom uit de motorruimte stijgt, is het tijd om zo snel mogelijk te stoppen met rijden om grote schade aan het voertuig te voorkomen. Het is erg belangrijk om voorzichtig te zijn bij het openen van de dop van de koelwatertank, omdat hier hete waterdamp opstijgt en er kans op brandwonden bestaat. De thermostaat kan worden gebruikt om te observeren hoe de temperatuur van de koelvloeistof daalt als de motor is uitgeschakeld. Als deze voldoende is gedaald kan het koelwater worden bijgevuld en kan de reis voorzichtig worden vervolgd. Houd in ieder geval de thermostaat in de gaten.

Oververhitte olie

Normaal gesproken moet de temperatuur van de olie tussen de 70 en 75 graden zijn. Als de thermostaat echter een steeds toenemende waarde vertoont, moet men voorzichtig zijn. Als er geen andere afwijkingen zijn en de reis normaal kan worden voortgezet, is de thermostaat waarschijnlijk defect. Als er echter donkere rook uit de motorruimte komt, is de cilinderkoppakking defect en is een vervanging absoluut noodzakelijk en moet de rit ook onmiddellijk worden onderbroken.

Waar moet u op letten bij het vervangen van een thermostaat?

Aangezien de thermostaat niet meer kan worden gerepareerd als deze eenmaal defect is, moet deze dienovereenkomstig worden vervangen. Er is geen specialistische kennis vereist om een ​​defecte thermostaat te vervangen door een nieuwe. Het is echter uitermate belangrijk om een ​​perfecte verbinding tussen de thermostaat en de slang te realiseren, zodat de thermostaat correct is geïnstalleerd en zijn functie kan uitoefenen. Alvorens te vervangen, moet de koelvloeistof worden afgetapt en de uitlaat- en inlaatkoelerslangen worden losgemaakt bij hun klemmen, zodat ze vervolgens van de thermostaat kunnen worden verwijderd.

Bestel Vernet thermostaten in de Motointegrator online winkel

Bent u op zoek naar hoogwaardige reserveonderdelen zoals thermostaten voor voertuigen? Dan bent u bij Motointegrator aan het juiste adres. In onze online winkel met een uitgebreid assortiment vindt u hoogwaardige reserveonderdelen en accessoires van alle gangbare automerken voor uw voertuig. U kunt ook profiteren van de talrijke voordelen van online winkelen. Met de praktische filterfunctie in het zoekvenster van de online winkel krijgt u met een paar klikken een overzicht van het brede assortiment en vindt u het juiste reserveonderdeel voor u. U kunt ook genieten van het gemak van bestellen vanuit het comfort van uw huis en uw levering binnen enkele dagen direct bij u laten bezorgen. Neem contact op met onze competente experts en overtuig uzelf van onze eersteklas service en onze topprijzen. Online reserveonderdelen en accessoires voor auto's kopen was nog nooit zo eenvoudig.

Jaar van vestiging: 1927
Website (Engels): http://www.vernet.fr/
CALORSTAT BY VERNET
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z