Hot Screw Compound – Smeermiddel en glijmiddel

0
192
Smeermiddel

Hot screw compound – ook wel schroef- en montagepasta genoemd – is een uitstekend smeermiddel en glijmiddel dat tevens beschermt tegen corrosie. Hun toepassingsgebied is divers. Het wordt echter voornamelijk gebruikt waar hoge temperaturen of agressieve chemicaliën materialen aantasten. De pasta is ook geschikt voor in de auto. Maar wees voorzichtig: de koperpasta mag niet op alle materialen worden gebruikt. Bij verkeerd gebruik van de hot screw compound bestaat het risico op beschadiging van de componenten.

Hot screw compound kort uitgelegd

Hot screw compound is ook bekend als koperpasta en wordt gebruikt als smeermiddel en ter bescherming tegen corrosie. De kleine koperdeeltjes in het dragermateriaal van de pasta beschermen, glijden en smeren het materiaal tegen de effecten van hoge temperaturen of agressieve chemicaliën. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op het aansluitpunt van de uitlaat van het voertuig, omdat de hete uitlaatgassen daar hoge temperaturen veroorzaken. De koperpasta voorkomt corrosie van deze verbindingen. Bij toepassing op alle aansluitpunten (contactvlakken) van de uitlaat kunnen de componenten ook na langdurig gebruik eenvoudig worden losgemaakt.

Koperpasta kan niet overal worden gebruikt

Hete schroefverbinding werkt niet overal. Aluminiumcomponenten reageren op het koper met corrosie – ze hebben het tegenovergestelde effect en hebben een negatieve invloed op de metalen structuur. Voor dit materiaal moet een geschikte aluminiumpasta worden gebruikt.
Wentellagers mogen ook niet worden behandeld met koperpasta. De koperdeeltjes in de hot screw compound kunnen de roloppervlakken van de lagers bij langdurig gebruik beschadigen. Als gevolg hiervan begeven de wentellagers het en raken de componenten defect.

Breng hot screw compound aan

In tegenstelling tot andere smeer- en glijmiddelen moet koperpasta niet dun, maar royaal en over het gehele oppervlak worden aangebracht. Als de applicatie te dun is, kan het volle, dwz scheidende effect zich niet ontvouwen. Daarnaast kan het voorkomen dat precies de onderdelen die niet onder de pasta zaten vast komen te zitten. Het resultaat zijn onlosmakelijke verbindingen.
Een ruime toepassing op de schroefdraad is vooral belangrijk bij schroefverbindingen. Hier is het belangrijk dat het schroefgat volledig wordt gevuld met hot screw compound om te voorkomen dat er vocht e.d. achterblijft.
.

Ook gebruikt in de tuning scene

Hot screw compound wordt ook gebruikt in de tuning scene. Tuners gebruiken de koperpasta bijvoorbeeld om de glijvlakken van remblokken te smeren. Een flinterdunne applicatie is hier noodzakelijk.
De pasta wordt ook gebruikt op het wielcontactoppervlak op de remschijf om te voorkomen dat de velg aankoekt. Zodra dit het geval is, is verwijderen moeilijk. Bij gebruik op oude schroefdraad zorgt de hot screw compound ervoor dat de schroefdraad beter toegankelijk wordt. Desalniettemin wordt een algemeen gebruik van de koperpasta niet aanbevolen. Als u niet zeker bent, moet een specialist u adviseren over het gebruik van de koperpasta.

Is er een alternatief voor koperpasta?

Een alternatief voor koperpasta is aluminiumpasta. Tuners gebruiken Plastilube graag als universeel smeermiddel omdat het goedkoper, stroperiger en daardoor makkelijker aan te brengen is. Tegelijkertijd heeft Plastilube een trillingsdempende werking en is daarom bij uitstek geschikt voor remmontage. Om schade door de smeerpasta te voorkomen, dient voor gebruik altijd een specialist te worden geraadpleegd.
Heetschroefcompound (koperpasta) is een uitstekend lossingsmiddel en smeermiddel voor een verscheidenheid aan toepassingen voor smeren en losmaken, b.v. in de auto. Koperpasta kan effectief en permanent werken en de componenten van elkaar scheiden, vooral op componenten die worden blootgesteld aan grote hitte en chemisch agressieve middelen. Hierdoor kunnen verroeste en aangekoekte onderdelen zeer eenvoudig worden verwijderd.
Blader door de online winkel van Motointegrator en vind tal van hot screw-compounds voor een geweldige prijs.