Stap voor stap: doe de velgafdichting gewoon zelf

0
1664
Velgafdichting
© GettyImages / Enes Ertan

Remstof, vuil en strooizout hebben een grote impact op uw velgen. Als u hun glans en esthetische uitstraling wilt behouden, moet u randafdichting overwegen. U dicht de velgen met een speciale oppervlaktebehandeling af. Vuildeeltjes kunnen ze niet meer beschadigen. Lees hier hoe velgafdichting werkt, welke producten er zijn en hoe u deze kunt afdichten.

Wat is velgafdichting?

Bij het afdichten van de velgten brengt u een spray of ander product aan op het oppervlak van de velgen. Het middel ligt op de rand en vormt een beschermende film. Vloeistoffen stromen eraf en verwijderen vuildeeltjes van de velg. Zo ontstaat een soort zelfreinigend effect. Bij velgafdichtingen op basis van was rolt het vuil eraf en zet het zich niet meer zo makkelijk af. Bovendien voorkomt de beschermlaag dat roodgloeiend remstof inbrandt in het velgoppervlak.

De belangrijkste informatie voor de winter

Als u uw velgen wilt verzegelen, helpt deze informatie u:

  • Afdichtingstypes: velgafdichtingsproducten kunnen op was zijn gebaseerd, keramiek gemengd met kwarts (nano-engineered) en was gemengd met polymeerverbindingen (vergelijkbaar met de antiaanbaklaag van Teflon-pannen).
  • Vorm: Velen geven de voorkeur aan velgafdichting als spray omdat het gemakkelijk te verwerken is. Zeker handig als u spaakwielen hebt. De coating duurt slechts ongeveer vier weken. U kunt ook was gebruiken. De was kunt u eenvoudig met een doek op de velg aanbrengen. Dit is wat ingewikkelder, maar is duurzamer.
  • Reiniger: u moet de velgen reinigen zonder resten achter te laten voordat u gaat afdichten. De ondergrond moet stof- en vuilvrij zijn. Veel fabrikanten bevelen hiervoor hun eigen schoonmaakproducten aan. Conventionele reinigers zijn echter vaak voldoende.
  • Natuurlijk of synthetisch: Of u nu een natuurlijke of een synthetische was gebruikt, maakt voor het resultaat niets uit.
  • Keramische of nano -afdichting: een op keramiek gebaseerde velgafdichting wordt stevig aan het oppervlak bevestigd. Als het gaat om het effect van hoge temperaturen, kan dit zelfs hun effect optimaliseren.

Tip: Gebruik bij matte velgen geen velgafdichting met glanseffect – anders verandert het uiterlijk van de velgen aanzienlijk.

Aanbrengen van de velgafdichting: Dit is hoe het werkt

Ook zonder voorkennis kunt u zelf een velgafdichting aanbrengen. Het makkelijkst is het als u de velgen van te voren uit elkaar haalt en op bijvoorbeeld een tafel of een velgenstandaard legt. Doorloop nu de volgende 6 stappen:

  1. Verwijder al het vuil van de aluminium velgen.
  2. Ontvet de velgen. Gebruik hiervoor verdunde isopropanolalcohol of een geschikt reinigingsmiddel. Veeg de velgen af ​​met een schone microvezeldoek.
  3. Breng de velgafdichting aan – als spray of met een doek als was.
  4. Werk de afdichting met een spons in het oppervlak en poets deze vervolgens op met een zachte doek.
  5. Als u twijfelt of de randafdichting voldoende is, kunt u een tweede laag aanbrengen.
  6. Wacht een uur voordat u weer met uw voertuig gaat rijden, zodat de afdichting een veilige beschermlaag kan vormen.

Tot nu toe is er nog geen velgafdichtingstest geweest. Er zijn echter veel handige producten op de markt die u kunt gebruiken om de duurzaamheid van uw velgen te optimaliseren. In de webwinkel van Motointegrator kunt u goede producten bestellen voor het reinigen en afdichten van uw aluminium velgen.