febi – De nummer 1 op de onafhankelijke aftermarket 

0
130
febi

Ferdinand Bilstein is de pionier in de onafhankelijke aftermarket. Het bedrijf achter het “rode merk” bestaat al sinds 1844 en produceert onder de naam febi al ongeveer 100 jaar producten voor de automobielindustrie. Het onafhankelijke familiebedrijf met een lange traditie was al vroeg voorstander van alternatieven van gelijke of hogere kwaliteit voor originele onderdelen. 

Tegenwoordig wordt onder het merk febi een assortiment van meer dan 44.000 hoogwaardige reparatieoplossingen voor personen- en bedrijfsvoertuigen aangeboden. Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid, zodat nieuwe producten zo snel mogelijk op de onafhankelijke aftermarket beschikbaar zijn. 

Hoogste kwaliteit – ook dankzij eigen productie 

febi biedt uitsluitend producten in geteste originele kwaliteit aan. Dit wordt niet alleen mogelijk gemaakt door een uitgebreid kwaliteitsmanagement, maar ook door de eigen productiecompetentie. Want een deel van het febi-assortiment wordt in eigen huis geproduceerd. In de personenauto-sector ligt het zwaartepunt van de productie op motoronderdelen (o.a. oliepomp), transmissieonderdelen en chassisonderdelen (draagarmen enz.). In de bedrijfswagensector worden onderdelen voor voertuigremmen, onderdelen voor voertuigcarrosserieën en motoronderdelen (waterpomp, oliepomp, enz.) zelf geproduceerd. 

Bovendien beschikt het bedrijf over een breed opgezette kwaliteitszorgafdeling. Alleen al op het hoofdkantoor in Ennepetal (NRW) worden meerdere testlaboratoria met speciale testapparatuur geëxploiteerd. Dit garandeert dat alleen gecontroleerde onderdelen in het assortiment worden opgenomen. 

Productlijn voor optimale reparatie 

Om werkplaatsen optimaal te laten werken, biedt febi een innovatieve productlijn aan: ProKit. Daarachter zitten complete reparatiekits die gegarandeerd alle onderdelen bevatten die voor de betreffende reparatie nodig zijn, inclusief bijvoorbeeld bouten en moeren. Dankzij de ProKits kunnen werkplaatsen – maar ook DIY-sleutelaars – zonder extra inspanningen uiteindelijk veel tijd en geld besparen. 

febi geeft 3 jaar fabrikantsgarantie 

Een ander bijzonder kenmerk van febi is de fabrikantsgarantie: deze geldt voor de volle drie jaar en omvat het hele assortiment. Moeten klanten binnen deze drie jaar vanwege een probleem terug naar de werkplaats, dan kunnen ze aanspraak maken op de garantie. Zodat ze zonder zorgen weer snel de weg op kunnen. Een echte meerwaarde voor iedereen die op febi producten vertrouwt.