BYD op EURO 2024: De elektrische toekomst in autorijden

0
407
BYD op EURO 2024
© GettyImages / Viaframe

In 2024, tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, wordt het Chinese autobedrijf BYD, bekend om zijn slogan ‘Build Your Dreams’, de nieuwe officiële partner van het toernooi. Het bedrijf vervangt Volkswagen en wordt daarmee de eerste fabrikant van elektrische voertuigen als hoofdsponsor van dit prestigieuze sportevenement. De verandering is bedoeld als symbool voor een stap in de richting van een duurzamere autotoekomst, met de nadruk op elektromobiliteit.

BYD als leider in de productie van elektrische voertuigen

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van elektrische auto’s, is van plan om zijn aanwezigheid op de Europese markten verder uit te breiden. Het bedrijf wil zijn technologieën toegankelijk maken voor een breed publiek, zoals Michael Shu, hoofd Europa van de groep, benadrukte. De verklaring volgde op de aankondiging van de samenwerking met de UEFA, een duidelijk signaal dat BYD elektromobiliteit voor iedereen toegankelijk wil maken.

Elektrisch wagenpark tijdens EURO 2024

Tijdens het EURO 2024 toernooi zal BYD haar vloot van elektrische voertuigen inzetten om vervoer te verzorgen op toernooilocaties in Duitsland. Dit toont niet alleen de operationele en technologische capaciteiten van BYD, maar weerspiegelt ook de toewijding van het bedrijf aan het bevorderen van duurzaamheid.

Groeistrategie en investeringen in nieuwe technologieën

BYD investeert veel in de ontwikkeling van technologie, waaronder kunstmatige intelligentie ter ondersteuning van spraakassistenten en autonoom rijden. Het onlangs aangekondigde investeringspakket van € 13 miljard is erop gericht om deze geavanceerde technologieën te integreren in BYD-auto’s, die een revolutie kunnen veroorzaken in de manier waarop we auto’s in de toekomst zien en gebruiken.

Toegankelijkheid en concurrerende prijs

BYD breidt de Dolphin-serie uit naar de Duitse markt en biedt deze aan voor een prijs van € 25.990, waardoor deze beter betaalbaar is in vergelijking met soortgelijke modellen van andere fabrikanten, zoals de VW ID.3 Deze prijsstrategie is erop gericht om de zichtbaarheid en betaalbaarheid van het merk op de concurrerende Europese markt te vergroten.

De samenwerking van BYD met UEFA EURO 2024 is een belangrijke stap in het promoten van elektromobiliteit op grote schaal. Het is ook een kans voor BYD om zijn nieuwste technologische ontwikkelingen te laten zien op het internationale podium, wat verder kan bijdragen aan de groei en uitbreiding van het bedrijf in Europa. Met zijn groeiende aanwezigheid op de Europese markt heeft BYD de mogelijkheid om een belangrijke speler op de massamarkt te worden en na verloop van tijd zijn positie in het topsegment te consolideren.

Hoe was de samenwerking van autobedrijven bij eerdere Eurotoernooien?

De samenwerking van autobedrijven met UEFA Euro-toernooien kent een lange geschiedenis en is in de loop der jaren geëvolueerd. Bedrijven als Volkswagen, Renault en KIA hebben een belangrijke rol gespeeld als sponsor en voertuigleverancier bij verschillende edities van het toernooi.

Volkswagen en UEFA Euro 2020

Volkswagen was één van de hoofdsponsors van UEFA Euro 2020. Als officiële autopartner leverde Volkswagen een vloot elektrische voertuigen die werden gebruikt om officials, teams en VIP’s te vervoeren naar de verschillende wedstrijden die plaatsvonden in de 11 gaststeden van het toernooi. Volkswagen promootte ook zijn elektrische voertuigen tijdens het toernooi, waaronder het ID.3-model, als onderdeel van de grotere campagne van het merk om elektromobiliteit te promoten.

Renault en UEFA Euro 2016

Tijdens UEFA Euro 2016 was Renault een officiële sponsor van het toernooi. De Franse autofabrikant leverde een vloot van zijn modellen, waaronder populaire auto’s en bestelwagens, die werden gebruikt om organisatoren en teams te vervoeren. Renault maakte van deze gelegenheid gebruik om zijn modellen op de Europese markt te promoten door verschillende marketingactiviteiten in verband met het toernooi te organiseren.

Kia en UEFA Euro 2012

Kia was een officiële partner van UEFA Euro 2012, dat plaatsvond in Polen en Oekraïne. Als hoofdsponsor van de auto-industrie leverde het bedrijf meer dan 350 voertuigen die werden gebruikt om de activiteiten van het toernooi te ondersteunen. Kia gebruikte het toernooi als een platform om haar merk en voertuigen te promoten op de Europese markt en organiseerde verschillende reclamecampagnes en activiteiten tijdens het kampioenschap.

Al deze samenwerkingen hebben verschillende gemeenschappelijke elementen:

  1. Terbeschikkingstelling van een wagenpark – Automobielbedrijven stellen een verscheidenheid aan voertuigen ter beschikking die worden gebruikt voor de logistiek van het toernooi.
  2. Marketingactiviteiten – Sponsors gebruiken hun partnerschap om hun merk te promoten via activiteiten in stadions, fanzones en de media.
  3. Promotie van nieuwe technologieën – Bedrijven gebruiken deze grote toernooien vaak om nieuwe technologieën te promoten, met name op het gebied van elektromobiliteit.

Deze samenwerkingen verhogen niet alleen de zichtbaarheid van automerken bij een internationaal publiek, maar ondersteunen ook de logistieke operaties van toernooien en benadrukken hun inzet voor sport en duurzaamheid.

 

Bron: UEFA.com